Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος, 2009-2010 (Ποδόσφαιρο)

Η φετινή χρονιά για το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού κρίνεται φυσικά επιτυχημένη μετά την κατάκτηση του double στην Ελλάδα αλλά και μια πορεία στην Ευρώπη που χωρίς να είναι επιτυχημένη, σίγουρα δεν είναι και αποτυχημένη μετά από τις δύο νίκες με τη Roma.
Δεν υπάρχουν πολλά για να πει κάποιος για τη φετινή χρονιά. Στην Ελλάδα τα πάντα -σχεδόν- δούλεψαν ρολόι, τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά. Η ομάδα πήρε με σχετική ευκολία το Πρωτάθλημα το οποίο θα μπορούσε να έχει έρθει ακόμα πιο εύκολα αν είχαμε αποφύγει μερικές, αν όχι όλες, εντός έδρας γκέλες (Αστέρας Τρίπολης, Καβάλα, αεκ, οσφπ).
Το ίδιο συνέβει και στο Κύπελλο με την ομάδα που μας άσκησε με μεγαλύτερη αντίσταση να είναι ο Πιερικός(!) τον οποίο αποκλείσαμε με γκολ του Clayton στις καθυστερήσεις του αγώνα.
Όσον αφορά την Ευρώπη, θυσιαστικέ μια τεράστια ευκαιρία για πολύ καλύτερη πορεία στο βωμό του ελληνικού πρωταθλήματος.
Όσον αφορά τον κόσμο, απλά παίζαμε χωρίς αντίπαλο. Πρώτοι και με διαφορά στα εισητήρια, με παλμό στην εξέδρα στην πλειοψηφία των εντός έδρας αγώνων, αλλά και εκπληκτικές παρουσίες εκτός έδρας (Κρήτη, Κομοτηνή, Καβάλα, Graz, Ξάνθη, Ρώμη, Τρίπολη, Περιστέρι).
Τώρα είναι η ευκαιρία για πράσινη κυριαρχία στην Ελλάδα. Τα δεδομένα έσοδα από το Champions League αλλά και το γεγονός ότι η ομάδα δε θα παίξει προκριματικούς το καλοκαίρι, δίνει το πλεονέκτημα στους υπεύθυνους να φέρουν 2-3 πρωτοκλασάτους παίκτες ώστε του χρόνου να κατακτήσουμε εκ νέου το double αλλά να έχουμε και μία πολύ καλή παρουσία στο Champions League.

Υ.Γ.: Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι το double αλλά και το ό,τι πέτυχε φέτος η ομάδα είναι αφιερωμένο στον Πάρη και τον Αποστόλη, που έφυγαν στην επιστροφή από Κομοτηνή μετά από  το παιχνίδι με τον Πανθρακικό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου