Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Η θέση του Ερασιτέχνη

Ανακοίνωση έβγαλε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού κ. Νικόλαος Ρίσβας για τα γεγονότα του "derby". Αναλυτικά:
ΠΡΟΣ: Τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κ. Τηλέμαχο Χυτήρη


Ως πολιτικό Προϊστάμενο της Κρατικής Ραδιοτηλεόρασης

ΚΟΙΝΟΠ.: Διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ

Ζητείστε να δείτε (αν δεν είδατε ακόμη) το VIDEO της προχθεσινής μετάδοσης από τη ΝΕΤ του αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Θα διαπιστώσετε ότι «κάποιοι» μετέτρεψαν την Κρατική Τηλεόραση σε ιδιωτικό κανάλι, που μεταδίδει αγώνες προς τέρψιν των οπαδών του Ολυμπιακού και μόνον!

Δημοσιογράφοι – υπάλληλοι της ΝΕΤ που αμείβονται με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, αγνόησαν κατάφορα τις στοιχειώδεις Αρχές της Δημοσιογραφικής δεοντολογίας περί αντικειμενικότητας της μετάδοσης και του σχολιασμού των αγώνων και… λογόκριναν (!) την εικόνα που όλοι μας βλέπαμε,διαστρεβλώνοντας την αλήθεια του φακού, αποσιωπώντας εκείνα που – κατά την κρίση τους – έπρεπε να αποκρυβούν και μαστιγώνοντας την νοημοσύνη εκατομμυρίων τηλεθεατών!

Και όλα αυτά, γιατί;;; Μήπως, για να ικανοποιηθεί ο νέος «ισχυρός άντρας» ή τάχα για να προστατευθούν τα συμφέροντα της ομάδας, της οποίας τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων έχει η ΝΕΤ;

Κύριε Χυτήρη

Κάτι σάπιο υπάρχει στο Μέγαρο της Λ. Μεσογείων. Οφείλετε να έχετε άποψη. Αν και άνθρωπος προερχόμενος από τον χώρο των Γραμμάτων, οφείλετε να ερευνήσετε τα συμβαίνοντα στο χώρο των αθλητικών μεταδόσεων. Θα διαπιστώσετε, αργά η γρήγορα, ότι η Οργή όλων εκείνων που αηδίασαν γι’ αυτά τα οποία ειπώθηκαν ή δεν ειπώθηκαν και για όσα απεκρύβησαν ή παρέμειναν ασχολίαστα κατά τη διάρκεια της μετάδοσης, είναι δίκαιη και εύλογη, εύκολα δε μπορεί να μεταλλαχθεί ακόμη και σε πολιτική καταδίκη, όταν έρθει η ώρα της εκλογικής διαδικασίας. Γνωρίζετε, βεβαίως, ότι ο λαός δεν ψηφίζει μόνον με κριτήριο τα Οικονομικά, την Κρίση και το Δ.Ν.Τ. Καταδικάζει και όσους, ενώ πρέπει και μπορούν, αδιαφορούν, αδυνατούν ή και αρνούνται να ελέγξουν και τιμωρήσουν εκείνους, που ασεβώς εγκληματούν σε βάρος του Έλληνα πολίτη, και του συνταγματικά προστατευόμενου δικαιώματός του για αντικειμενική ενημέρωση.

Έστω και τώρα, λάβετε μέτρα Κύριε Υπουργέ. Προστατέψτε, ό τι Εσείς κρίνετε ότι πρέπει – και μπορεί ακόμη – να προστατευθεί από την απέραντη βλακεία μερικών υπαλλήλων οι οποίοι, θεωρώντας ότι… «έτσι πρέπει να κάνουν», ασελγούν σε βάρος της νοημοσύνης όλων μας!

Με εκτίμηση,
Για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ Α.Ο.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Νικόλαος Α. Ρισβάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου