Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

F.C. United of Manchester

Πολλοί ίσως δεν ξέρουν το συγκεκριμένο σωματείο. H F.C. United of Manchester είναι μια ομάδα που ιδρύθηκε το 2005 από τους οπαδούς της Manchester United, Red Rebels, οι οποίοι ήταν αντίθετοι στο αμερικανοκρατούμενο καθεστώς της οικόγενειας Glazer. Στη F.C. United όλα τα μέλη του Συλλόγου έχουν ίσα δικαιώματα και καθορίζεται από τον κόσμο η τιμή των εισητηρίων. Από την ίδρυσή της ανέβηκε 3 σερί κατηγορίες και τώρα βρίσκεται από το 2008-2009 στην ανώτερη κατηγορία της ημιεπαγγελματικής Northern Premier League.


Χθες η F.C. United κέρδισε στο Κύπελλο Αγγλίας την Rochdale η οποία ανήκει στην επαγγελματική League 1, δηλαδή 4 κατηγορίες πιο πάνω. Η F.C. United κατάφερε και πέρασε το εμπόδιο της Rochdale εκτός έδρας κερδίζοντας με 2-3 με το τελευταίο γκολ μάλιστα να μπαίνει στο 94'! Σε εκείνο το σημείο όλοι οι οπαδοί της μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και έγιναν ένα με την ομάδα. Πλέον περιμένει τον αντίπαλο της για τη 2η φάση του Κυπέλλου με την ελπίδα ότι θα περάσει στην 3η φάση όπου συμμετέχουν και οι ομάδες της Premier League. Άρα και η Manchester United...


Το παράδειγμα της F.C. United ίσως είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για όλους τους οπαδούς που δε γουστάρουν την εκμετάλλευση του Συλλόγου τους από τον κάθε λογής επιχειρηματία. Against Modern Football.

http://www.fc-utd.co.uk/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου