Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

Επιστολή Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α. Ο.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Α.Ο.

ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 15, Τ.Κ. 11473 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210-6449745, FAX 210-6420002

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν για την ανάδειξη της διοίκησης του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, ο «Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών και Αθλητριών του Παναθηναϊκού» θεωρεί αυτονόητη υποχρέωσή του να απευθύνει την ακόλουθη ανοιχτή επιστολή προς όλους τους αγνούς φιλάθλους που πονούν τον Ιστορικό Σύλλογό μας.

Αυτούς τους αγνούς φιλάθλους εκφράζοντας άλλωστε εμείς οι παλαίμαχοι αθλητές και αθλήτριες του Παναθηναϊκού υπογραμμίζουμε και με την ανοιχτή μας αυτή επιστολή ότι:

- θέλουμε έναν Ερασιτέχνη ανοιχτό σε όλους, με διοίκηση που να μπορεί να ομονοεί και να χαράζει σαφείς στόχους που θα βελτιώνουν την κατάσταση που υπάρχει στον Σύλλογο και θα διανοίγει νέες προοπτικές, με πρώτο στόχο την προσέλκυση της Νεολαίας στον Αθλητισμό και δεύτερο την ανάδειξη πρωταθλητών και κατάκτηση πρωταθλημάτων και κυπέλλων.

-θα στηρίξουμε την οποιαδήποτε διοίκηση του Ερασιτέχνη που θα προέκυπτε με δημοκρατικές διαδικασίες και αρχές, πρώτη των οποίων είναι ο σεβασμός στην πλειοψηφία. Και για να είναι σεβαστή η όποια πλειοψηφία πρέπει να έχει ευρύτατη εκλογική βάση. Το άνοιγμα επομένως του Ερασιτέχνη είναι πρωταρχικής σημασίας ζήτημα που πρέπει να τεθεί στις εκλογές αυτές, ως βασική αποστολή της νέας διοίκησης. Το πού οδηγούν οι κλειστές διαδικασίες το βλέπουμε και το διαπιστώνουμε καθημερινά.

-θα στηρίξουμε ενεργά οποιαδήποτε διοίκηση δεσμευθεί προεκλογικά σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης. Η ψήφος των μελών του Ερασιτέχνη δεν μπορεί να είναι ισοδύναμο της «εν λευκώ εντολής». Η εκλογική διαδικασία πρέπει να ανοίγει με σαφήνεια θέσεων και προγράμματος και να κλείνει με σοβαρό και ελέγξιμο απολογισμό πεπραγμένων. Σ΄αυτή δε την βάση ο οικονομικός απολογισμός των προηγούμενων διοικήσεων, επιβεβαιωμένος από ορκωτούς ελεγκτές , απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει μέλλον.

Αυτές μας οι θέσεις είναι το ελάχιστο που μπορεί να απαιτήσει σήμερα ο Φίλαθλος Κόσμος του Παναθηναϊκού. Και όσοι αρνούνται να τις αποδεχτούν και να τις εφαρμόσουν δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να αποδεικνύουν με την στάση τους πόσο αποκομμένοι είναι από το φίλαθλο πνεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου