Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Αθήνα και Βιέννη για πάντα ενωμένοι

Κάποιες φορές τα εξωγηπεδικά γεγονότα είναι σημαντικότερα από τα αγωνιστικά. Και φυσικά δεν αναφέρομαι στον κάθε τουλούμπα που γράφει ό,τι να 'ναι για το κακό της ομάδας, στον κάθε μέτοχο που κοιτάει μόνο το προσωπικό του συμφέρον, στον κάθε παίχτη που πληρώνεται αδρά και δεν τιμάει τη φανέλα.


Αντίθετα μιλάω για τη φιλία μεταξύ της Θύρας 13 και των Ultras Rapid της Rapid Βιέννης, που τον Φεβρουάριο κλείνει 10 χρόνια. Συγκεκριμένα η φιλία αυτή ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2001 όταν ο Παναθηναϊκός είχε αντιμετωπίση τη Sturn Graz στην Αυστρία. Από τότε οι κοινές παρουσίες σε πολλά γήπεδα της Ευρώπης των οπαδών των δύο ομάδων είναι πολλές. Έτσι έγινε και χθες όπου 50 περίπου οπαδοί της Rapid βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και ένωσαν τις φωνές τους με της Θύρας 13 πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες φετινές κερκίδες παρά τον λίγο κόσμο που είχε έρθει στο γήπεδο.


Στα αγωνιστικά τώρα, η ομάδα έδειξε το ίδιο αδιάφορο πρόσωπο. Ευτύχισε να προηγηθεί μόλις στο 7' με τον πολύ καλό χθες Gilberto Silva και από εκεί και πέρα έκατσε αδικαιολόγητα δίνοντας πολλούς χώρους στον Εργοτέλη που ευτυχώς έπεσε στον Τζόρβα. Από τη στιγμή που έγινε το 2-0 με τον Kante στο 40', η ομάδα έκατσε ακόμα περισσότερο αν και θα μπορούσε κάποιος να πει ότι έκανε συντήρηση για το παιχνίδι της Τετάρτης με την αεκ. Γενικά πάντως η ομάδα δεν έδειξε πάλι καλό πρόσωπο και δίνει την εντύπωση ότι μπορεί να βάλει 3 γκολ σε αυτήν την αεκ αλλά ταυτόχρονα μπορεί να φάει εύκολα και 3 γκολ. Είδομεν..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου