Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Kι όταν το Κύπελλο σηκώσω... (Pt. 3)

Σχετικά άνετη νίκη με 3-1 πήραμε χθες στο ΟΑΚΑ επί του ΠΑΣ που μας δίνει σαφές προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στα Γιάννενα.
Ο Νιόπλιας φάνηκε να φοβάται το παιχνίδι, κάτι που ίσως ήταν καλό, και παρέταξε την ομάδα με το Τζόρβα κάτω απ' τα δοκάρια, κεντρικό αμυντικό δίδυμο Kante, Κατσουράνη, δεξιά τον Gabriel και αριστερά το Βύντρα. Αμυντικά χαφ ήταν οι Gilberto, Simao και μπροστά οι Νίνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης με τον Cisse στην κορυφή.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να έχει την πρωτοβουλία καταφέρνοντας να προηγηθεί στο 14' όταν μετά από προσπάθεια του Σαλπιγγίδη ο Κώτσιος έστειλε τη μπάλα στο τέρμα του Ζαφειρόπουλου. Εν συνεχεία είχαμε την κατοχή χωρίς κάποια μεγάλη φάση και χωρίς να αντιμετωπίσουμε προβλήματα στην άμυνα αν εξαιρέσουμε ένα δοκάρι του ΠΑΣ στο 35' όπου μετά από σέντρα η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα και ακούμπησε στο οριζόντιο και κάθετο δοκάρι του Τζόρβα. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα τελειώσει στο 1-0, στο 45' ο Νίνης έκλεψε τη μπάλα κοντά στην περιοχή του ΠΑΣ και έστειλα τη μπάλα στα δίχτυα.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον ΠΑΣ να έχει μια κάποια κατοχή για λίγα λεπτά αλλά μετά να ξαναπαίρνουμε εμείς την πρωτοβουλία χάνοντας κάποιες μεγάλες ευκαιρίες, κυρίως με τον Cisse ο οποίος είχε και δοκάρι. Το 3-0 έγινε στο 85' όταν αμυντικός του ΠΑΣ έδειξε τις δυνατότητές του στο καράτε στο Βύντρα με τον τελευταίο να κερδίζει πένταλτυ. Το πέναλτυ ανέλαβε να εκτελέσει ο Cisse που είχε πλέον άγχος από τις πολλές ευκαιρίες που είχε χάσει, και αυτό φάνηκε καθώς η μπάλα πήγε στο δοκάρι και μετά ο ίδιος πήρε του rebound και σκόραρε. Όμως το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει μιας και οι παίκτες άρχισαν να σκέφτονται τ' αποδυτήρια και άφησαν τους παίκτες του ΠΑΣ να βγάλουν μια εύκολη σέντρα και να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα στο 94'.
Εννοείται ότι αν θέλουμε να λεγόμαστε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, η πρόκριση πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Πλέον σειρά έχει ο πρώτος "τελικός" του Πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι την Κυριακή στις 7. Η νίκη είναι μονόδρομος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου