Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Τριφυλλάρα μονάχα εσύ

Νταμπλούχος Ελλάδος 2009-2010: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Αυτό τα λέει όλα. Μετά από 6 χρόνια επιστρέψαμε στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου και σ' αυτό βοήθησαν όλοι ανεξαιρέτως. Πρώτα απ' όλα ο κόσμος κάνοντας την αρχή στις 13/4/2008 αλλά και με τις συνεχείς παρουσίες του. Εν συνεχεία η διοίκηση, ακόμα και ο Τζίγγερ που πριν δύο χρόνια άκουσε την απαίτηση του κόσμου. Και φυσικά οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο που για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια τους βλέπαμε να δουλεύουν σκληρά.
Χθες λοιπόν κατακτήσαμε και το Κύπελλο κερδίζοντας με 1-0 τον άρη με γκολ του Leto στο 63'.
Ο Νιόπλιας παρέταξε τον Τζόρβα στο τέρμα, στο κέντρο της άμυνας τους Kante, Κατσουράνη, δεξιά τον Βύντρα και αριστερά τον Σπυρόπουλο. Αμυντικά χαφ ήταν οι Gilberto, Simao, μπροστά οι Leto, Νίνης, Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Cisse.
Στην αρχή του παιχνιδιού ο άρης φάνηκε να αιφνιάζει τους παίκτες μας και έτσι κατείχε τη μπάλα έχοντας μια καλή ευκαιρία μάλιστα στο πρώτο δεκάλεπτο με κεφαλιά που πέρασε λίγο άουτ. Από το 15' αρχίσαμε να ανεβαίνουμε χάνοντας την πρώτη στο 22' όταν ο Νίνης σούταρε έξω από την περιοχή αναγκάζοντας τον Σηφάκη σε μεγάλη απόκρουση στέλνοντας όμως τη μπάλα στον Σαλπιγγίδη του σουτ του οποίου βρήκε τον τερματοφύλακα του άρη σε ετοιμότητα. Η επόμενη μεγάλη φάση ανήκε στον άρη στο 25' όταν ο Koke σούταρε από πολύ κοντά αλλά ο Τζόρβας έδιωξε στη γραμμή. Το υπόλοιπο ημίχρονο κύλησε χωρίς καμία μεγάλη ευκαιρία κι έτσι το 0-0 έμεινα φυσιολογικά μέχρι το τέλος.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους παίκτες μας να έχουν την πρωτοβουλία μη μπορώντας όμως να κάνουν κάτι παραπάνω μέχρι το 63' όταν ο Leto σούταρε έξω από την περιοχή και... ΣΑΣ ΓΑΜΑΕΙ Ο LETO! Το 1-0 ήταν γεγονός. Μετά το γκολ ο Νιόπλιας θέλησε να προφυλάξει τα νώτα της ομάδας προχωρώντας σε δύο αλλαγές. Ο Μαρίνος αντί του Νίνη και ο Χριστοδουλόπουλος αντί του Leto αν και αυτή η αλλαγή ήταν αναγκαστική. Όπως ήταν λογικό ο άρης άρχισε να πιέζει αλλά δε μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα με εξαίρεση ένα σουτ του Koke στο 75'. Η λήξη του παιχνιδιού βρήκε κόσμο και παίκτες να πανηγυρίζουν έξαλλα και από την άλλη πλευρά τους αρειανούς να χάνουν για τέταρτη φορά το Κύπελλο την τελευταία δεκαετία.
Αυτά όσον αφορά το ποδοσφαιρικό κομμάτι του αγώνα. Στη μάχη της εξέδρας μέχρι το 63' είχαμε μια σχετική "ισοπαλία" από το γκολ όμως και μετά οι αρειανοί δεν ακούστηκαν καθόλου. Αξιζεί να αναφερθεί ότι δεν ξεχάσαμε το μικρό Αντρέα που έχασε τη ζωή του μεσοβδόμαδα, και σ' αυτό το σημείο, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην ΠΑΕ και στον Νίνη για τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα.
Το μόνο που μένει πλέον να πούμε όσον αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι... και του χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου