Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Περί απαγόρευσης μετακινήσεων...

Είναι γνωστό ότι στους αγώνες της 18ης αγωνιστικής Καβάλα-οσφπ και Π.Α.Σ. Γιάννινα-Άρης σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών. Η άμεση αντίδραση της πολιτείας ήταν η απαγόρευση των μετακινήσεων. Όπως αναμενόταν σε πολλά γήπεδα όλων των εθνικών κατηγοριών βγήκαν πανιά που εναντιώνονταν σ' αυτή την απόφαση. Οι παοκτζήδες μάλιστα υπήρξαν πιο δραστήριοι και προχώρησαν σε αφισοκόλληση στην Θεσ/νικη καθώς και στη διεξαγωγή πορείας πριν το παιχνίδι παοκ-Πανθρακικός.
Όσον αφορά το δικό μας πέταλο, βγήκε ένα πανό στο παιχνίδι με την αεκ που σηκώθηκε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου για λίγα λεπτά. Το ίδιο πανό έμεινε κρεμασμένο καθόλη τη διάρκεια του αγώνα με την Καβάλα. Επίσης μοιράστηκε ένα κείμενο στις θύρες του Ενιαίου Φορέα στον αγώνα με τη Roma για το Europa League.
Είναι όμως αυτά αρκετά; Ήταν αναμενόμενη η αντίδραση όλων των οπαδών μέσα στα γήπεδα. Και όπως φαίνεται αυτή η αντίδραση δεν έχει φέρει κάποια αλλαγή στο συγκεκριμένο θέμα και δυστυχώς δε διαφένεται κάποια αλλαγή στο άμεσο μέλλον.
Φέρνω ως παράδειγμα την κοινή πορεία που πραγματοποίησαν οπαδοί όλων των ομάδων της Ιταλίας στη Ρώμη, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο "Tessera del Tifoso" με την οποία κατάφεραν και έβαλαν στον πάγο τη λειτουργία του. Και αυτό το κατάφεραν επειδή είχαν μαζική παρουσία και έδειξαν ότι οι οπαδοί δεν βρίσκονται μόνο μέσα στα γήπεδα.
Καλώς ή κακώς, στην Ελλάδα δε μπορούμε να συνυπάρξουμε όλοι οι οπαδοί σε μία πορεία. Μήπως όμως θα ήταν καλό να εμπνευστούμε από την κίνηση των παοκτζήδων και να διοργανώσουμε κι εμείς με τη σειρά μας, ως Θύρα 13, μια πορεία στο κέντρο της Αθήνας; Να κρεμάσουμε πανιά σε κεντρικούς δρόμους; Να κολλήσουμε αφίσες; Πάντα υποστηρίζαμε ότι είμαστε οπαδοί με συνείδηση. Ήρθε η ώρα να το αποδείξουμε για άλλη μια φορά. Ήρθε η ώρα για δράση κι εκτός γηπέδων. Ήρθε η ώρα να επαναλάβουμε το επιτυχημένο συλλαλητήριο κατά της οικογένειας Bαρδινογιάννη αυτή τη φορά όμως για άλλο σκοπό.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ
ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ


1 σχόλιο:

  1. Όταν επικρατεί η (και καλά ψαγμένη) αποψάρα:¨εμείς δεν είμαστε οπαδοί,είμαστε Παναθηναϊκοί,τότε τί αναμένετε;
    Η οποία άπψοη (όπως και πολλές άλλες),εάν τις επεκτείνουμε ή τις παραλληλίσουμε με άλλα θέματα,θα μπορούσαμε να τις χαρακτηρίσουμε κι ως ¨σωβινιστικές¨.Αρκετά το φιλοσόφησα όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή