Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Επιτέλους!!!


Η αρχή μιας νέας εποχής ξεκίνησε χθες για τον Παναθηναϊκό μας μετά και τη μαθηματική κατάκτηση του Πρωταθλήματος έπειτα από τη νίκη με (το φτωχό) 2-0 επί του ηρακλή. Φυσικά η χρονιά δεν έχει τελειώσει καθώς η κατάκτηση του Κυπέλλου είναι αυτοσκοπός και όχι στόχος.
Στα χθεσινά τώρα... Όπως αναμενόταν ο κόσμος έδωσε βροντερό παρόν (πάνω από 50.000) στο Ο.Α.Κ.Α. ενισχύοντας με τον καλύτερο τρόπο τους παίκτες, περνώντας ταυτόχρονα μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις. Συγκεκριμένα, βγήκαν πανό τα οποία δήλωναν την στήριξη του κόσμου στο Ν. Πατέρα, την αγάνακτιση για το θέμα του γηπέδου, για το θέμα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια από την U.E.F.A. για τα καπνογόνα αλλά και για το Μάριο Ζερβό. Στην αρχή του β' ημιχρόνου έγινε ένα είδος χορογραφίας λόγω της επετείου της δολοφονίας οπαδού της ομάδας μας από μπάτσους σε επεισόδια το 2005.
Όσον αφορά τα αγωνιστικά ο Νιόπλιας παρέταξε επιθετική ενδεκάδα με τον Τζόρβα στο τέρμα, κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Kante, Κατσουράνη, δεξιά τον Σεϊταρίδη και αριστερά τον Βύντρα. Στο κέντρο αμυντικός χαφ ήταν ο Gilberto με βοήθειες από τον Καραγκούνη, μπροστά οι Leto, Νίνης, Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Cisse.
Με την έναρξη του αγώνα καταφέραμε να προηγηθούμε μόλις στο 34ο δευτερόλεπτο με γκολ του Cisse έπειτα από ασσίστ του Leto με την πλάτη(!). Όπως είναι λογικό το παιχνίδι άνοιξε πολύ βλέποντας πολλές χαμένες ευκαιρίες με χαρακτηριστικότερες για εμάς ένα σουτ το Cisse που έδιωξαν στη γραμμή οι αμυντικοί του ηρακλή και ένα σουτ εκτός περιοχής από τον Καραγκούνη όπου ανάγκασε σε εντυπωσιακή απόκρουση τον Μπατή. Εν τέλει το 2-0 έγινε με ΓΚΟΛΑΡΑ του Νίνη στο 44' στέλνοντάς μας στον... 20ο ουρανό!
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο, δηλαδή με εμάς να έχουμε τον έλεγχο και να δημιουργούμε ευκαιρίες με το τσουβάλι. Σημαντικότερη μπορεί να θεωρηθεί μία σέντρα-σουτ του Καραγκούνη που κατέληξε στο δοκάρι.
Το τελικό 2-0 πανηγυρίστικε έξαλλα από παίκτες και οπαδούς με τους τελευταίους να κάνουν "εισβολή" στο γήπεδο για να πάρουν φανέλες από τους παίκτες κλπ. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Simao έμεινε μόνο με το εσώρουχο!
Όπως αναφέρθηκε στην αρχή, το Πρωτάθλημα το πήραμε αλλά μένει ακόμα και το Κύπελλο που πρέπει οπωσδήποτε να κατακτηθεί. Θα είναι μεγάλο λάθος αν ο Νιόπλιας παρατάξη εφεδρική ενδεκάδα την άλλη Κυριακή στα Γιάννενα, αφού ουσιαστικά θα είναι η τελευταία πρόβα πριν τον τελικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου