Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Σκάνδαλο η χθεσινή διαιτησία

Αναδημοσιεύω από το ένα πολύ καλό κείμενο από το panathinaikos-press.blogspot.com για το χθεσινό παιχνίδι της Α1 μπάσκετ γυναικών με τον Αθηναϊκό:

Χθες γνωρίζαμε πως θα αντιμετωπίζαμε τον Κυπελλούχο Ευρώπης Αθηναϊκό ,μια ομάδα με πολύ καλές παίκτριες και άψογη οργάνωση σε όλα τα επίπεδα. Όπως επίσης γνωρίζαμε πως οι σχέσεις της ομάδας του Βύρωνα με διαιτητές και ομοσπονδία κυμαίνονται σε πολύ καλά επίπεδα και πως να μην είναι άλλωστε όταν ο Αθηναϊκός τα τελευταία χρόνια είναι η πρώτη δύναμη του γυναικείου μπάσκετ και αποτελεί διαφήμιση στο εξωτερικό.

Αυτό όμως δεν αποτελεί λόγο για να μην μπορούν οι υπόλοιπες ομάδες να τον κοντράρουν και να διεκδικούν επί ίσοις όροις την νίκη. Έτσι έγινε χθες. Η ομάδα απέδωσε πολύ καλό μπάσκετ και φαινόταν ότι μπορεί να πάρει την νίκη ή τουλάχιστον να κοντράρει τον Αθηναϊκό μέχρι τέλους. Στην τρίτη περίοδο όμως που η διαφορά κυμαινόταν απο 2-6 πόντους ,οι διαιτητές αποφάσισαν να παίξουν τον ρόλο τους με τα σφυρίγματα τους ή μάλλον με τα μη σφυρίγματα τους. Έτσι δεν σφυρίχτηκε παράβαση όταν παίκτρια του Αθηναϊκού κούνησε προκλητικά το διχτάκι σε σουτ μας και στα καπάκια δεν δόθηκαν 2 φάουλ υπέρ μας ,που βγάζανε μάτι. Αποτέλεσμα; Εκεί που κυνηγάγαμε την ισοφάριση ,η διαφορά πήγε στο 37-44 και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Απο την κερκίδα έφυγε ένα ποτήρι (και όχι μπουκάλι) και έπεσε στον αγωνιστικό χώρο ,ο διαιτητής ισχυρίστηκε πως τον βρήκε (εγώ δεν είδα κάτι τέτοιο ,αλλά ας πούμε ότι τον βρήκε..).

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΠΡΙΝ (εκτός κι αν απαγορεύονται και τα συνθήματα ,οπότε να τα κόψουμε πλέον κι αυτά..) ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΑ ΜΙΣΑΩΡΟ ΜΑΘΑΜΕ ΠΩΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ Ή ΕΚΚΕΝΩΣΗ Ή ΘΑ ΔΙΕΚΟΠΤΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ.

Και ρωτάω εγώ με τα επεισόδια που είχαν γίνει λίγες μέρες πριν στην Αθήνα ,με τα επεισόδια που γίνανε το Σάββατο στο οακα ,είναι τόσο μαλθακοί οι διαιτητές που δεν φανταζόντουσαν τι θα μπορούσε να γίνει εκεί μέσα; Δηλαδή να κυνηγούσαμε πάλι την τύχη μας και να είχαμε άλλα;;

Και αφού δεν επιτράπηκε η είσοδος των ματ ,αποφασίστηκε με νταβατζιλίκι εκκένωση του γηπέδου για να συνεχιστεί το ματς ,αλλιώς θα πηγαίναμε για τιμωρία έως και 5 αγωνιστικών!

Και επαναλαμβάνω ,χωρίς να έχει γίνει απολύτως τίποτα πιο πριν!!

Για μένα το χθεσινό ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ!

Ο Τάφος πλέον θα είναι μια μόνιμη δικαιολογία και η χθεσινή συμπεριφορά των διαιτητών αποτελεί προθάλαμο για αυτά που θα ακολουθήσουν στα play off του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου