Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Κάποιες σκόρπιες σκέψεις

Χθες για μία ακόμα φορά βούιξαν τα μέσα μαζικής εξημέρωσης για τα επεισόδια στην Τρίπολη και τα έβαλαν για μια ακόμα φορά οι "αγνοί φίλαθλοι και παράγοντες" εναντίον των οπαδών και στη συγκεκριμένη περίπτωση εναντίον της Θύρας 13. Οι ίδιοι "φίλαθλοι" που σε κάθε συζήτηση με γαύρους υμνούν τη Θύρα 13 τώρα στάζουν δηλητήριο. Αυτοί που παραπονιούνται για το διαρκείας που έχουν και τα "πρεζάκια της 13" δεν τους αφήνουν να πάνε γήπεδο. Αυτοί που σε κάθε μη-μεγάλο αγώνα κάθονται σπίτι τους αγνοώντας πως μόνο η 13 είναι κάθε φορά γεμάτη. Ας μην ξεχνάνε ότι ένας από τους λόγους που είμαστε περήφανοι που είμαστε Παναθηναϊκοί είναι η Θύρα 13.

Στο χθεσινό παιχνίδι βγήκε ένα πανό για τις τιμές των εισητηρίων σε συνδυασμό με την ανεργία στη χώρα. Αν εξαιρέσουμε κάποιες μεμονωμένες αναφορές σε κάποια αθλητικά sites, όλοι οι άλλοι δημοσιοκάφροι το έκαναν γαργάρα! Βλέπεις δεν πουλάει η αντίσταση στο μοντέρνο ποδόσφαιρο, ενώ η βία πρώτο θέμα! Τι δακρυγόνα, τι σπασμένα αμάξια, τι , τι...


Γενικά το θέμα της βίας είναι τεράστιο στον οπαδικό χώρο. Και όπως θα έχει παρατηρήσει και ο πιο τυφλός όλων, οι περισσότερες συμπλοκές έχουν γίνει μεταξύ οπαδών και μπάτσων. Τυχαίο; Δε νομίζω... Είναι πρόκληση όταν σε έναν τέτοιο χώρο βάζεις μπάτσους να σε παρακολουθούν, να σε προκαλούν και να σε "κινηματογραφούν". Είναι πρόκληση όταν σ' ένα τέτοιο γήπεδο όπως του Αστέρα βάζεις το εισητήριο στο πέταλο 25 ευρώ! Είναι πρόκληση, κύριοι της παε, να βλέπεις τον Παναθηναϊκό να μη μπορεί να περάσει τη σέντρα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Αλλά φυσικά για τη βία φταίνε μόνο οι οπαδοί.

Το θέμα είναι τεράστιο και δεν τελειώνει εδώ. Απλά ήθελα να αποτυπώσω μερικές σκέψεις μου από χθες το βράδυ...

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου