Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Κ-Α-Υ-Λ-Α

Τίτλος Νο. 2 για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ μας που κέρδισε με 3-2 (20-25, 25-22, 22-25, 25-23, 18-16) τη μεικτή τρούμπας για τον τελικό του Κυπέλλου για το βόλεϋ ανδρών. Όπως κι ο περσινός τελικός έτσι κι αυτός αποτέλεσε διαφήμιση για το άθλημα με τις δύο ομάδες να προσφέρουν ένα πολύ καλό παιχνίδι.
Στο 1ο σετ ο Παναθηναϊκός είχε σαφέστατα προβλήματα στην υποδοχή κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στον οσφπ να το πάρει με σχετική άνεση. Στη συνέχεια η εικόνα μας βελτιώθηκε αισθητά και καταφέραμε να έχουμε την πρωτοπορία στο σκορ καθόλη τη διάρκεια του 2ου σετ και να το κατακτάμε με 25-22. Στο 3ο σετ επανήλθαν τα προβλήματα του 1ου για την ομάδα μας δίνοντας την ευκαιρία στο αρουραίο να πάρει εκ νέου το προβάδισμα στα σετ.
Από εδώ και πέρα όμως ξεκίνησε το πραγματικό derby! Ο Παναθηναϊκός όπως ήταν λογικό μπήκε πολύ δυνατά στο 4ο σετ καθώς βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο και κατάφερε να πάρει διαφορά 6 πόντων (15-9) και να τη συντηρήσει μέχρι λίγο πριν το τέλος όπου ο γαύρος ισοφάρισε στο 23-23 αλλά με έναν εκπληκτικό πόντο του Zagumny πήραμε το προβάδισμα και εν συνεχεία το σετ.
Το τάι μπρέικ ήταν πραγματικό θρίλερ με τον οσφπ να προηγείται με 3-0 και 4-6 αλλά τελικά να πηγαίνουμε εμείς προηγούμενοι στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ 8-7. Μετά το τάιμ άουτ καταφέραμε να προηγηθούμε με 10-8 έχοντας σε πολύ καλή μέρα τη λειτουργία του μπλοκ μας. Ο γάυρος όμως κατάφερε να ισοφαρίσει και να πάρει το προβάδισμο πηγαίνωντας πρώτος στα match ball (13-14, 14-15, 15-16) αλλά με την ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ψυχή καταφέραμε και πήραμε το παιχνίδι με 18-16.
Πολύ καλός για ακόμα μια φορά ο Αγκάμεζ με τον Samica να είναι εξ ίσου καλός δίνοντας πολλές προσπάθειες, αλλά με τον αρχηγό μας Σωτήρη Πανταλέων να είναι πραγματικά Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο-Σ και να κερδίζει τους 2 τελευταίους πόντους μας.
Αυτό το Κύπελλο είναι ίσως μια δικαίωση για τον Δημήτρη Καζάζη που παρέλαβε μια ομάδα με μηδενική υποστήριξη από τη διοίκηση του Ερασιτέχνη και με έναν ξένο λιγότερο και κατάφερε να την στέψει Κυπελλούχο ενώ στην αρχή της χρονιάς δεν ξέραμε τι στόχο έχουμε.
Το ζουμί είναι ότι πλέον κατακτήσαμε το έναν στόχο και μας μένει ο δεύτερος που δεν είναι άλλος από το Πρωτάθλημα.

1 σχόλιο:

  1. Πάμε και τα πρωταθλήματα τωρα σε άντρες και γυναίκες για να κοπεί ο αέρας σε κάποιους! Και να γίνει μάθημα στη διοίκηση και να στηρίξουν την ομάδα όπως της αξίζει (για τους άντρες μιλάμε κυρίως)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή