Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Ένα λάθος και η προβοκατόρικη χρησιμοποίησή του

Μάρτυρες σε ένα ακόμα επεισόδιο του ποδοσφαιρικού καφενείου "Η Ελλάς" γίναμε για ακόμα ένα Σαββατοκύριακο. Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την παράσταση είχε ο διαιτητής του αγώνα Άρης - ΠΑΟ κύριος Δαλούκας και σε ρόλο guest star εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κύριος Μαρινάκης.


Ο πρώτος με την σημερινή του διαιτησία επάξια κερδίζει τον ρόλο του πρωταγωνιστή. Κατόρθωσε στο σημείο όπου ο Παναθηναϊκός πίεζε τον Άρη και αφού είχε ήδη ένα δοκάρι με τον Cisse να σφυρίξει ένα ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της ομάδας των Αθηνών και να την καταστήσει με αυτόν τον τρόπο ένοχη στα μάτια των αντιπάλων της. Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου προφανώς θα ενημερώθηκε για το ατυχές της απόφασης του και θεώρησε σωστό να ισοφαρίσει το σφύριγμα κιτρινίζοντας όποιον παίκτη έβλεπε μπροστά του με πράσινη φανέλα (4 παίκτες του Παναθηναϊκού δέχτηκαν κίτρινη κάρτα - όλοι στο Β΄ ημίχρονο), στήνοντας συνεχώς την μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή του Τζόρβα και γενικώς βάζοντας τον Παναθηναϊκό μέσα στα καρέ του. Προσπάθησε να διορθώσει μια λάθος απόφαση με απανωτές λάθος αποφάσεις, χαρακτηριστικό της κακής διαιτησίας.

Την κάκιστη διαιτησία (και για τους δυο αντιπάλους) του κυρίου Δαλούκα έσπευσε αμέσως μετά την λήξη του ματς να χρησιμοποιήσει ο κύριος Μαρινάκης για να επιτεθεί στον Παναθηναϊκό ισχυριζόμενος ότι υπάρχει παρασκηνιακό σύστημα το οποίο στηρίζει εξωαγωνιστικά την ομάδα της Αθήνας αμφισβητώντας τη νομιμότητα του Πρωταθλήματος.

Βεβαίως, δεν υπάρχει καμιά παράγκα. Υπήρξε μια άσχημη διαιτησία η οποία χάρισε ένα ανύπαρκτο πέναλτι στην ομάδα όμως για ένα ολόκληρο ημίχρονο μετά την έκλεισε στα καρέ της. Αυτό δεν ονομάζεται παράγκα αλλά άσχημη διαιτησία απότοκο της κακής λειτουργία της ΚΕΔ και της ΕΠΟ. Θα παραδεχόμουν ότι ο διαιτητής δρούσε μεροληπτικά αν και στο Β ημίχρονο προσπαθούσε να τελειώσει τον Άρη. Όμως αντ' αυτού, έπραξε το αντίθετο δείγμα του ότι το σφύριγμά του δεν ήταν συνειδητό λάθος αλλά λάθος από αυτά που συμβαίνουν στον ποδόσφαιρο. Παράγκα έχουμε όταν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μια πλειάδα διαιτητών σε πολλά παιχνίδια μεροληπτεί υπέρ μιας ομάδας και όχι όταν ένας διαιτητής μεροληπτεί υπέρ μιας ομάδας σε έναν αγώνα σε μια συγκεκριμένη φάση.

Παράγκα ήταν το Πρωτάθλημα του ΟΣΦΠ στα χαρτιά το 2008, παράγκα ήταν οι αλλεπάλληλες σφαγές του ΠΑΟ, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ την περίοδο 1997-2003, παράγκα ήταν το αίσχος της Ριζούπολης για το οποίο ακόμα και σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των φίλων της ομάδας του λιμανιού αισθάνεται περήφανη, παράγκα ήταν οι κασέτες που δημοσιοποιήθηκαν σε ελληνική εκπομπή και προωθούσαν το ήθος του "ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να νικούν και όλοι οι άλλοι να παν να γαμηθούν"!!

Καλό θα ήταν λοιπόν να μην υπάρχει τόσο θράσος ούτε να μιλάνε στο σπίτι του κρεμασμένου για σκοινί. Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να απολογηθεί για μια κακή διαιτησία. Ως φίλαθλος της ομάδας παραδέχομαι πως δεν υπήρξε πέναλτι στην συγκεκριμένη φάση όμως από αυτό το σημείο μέχρι το σημείο να δηλώνουμε πως υπάρχει παράγκα υπέρ του ΠΑΟ η απόσταση είναι πολύ μεγάλη.

Τόσο μεγάλη όσο η απόσταση μεταξύ Πειραιά - Πάτρας, Πειραιά - Λιβαδειάς και Πειραιά - Ξάνθης μαζί!

Και επειδή τα όρια ξεπεράστηκαν στην αναφορά του κυρίου Προέδρου του ΟΣΦΠ για "έγκλημα κατά της Ελλάδας" έχω να υπενθυμίσω πως αυτοί που εγκλιμάτισαν επανειλημμένως ήταν οι οπαδοί και οι παράγοντες τις δικής του ομάδας. Ποιος μπορεί άραγε να ξεχάσει τον περσινό πέμπτο τελικό του μπάσκετ στο ΣΕΦ, ποιος μπορεί να ξεχάσει τα αίσχη της Ριζούπολης, ποιος μπορεί να ξεχάσει την με το έτσι θέλω αγορά του Σταδίου Καραΐσκάκη και το ξεσπίτωμα του Εθνικού, ποιος μπορεί να ξεχάσει την πλήρη διάλυση και απαξίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου την περίοδο παντοδυναμίας της μιας και μοναδικής ερυθρόλευκης παράγκας τα χρόνια 1997-2003;

Κανείς!!

Αντιθέτως όλοι θυμούνται πως ο Παναθηναϊκός κέρδισε πανάξια και με την καρδιά του 20 Πρωταθλήματα, όλοι θυμούνται πως ο Παναθηναϊκός έφτασε μια φορά στον τελικό και άλλες δυο στον ημιτελικό του Champions League!

Όλοι γνωρίζουν ποια ομάδα αποτελεί την δόξα του ελληνικού ποδοσφαίρου! (και όχι της Ελλάδας. Δόξα της Ελλάδας είναι ο Μαραθώνας και ο Βελουχιώτης και όχι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός!! Έγκλημα εναντίον της Ελλάδας είναι το γεγονός ότι υπάρχουν συμπατριώτες μας που πεινάνε αυτή την στιγμή και όχι ότι ο Δαλούκας πραγματοποίησε μια κακή διαιτησία!!).

Υπάρχουν σίγουρα πράγματα παρασκηνιακά που δεν τα γνωρίζουμε. Κόλπα του μεγάλου κεφαλαίου που βλέπουν το ποδόσφαιρο με διαφορετικό τρόπο από ότι το βλέπουμε εμείς. Το αν υπάρχει παράγκα υπέρ του Παναθηναϊκού την δεδομένη στιγμή που μιλάμε, θα το αποδείξει η ιστορία. Μέχρι στιγμής πάντως, ούτε ενδείξεις δεν υπάρχουν για κάτι τέτοιο!!!

ΥΓ: Επιτέλους να γίνει κάτι με την διαιτησία...Δεν είναι δυνατόν κάθε χρόνο να κυνηγάμε φαντάσματα.

ΥΓ2: Επειδή μας έχουν όλοι στημένους στη γωνιά μιας και ο πρώτος πάντα ενοχλούσε, ένας μόνο τρόπος υπάρχει να διώξουμε κάθε υποψία από πάνω μας: να παίξουμε ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο και να κλείσουμε στόματα. Νίκες παντού με πειστικό σκορ. Και αφήστε τους υπολοίπους να κυνηγούν χίμαιρες. Εγώ ρισκάρω να δηλώσω δημόσια την πίστη μου πως στο τέλος της χρονιάς ο Παναθηναϊκός θα είναι Πρωταθλητής, θα έχει την καλύτερη επίθεση στο Πρωτάθλημα, θα έχει τον πρώτο σκόρερ στις τάξεις του και θα έχει πραγματοποιήσει μια αξιοσέβαστη ευρωπαϊκή πορεία. Την στιγμή που οι αντίπαλοι του, άλλοι τελειωμένοι ήδη από την Ευρώπη και άλλοι τελειωμένοι γενικώς, θα κυνηγούν να ρίξουν την "πράσινη παράγκα"...

ΥΓ3: Με το καλό να πάει και να ρθει η ομάδα μας στην Βαρκελώνη. Πολύ δύσκολο ματς. Αγωνιζόμαστε εναντίον μιας ομάδας που συγκαταλέγεται στο top-5 του ποδοσφαιρικού πλανήτη.

( http://thodoras13.blogspot.com/2010/09/blog-post_12.html )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου