Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Νέα νομοθετική ρύθμιση για το Βοτανικό

Τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση χθες τα μεσάνυχτα η νομοθετική ρύθμιση της Διπλής Ανάπλασης. Η διαδικασία θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου και μετά θα κατατεθεί στη Βουλή ώστε να ακολουθήσει η έγκριση από το Σ.τ.Ε.

Τα σημαντικότερα σημεία που περιλαμβάνει η νομοθετική ρύθμιση για την Διπλή Ανάπλαση και οι αλλαγές που έχουν γίνει:

- Καταργείται πλήρως το δημοτικό πολυλειτουργικό κτίριο του Δήμου Αθηναίων.

- Καταργείται πλήρως το κτίριο καλαθοσφαίρισης του Παναθηναϊκού.

- Μειώνονται οι εμπορικές χρήσεις του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου. Η μείωση αυτή αντιστοιχεί στην δόμηση που θα καταλάμβανε το κτίριο καλαθοσφαίρισης του Παναθηναϊκού, το οποίο πλέον καταργείται.

- Ενσωματώνονται στο κτίριο του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου και στο όμορο εμπορικό κτίριο οι εμπορικές χρήσεις του γηπέδου ποδοσφαίρου, οι οποίες είχαν σχεδιαστεί εκτός του κελύφους του γηπέδου.

- Αυξάνονται σε ποσοστό 50% περίπου οι αθλητικές χρήσεις του Ερασιτεχνικού Αθλητικού Σωματείου του Παναθηναϊκού με ταυτόχρονο περιορισμό κατά το ήμισυ περίπου της κάλυψης της εγκατάστασης (οι χρήσεις αυτές θα ανέρχονται συνολικά σε 7.500 τμ περίπου, η υλοποίηση των οποίων τίθεται σε απόλυτη χρονική προτεραιότητα, σε σχέση με τις υπόλοιπες χρήσεις).

- Μειώνονται οι θέσεις στάθμευσης των αθλητικών εγκαταστάσεων, οι οποίες εφεξής θα εξυπηρετούνται συμπληρωματικά από τους χώρους στάθμευσης του ΟΤ 45α της Περιοχής Ανάπλασης ΙΙ, με παραχώρηση κατά χρήση των λοιπών απαιτουμένων θέσεων. Οι θέσεις στάθμευσης που προορίζονται αμιγώς για τις ανάγκες των αθλητικών εγκαταστάσεων περιορίζονται σε 450 περίπου, εκ των οποίων οι 300 τοποθετούνται κάτω από το γήπεδο ποδοσφαίρου.

- Μειώνεται δραστικά ο συντελεστής δόμησης 1,6 στο Ο.Τ. 45α της Περιοχής Ανάπλασης ΙΙ, με τον προσδιορισμό νέου ανώτατου συντελεστή δόμησης, ο οποίος δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1,2.

Από τα παραπάνω κάτι που χτυπάει πολύ άσχημα είναι η κατάργηση του γηπέδου μπάσκετ. Γιατί; Θέλουμε αθλητικό κέντρο για όλον τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο και το τμήμα μπάσκετ είναι ίσως το μόνο τμήμα που μας έχει χαρίσει τόσες χαρές. Δεν είναι δυνατόν αυτό να είναι εκτός σχεδίου. Πρέπει όλοι στον Παναθηναϊκό να φροντίσουν να μπει στο σχέδιο το κλειστό για να έχουμε πράγματι τον "ενιαίο και αδιαίρετο Παναθηναϊκό" που διατυμπανίζουν.

Στα θετικά η αύξηση της χρήσης του χόρου από τα Ερασιτεχνικά τμήματα. Το να στεγάζονται όλα τα τμήματα του Παναθηναϊκού Α. Ο. σε ένα χώρο θα είναι ό,τι καλύτερο και για τα ίδια τα τμήματα αλλά και για τους οπαδούς.

3 σχόλια:

  1. ρε ασε τον ερασιτέχνη...Εδω τις Φάγατε απο την Παναχαική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ισχύει το είδα το βιντεάκι στο τρομπακτικό, μαζέψανε πολύ ξύλο και μετά τρέχανε οι λαγοί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο ρε. Υποθέτω πως δεν έχετε μάθει να βλέπετε και να διαβάζετε αλλά και να σκέφτεστε. Τι δουλειά έχουν ρε οι Navajo στη Θεσ/νικη στη 17η Νοεμβρίου? Το ότι οι Αναρχικοί (κοκκινόμαυρα) έχουν έχθρα με τους πασπίτες (πράσινα) δε μας λέει κάτι, ε? Ό,τι να 'ναι παιδιά... Περαστικά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή