Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Έυκολο... πρωινό στα Ιλίσια

Σ' ένα παιχνίδι που ξεκίνησε στις 12.30 το μεσημέρι και μπροστά σε περίπου 300 οπαδούς, ο Παναθηναϊκός κέρδισε άνετα με 62-81 τον Ηλυσιακό κάνοντας το 2/2 στο φετινό Πρωτάθλημα. Παρόλη την μεγάλη διαφορά πάντως, ο Obradovic είχε αρκετά παράπονα από τους Τepic και Καλάθη για τα πολλά λάθη που έκαναν σε ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι. Πρώτος σκόρερ και με πολύ καλή εμφάνιση ο Καϊμακόγλου.

Τα δεκάλεπτα: 14-25, 31-47, 42-66, 62-81

Τα γκολ του Cisse!

No comments...


Παραδεχτείτε την κατωτερότητά σας καμιά φορά... Δεν είναι κακό!

ΤΣΟ & ΛΟ

Επιτέλους Παναθηναϊκός! Επιτέλους το βούλωσαν! Μέσα σε μία κολασμένη ατμόσφαιρα ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 2-1 τον οσφπ και βούλωσε πολλά στόματα! Με δύο γκολ του σεληνιασμένου Cisse και εκπληκτική εμφάνιση από τον Χριστοδουλόπουλο ο Παναθηναϊκός απέδειξε ποιος είναι το αφεντικό!
Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως... Ο Νιόπλιας παρέταξε την ομάδα με τον Τζόρβα στο τέρμα, στην άμυνα τους Βύντρα, Boumsong, Kante (έκπληξη καθώς οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για τον Κατσουράνη στο ρόλο του στόπερ), Σπυρόπουλο, στο κέντρο Gilberto, Plessis (προτιμήθηκε αντί του Simao λόγω της κακής ψυχολογικής του κατάστασεις από τον χαμό του αδερφό του), Κατσουράνης, δεξιά ο Govou, αριστερά ο Χριστοδουλόπουλος και στην κορυφή ο Djibrilαρος!
Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε ρυθμό για τους πράσινους καθώς το κέντρο ουσιαστικά δεν υπήρχε και ο Govou ήταν εκτός κλίματος. Αυτό κατάφερε να εκμεταλλευτεί ο οσφπ που χωρίς να είναι καλύτερος, κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 37' με σουτ του Mirallas.
Ευτυχώς με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Νιόπλιας έκανε δύο καταλητικές αλλάγες όπως αποδείχτηκε περνώντας τον Μαρίνο στη θέση του Govou και τον Luis Garcia στη θέση του Κατσουράνη. Με αυτή την αλλαγή ο Χριστοδουλόπουλος πέρασε πίσω από τον Cisse και από τότε και μετά ο οσφπ δεν υπήρχε στο γήπεδο. Στο 57' μετά από ασσίστ του Χριστοδουλόπουλου ο Cisse έβαλε φωτιά στο ΟΑΚΑ ισοφαρίζοντας σε 1-1 και λίγα λεπτά αργότερα κέρδισε και εκτέλεση εύστοχα πέναλτυ κάνοντας το 2-1. Το σκορ θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερο αν η ομάδα δεν είχε... σεβαστεί υπερβολικά του πεμπταθλητές και αν ο Κάκος δεν προσπαθούσε να κλείσει τον Παναθηναϊκό στην περιοχή του.
Άφθονο γέλιο χάρισε μετά το τέλος του ματς ο Κάτμαρ λέγοντας για ακόμη μια φορά ότι υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος κλπ κλπ κλπ. Όντως όμως αυτή τη φορά ήταν έγκλημα κατά της Ελλάδος αλλά γιατί το σκορ ήταν μόνο 2-1 και όχι πολύ μεγαλύτερο!
Πλέον η διαφορά μειώθηκε στον 1 βαθμό και την άλλη Δευτέρα παίζουμε στο Περιστέρι. Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την ομάδα. Πάλι Πρωτάθλημα!!!

Υ.γ.: Δεν ξέρω τι έγινε και ξεκίνησαν τα επεισόδια με τους μπάτσους στο ημίχρονο, αλλά το γεγονός ότι στο πέναλτυ του Cisse δε μπορούσαμε να ανοίξουμε τα μάτια μας από τα δαρκυγόνα λέει πολλά... A.C.A.B.

Κακή εμφάνιση και ήττα

Την ήττα στη Θεσ/νικη γνώρισαν το κορίτσια του Παναθηναϊκού με 3-2 (21-25, 25-21, 18-25, 25-14, 15-12) από το Ανατόλια. Προφανώς οι απουσίες των Μόλναρ, Μαχόν και Μλαντένοβιτς έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο καθώς η ομάδα δεν είχε συνοχή και συνέχεια.

Νίκη στη ΦΕΑ

Με 57-63 κέρδισε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού στην έδρα της ΦΕΑ και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της για το νέο Πρωτάθλημα. Πρώτη σκόρερ για το Τριφύλλι η Μαρτζινεάν με 19 πόντους έχοντας πάρει ταυτόχρον 14 ριμπάουντ.

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Περίπατος στη Γλυφάδα

Στο άδειο λόγω τιμωρίας κλειστό της Γλυφάδας ο Παναθηναϊκός κέρδισε πολύ εύκολα την ΕΑ Πατρών με 3-0 (25-16, 25-19, 25-22) και πέρασε ένα θεωρητικά δύσκολο παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός που όλοι γουστάρουμε!

Μεγάλη νίκη με 74-60 πήρε χθες ο Παναθηναϊκός στο κλειστό του ΟΑΚΑ εναντίον της CSKA Μόσχας για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων της Superleague.
Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα ήταν πολύ άστοχη κάτι που έδωσε το δικαίωμα στην CSKA να είναι κοντά στο σκορ χωρίς όμως να μπορεί να ξεφύγει εξαιτίας των 7 επιθετικών ριμπάουντ του Παναθηναϊκού και το πολλών λαθών που προήλθαν από την πολύ καλή άμυνα των πρασίνων.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε αρκετά καλά με το μεγάλο μπαμ όμως να γίνεται κοντά στο 35' όταν και ο Παναθηναϊκός ανέβασε ταχύτητα κυρίως με τους Sato και Nicholas και με πολλές βοήθειες από τον θετικότατο Maric.
Είναι φανερό πως το δυνατό σημείο της ομάδας φέτος θα είναι η άμυνα. Το πρώτο σημαντικό τεστ στέθφηκε με απόλυτη επιτυχία και συνεχίζουμε. Επόμενο παιχνίδι την Κυριακή στα Ιλίσια στις 12.30 (!) το μεσημέρι.

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Πρόκριση με καλή εμφάνιση!

Μπροστά σε περίπου 1.000 οπαδούς από τη Β. Ελλάδα, ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 0-5 την Κοζάνη παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρό. Σκόρερ για το Τριφύλλι ήταν οι Cisse, Govou, Sarriegi και Χριστοδουλόπουλος (x2).
Σίγουρα το συγκεκριμένο παιχνίδι αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις για την ομάδα και για την κατάσταση του Govou που έδειξε σε πολύ κατάσταση. Οι αναπληρωματικοί παίκτες που αγωνίστηκαν φαίνεται ότι άρπαξαν την ευκαιρία και θα μπορούν να υπολογίζονται για τη συνέχεια.
Το Κύπελλο μπαίνει στην άκρη για τώρα και ακολουθεί το πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον οσφπ το Σάββατο. Ένα παιχνίδι που χωρίς υπερβολή είναι ζωής ή θανάτου!

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Χωρίς πλάνο

Αντιγράφουμε το άρθρο των Green Web Fans για το παιχνίδι με την αεκ μιας και εκφράζει απόλυτα:

"Ήττα από την αεκ σήμερα για την ομάδα μας με 1-0… Μετά από μία βαθιά μπαλιά και ένα λάθος του Σαριέγκι ήρθε το γκολ. Στην ομάδα στοίχησαν πάρα πολύ οι απουσίες Νίνης Λέτο Γκοβού, καθώς δεν είχαμε εναλλακτικές λύσεις για να παίξουμε επίθεση. Αν και είχαμε διαρκώς την πρωτοβουλία και την κατοχή η μπάλα με δυσκολία έφτανε έξω από την αντίπαλη περιοχή. Ο Μπουμσόνγκ έκανε ακόμα μία πολύ καλή εμφάνιση. Ο Σπυρόπουλος συνέχισε το ντεμαράζ των απογοητευτικών εμφανίσεων και πλέον θυμίζει πρώην παίκτη. Ο Λουίς Γκαρσία πολύ κινητικός αλλά χωρίς καμία ουσία στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και μάλιστα έκανε και πολλά λάθη. Μιας και είπαμε λάθη γύρω στο 55’ εμφανίστηκε η κάρτα με τα λάθη για κάθε ομάδα και ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ είχε 48 λάθη. Τα περισσότερα εξ αυτών ο Γκαρσία, ο Σπυρόπουλος και ο Κατσουράνης. Από το 65’ και μετά η χανούμα δεν υπήρχε στο γήπεδο, όμως εμείς ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ να δημιουργήσουμε φάσεις για γκολ και παιχνίδι μέσα στην αντίπαλη περιοχή, παρά μόνο με σέντρες από τα πλάγια που δεν είχαν και πολλή τύχη. Οι παίκτες μας έψαχναν διαρκώς τον Τζιμπρίλ με τον πιο ανορθόδοξο τρόπο. Κάπου εκεί πήγε 11 παρά η ώρα και το ματς έληξε… Ο Χριστοδουλόπουλος κινήθηκε πάλι στα ρηχά και ήρθε και «έδεσε» με τον Σπυρόπουλο. Γενικά από τα αριστερά υπάρχει πρόβλημα, ειδικά όταν λείπει ο Λέτο. Καθώς και η αλλαγή του Σπυρόπουλου, ο Ιωαννίδης μεχρι στιγμής απλά... δεν μπορεί..[b]H ομαδα δειχνει και ειναι ασυνδετη,αδουλευτη και μαλιστα το πιο εκνευριστικο ειναι οτι οι ιδιοι παικτες που περυσι εκαναν καλα παιχνιδια,ετρεχαν και παλευαν φετος παρουσιαζονται σαν μια μεγαλη πανακριβη παιδικη χαρα με επιτηριτη τον προπονητη.Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Κ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ..εχουμε εμπιστοσυνη στην διοικηση οτι θα κανει αυτα που πρεπει γιατι το σημερινο ειναι απλα ντροπη κ δουλεμα...ο σταρχιδισμος πρεπει να τελειωσει και ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ..ΤΟΝ ΕΠΑΝΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΓΚΟΤΖΟΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΤΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΒΑΛΛΕΙΣ..Χρειαζομαστε σοκ και μαλιστα μεγαλο και γρηγορα..ΝΙΩΣΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΤΡΟΥΜΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗΣ Κ ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ K ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ Η ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ,ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ..ΝΙΩΣΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ..Η ΝΙΚΗ..Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΤΑΡΧΙΔΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΜΑΧΑΙΡΙ.. [/b] Ακολουθεί ματς κυπέλλου στην Κοζάνη και μετά ο γαύρος. Θα έχουμε την ευκαιρία να γράψουμε για το ντέρμπι που έρχεται αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει όλοι στην ομάδα να νιώσουν πως οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα από την νίκη δεν υπάρχει ούτε στο τελευταίο κύτταρο του εγκεφάλου μας.


Υγ1. Τσάμπα τα δέντρα που κόβονται για να τυπώνει εισιτήρια το αεκάκι. Αλλά εντάξει sold out σήμερα, κανά τριαντάρι θα το είχε. Ανύπαρκτοι.

Υγ2. Τις δηλώσεις του στυλ "αργήσαμε να μπούμε στο ματς και στη συνέχεια δε μπορέσαμε να αντιδράσουμε" είχαμε πει ότι δεν θέλουμε να τις ξανακούσουμε. Επειδή λοιπόν τις ακούσαμε πάλι απόψε και σε ένα ντέρμπι μάλιστα και επειδή ακολουθεί κιάλλο ντέρμπι καπάκια λεμε μόνο και το τονίζουμε αυτή τη φορά ότι δεν πρέπει να ξανακουστούν τέτοιες δηλώσεις από τον προπονητή του ΠΑΟ."

( http://www.greenwebfans.com/view/el/DisplayArticle.aspx?2816 )

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Κατάφεραν να... αποκλειστούν

Την ήττα γνώρισε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού στη Βούλα από τον Πρωτέα με 57-46 ενώ προηγουμένως είχε προηγηθεί με 12 πόντους στο 29'! Με αυτήν την ήττα ο Παναθηναϊκός είπε αντίο στο Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδος και πλέον μένει μόνο το Πρωτάθλημα. Ενδεικτικό είναι ότι στο τελευταίο δεκάλεπτο οι πράσινες σημείωσαν μόλις 7(!) πόντους!

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 21-31, 29-39, 57-46

Είναι φίνα τα κορίτσια...

Μέσα σ' ένα πανηγυρικό κλίμα η ομάδα μας κέρδισε στο Μετς την Κερατέα με 3-1(19-25, 25-21, 25-18, 25-19) κάνοντας το 2/2 στο φετινό Πρωτάθλημα.
Αυτό που θα μείνει όμως από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι η απονομή της περσινής κούπας καθώς και η απόσυρση της φανέλας της μεγάλης και παντοτινής αρχηγού της ομάδας, Ρούξι Ντουμιτρέσκου!

Τυπική διαδικασία

Σ' ένα παιχνίδι που δε χωράει κριτική, ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 108-61 τον παοκ για την 1η αγωνιστική του Πρωταθλήματος μπάσκετ.
Η ομάδα της Θεσ/νικης αγωνίστηκε μόνο με 5 παίκτες λόγω της απεργίας του ΠΣΑΚ. Το ποια θα έπρεπε να είναι η στάση του Παναθηναϊκού στην συγκεκριμένη απεργία είναι μια τεράστια κουβέντα... Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται σε μία από τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας του...
Όσον αφορά τα αγωνιστικά μπορούμε να κρατήσουμε μόνο το 85% στα δίποντα (33/39) και το 52% στα τρίποντα (12/30) αλλά και τις 30 ασσίστ. Επαναλαμβάνουμε βέβαια ότι δεν είναι παιχνίδι για συμπεράσματα αλλά ένα παίχνιδι που "έπρεπε" να γίνει...
Επόμενος αγώνας την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ με την CSKA.

Τα δεκάλεπτα: 27-14, 54-22, 84-37, 108-61

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Νίκη στην πρεμιέρα με ανατροπή

Πολύ σημαντική νίκη, κυρίως λόγω του τρόπου που ήρθε, πήρε η ανδρική ομάδα βόλλεϋ του Παναθηναϊκού στην Καλαμαριά νικώντας τον τοπικό Απόλλωνα με 2-3 (25-23, 25-19, 17-25, 18-25, 9-15) γυρνώντας το παιχνίδι από το 2-0.
Στα δύο πρώτα σετ ο Παναθηναϊκός φάνηκε ανέτοιμος με τον Καστάρντ να είναι πραγματικά σε τραγική μέρα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στο πρώτο σετ οι πράσινοι προηγήθηκαν με 14-20 και τελικά έχασαν το σετ με 25-23. Από το 3ο σετ και μετά η ομάδα έδειξε επιτέλους καρδιά και κατάφερε να γυρίσει ένα παιχνίδι από το 2-0 σε μία εποχή που όλα πάνε σκατά για το τμήμα. Μόνο και μόνο γι' αυτήν την ανατροπή αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες που αν και απλήρωτοι έπαιξαν με πάθος τιμώντας την φανέλα που φοράνε.

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Εκδήλωση RFU

Στις 26/11 στη Νομική Σχολή Αθηνών θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - παρουσίαση της μεγάλης οπαδικής διαδήλωσης στο Βερολίνο (http://shamrockforall.blogspot.com/2010/10/ultras-und-fangruppen-bei-der-fandemo.html) από τους Radical Fans United.

Νίκη στη Valencia

Με νίκη ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις τις η μπασκετική ομάδα του Παναθηναϊκού κερδίζοντας στη Valencia με 56-72. Περιττό να πούμε ότι είναι μια πολύ σημαντική νίκη και εμφάνιση καθώς μιλάμε για μία από τις δυσκολότερες έδρες του ομίλου.
Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι η ομάδα βασίστηκε στην πολύ καλή αμυντική της λειτουργία κάνοντας ένα ξεπέταγμα στο τέλος της δεύτερης περιόδου όταν και η διαφορά έφτασε στους 15 πόντους. Στην τρίτη περίοδο όπως είναι λογικό για την δεδομένη χρονική στιγμή, η απόδοση έπεσε με τη διαφορά να φτάνει μέχρι και τους 6 πόντους. Εκεί ανέλαβαν οι Batiste και Sato και οδήγησαν την ομάδα μας σε μία πολύ σημαντική νίκη.
Επόμενος αγώνας, αν και εφόσον λήξει η απεργία των καλαθοσφαιριστών, αύριο στις 7 στο ΟΑΚΑ με τον παοκ κεκλεισμένων των θυρών.

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ομάδα με καρύδια!

Κόντρα στις τρανταχτές απουσίες αλλά και στην κούραση των διεθνών αγωνίστικε χθες ο Παναθηναϊκός ερχόμενος 0-0 με την Ρουμπιν Καζάν στο ΟΑΚΑ για το Champions League. Το αποτέλεσμα σίγουρα δεν είναι καλό για την συνέχεια του Champions League αλλά η εμφάνιση μας προσέφερε πολλά στοιχεία που θέλουμε να βλέπουμε από τον Παναθηναϊκό. Τσαμπουκά, πάθος, καρδιά... Συστατικά που μας κάνουν να ελπίζουμε για ακόμα καλύτερες εμφανίσεις στο μέλλον πόσο μάλλον στα δύο συνεχόμενα ντέρμπυ που έρχονται. Χθες για πρώτη φορά έδειξαν να συνεργάζονται πολύ καλά οι Σαριέγκι και Μπουμσόνγκ βγάζοντας ασφάλεια στην άμυνα με τον Χριστοδουλόπουλο επίσης να δείχνει ότι είναι εδώ παρά το μεγάλο διάστημα που δεν έπαιζε. Επίσης αξίζει να σταθούμε στη συμμετοχή του 16χρονου Μαυρία που έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης που αγωνίζεται στο Champions League!
Είναι προφανές πως η υπόθεση πρόκριση έχει δυσκολέψει πάρα πολύ αλλά αυτό που κρατάμε από το χθεσινό ματς είναι η εμφάνιση και το πάθος που έβγαλαν οι παίκτες μας.
Επόμενο παιχνίδι την Κυριακή με την αεκ. Η νίκη είναι αυτοσκοπός!

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ο... νόμος του Ινδού

Με νίκη ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις της η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού κερδίζωντας σχετικά εύκολα τον παοκ με 66-57. Πρώτη σκόρερ για τις πράσινες η Μαρτζινεάν με 23 πόντους. Πολύ καλή ατμόσφαιρα στον Τάφο που πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει και στους επόμενους αγώνες του τμήματος. Επόμενος αντίπαλος στους 8 ο Πρωτέας Βούλας.

Ντροπή!

Αντιγράφω από το Leoforos.gr:
"Σοκ προκαλεί το περιστατικό που έγινε σήμερα το πρωί στην προπόνηση του Παναθηναϊκού, το οποίο παράλληλα δείχνει και το μέγεθος της τραγικής κατάστασης που έχουν φτάσει οι αθλητές αλλά και το προπονητικό τιμ.

Μέλος της ομάδας σε κακή ψυχολογική κατάσταση εξομολογήθηκε πως τις τελευταίες δέκα ημέρες έτρωγε μόνο ψωμί γιατί δεν είχε χρήματα. Έφαγε πάλι στη Σαντορίνη που πήγε η αποστολή για το Σούπερ Καπ και από το Σάββατο βρίσκεται ξανά σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Τα μέλη της υπόλοιπης ομάδας έκαναν... έρανο, μάζεψαν 300 ευρώ και του τα έδωσαν για να αντεπεξέλθει στις καθημερινές του ανάγκες και μέχρι να πληρώσει η διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού όσα τους οφείλει.

Οι παίκτες βρίσκονται σε οριακό σημείο, οι Έλληνες είναι απλήρωτοι 10 μήνες και μπαίνουν στον... 11ο. Η διοίκηση είχε υποσχεθεί πως θα τους πληρώσει έναν μισθό τη Δευτέρα, αλλά η... πληρωμή μετατέθηκε για μετά τον αγώνα της ποδοσφαιρικής ομάδας με την Καζάν, ώστε να υπάρξουν έσοδα από τις εισπράξεις της ΠΑΕ και το ποσοστό του Ερασιτέχνη.

Τουλάχιστον ειρωνική χαρακτηρίζουν οι παίκτες την καμπάνια εκστρατείας ενίσχυσης του Ερασιτέχνη μέσω... SMS, αφού κανείς δεν πιστεύει ότι το μέτρο μπορεί να αποδώσει και να αποφέρει ικανοποιητικά έσοδα για να συντηρηθούν μισθοί και συμβόλαια.

Το θέμα είναι ως πότε θα κωφεύουν μπροστά σε τέτοιες απίστευτες ιστορίες οι μεγιστάνες που έχουν στα χέρια τους την ποδοσφαιρική ομάδα και το μπάσκετ. Διότι από τους διοικούντες του Ερασιτέχνη δεν μπορούμε πια να περιμένουμε τίποτα. Αν υπάρχουν κάποιοι που μπορούν να δώσουν λύση αυτοί είναι μόνο οι πανίσχυροι οικονομικά παράγοντες του «τριφυλλιού». Τι άλλο πρέπει να γίνει δηλαδή για να ευαισθητοποιηθούν;"

( http://www.leoforos.gr/article/6818/ntrope )

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Η συνήθεια που έγινε λατρεία

Με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο έκλεισε πέρσι η χρονιά ξεκίνησε και η φετινή για το γυναικείο το βόλλεϋ. Επιβλητική νίκη δηλαδή μέσα στου Ρέντη με 0-3 (16-25, 24-26, 23-25) και έδειξαν από την αρχή ποια ομάδα είναι το αφεντικό.
Οι πράσινες, που έπαιξαν χωρίς τις δύο βασικές (ξένες) ακραίες λόγων υποχρεώσεων με τις εθνικές τους ομάδες, πήραν εύκολα το πρώτο σετ όπως δείχνει και το σκορ. Στο δεύτερο σκορ ο οσφπ ανέβασε στροφές και κατάφερε να προηγηθεί με 24-22. Μέχρι εκεί όμως. Με σερί 4-0 ο Παναθηναϊκός πήρε το σετ και έκανε το 0-2. Η μεγάλη ανατροπή όμως έγινε στο 3ο σετ όταν και οι παίκτριες του οσφπ προηγήθηκαν με 19-11 για να το χάσουν όμως με 23-25.
Πρώτη σκόρερ για την ομάδα μας η Μλαντένοβιτς που πέτυχε 22 πόντους αν και τραυματίας.
Επόμενος αγώνας στο Μετς με την Κερατέα..

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Και τώρα η Rubin

Μετά από ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον πάοκ με 1-0 έπειτα από πανέμορφο γκολ του Βύντρα στο 20'. Γενικά η ομάδα ήταν πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο πραγματοποιώντας την καλύτερη της εμφάνιση μέχρι εκείνο το σημείο και το 1-0 είναι πραγματικά λίγο μιας και ο Cisse κυρίως βρέθηκε αντιμέτωπος μία φορά με το δοκάρι και αρκετές ακόμα με τον πολύ καλό Κρέσιτς. Στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση της ομάδας έπεσε αισθητά κάτι που έδωσε το δικαίωμα στον παοκ να πιέσει χωρίς όμως να δημιουργήσει ευκαιρίες με εξαίρεση μια κεφαλιά στο 85' που ανάγκασε τον Τζόρβα σε πολύ όμορφη απόκρουση.
Η νίκη στον πρώτο από τους δύσκολους αγώνες που ακολουθούν ήρθε και πλέον ακολουθεί η Rubin την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ.

Όσο μπόρεσε...

Την ήττα με 3-1 (18-25, 25-15, 25-21, 25-18) γνώρισε η ανδρική ομάδα μας βόλλεϋ από τον οσφπ στη Σαντορινή για το Super Cup. H oμάδα έπαιξε με πάθος αλλά φαινόταν ότι έλειπαν οι προπονήσεις και πληρώθηκαν τα λάθη του καλοκαιριού. Οι νέοι παίκτες έδειξαν καλά στοιχεία σε γενικές γραμμές και τώρα μένει να δούμε μέχρι πού θα καταφέρει το συγκεκριμένο τμήμα να φτάσει.

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Από τα πέταλα στους δρόμους...



Τον "φυσικό" τους χώρο άφησαν το Σάββατο 9 Οκτωβρίου πάνω από 5.000 οπαδοί στο Βερολίνο για να διαδηλώσουν ΕΙΡΗΝΙΚΑ εναντίον του μοντέρνου ποδοσφαίρου, εναντίον των επιχειρήσεων που βλέπουν την αγάπη του οπαδού ως εμπόρευμα, εναντίον των ακριβών εισητηρίων, εναντίον των υπερβολικών απαγορεύσεων, εναντίον της βίας που δέχονται από τις δυνάμεις καταστολής...

Η πορεία ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι με τους οπαδούς να είναι χωρισμένοι σε μπλοκ ανάλογα με την ομάδα τους, έχοντας δημιουργήσει πολλά και έξυπνα πανό και πλακάτ και φωνάζοντας (πολλές φορές όλοι μαζί) συνθήματα χωρίς να δημιουργήσουν το παραμικρό πρόβλημα μη δίνοντας την ευκαιρία στις δυνάμεις καταστολής να επέμβουν και στα ΜΜΕ να στρέψουν την προσοχή της κοινωνίας στους "κακούς" οπαδούς, μακριά από τα πραγματικά προβλήματα της εποχής.

Οι οπαδοί που συμμετείχαν στην πορεία ήταν οι εξής: Bayern Munchen, Werder Bremen, Hamburger SV, Borussia Dortmund, 1.FC Koln, Dynamo Dresden, FSV Zwickau, Arminia Bielefeld, 1.FC Magderburg, Preuβen Munster, Eintracht Braunschweig, FC St. Pauli, Herta BSC Berlin, Union Berlin, BFC Dynamo, Eisbaren Berlin (Eishockey), Alemannia Aachen, SC Freiburg, Karlsruher SC, TuS Koblenz, FSV Mainz 05, SSV Ulm, RW Oberhausen, SpVgg Beckum, Roter Stern Nordost Berlin, VfB Lubeck, MSV Duisburg, Hallescher FC, Lokomotive Leipzig, Erzgebirge Aue, Wuppertaler SV, SpVgg Furth, Vfl Wolfsburg, VfB Oldenburg, Carl Zeiss Jena.

Υ.Γ.: Κάτι τέτοιο για την Ελλάδα βέβαια φαίνεται σαν ουτοπία... Αυτή η νοοτροπία έχει οδηγήσει το οπαδικό κίνημα στο έλεος του κάθε υπουργού και υφυπουργού...

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Οριστικά χωρίς κόσμο με μπάοκ

Μέσα σε 15' απορρίφθηκε η έφεση του Παναθηναϊκού για τα επεισόδια που έγιναν ΕΚΤΟΣ γηπέδου στο ματς με την Καβάλα κι έτσι η ομάδα θα αντιμετωπίσει τους Θεσσαλονικείς χωρίς κόσμο σε ένα πραγματικά κρίσιμο παιχνίδι.
Με αυτόν τον τρόπο η αρμόδια επιτροπή αποφάσισε να καταπολεμήσει τη βία στην Έλλαδα μόνο που το πράττει λίγο... μονόπλευρα. Δε χρειάζεται να παραθέσουμε παραδείγματα που οι γαύροι γάμαγαν την πόλη στην οποία έπαιζε η ομάδα τους και δεν έτρεχε τίποτα μιας κι αυτά είναι τόσα πολλά που θα ξημερώσουμε.
Η παε Παναθηναϊκός δημοσίευσε την παρακάτω ανακοίνωση για την απόφαση:
«Επεισόδια κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού Καβάλα-Παναθηναϊκός δεν υπήρξαν και η συμπεριφορά των οπαδών ήταν άψογη εντός γηπέδου. Μετά το τέλος του παιχνιδιού, έξω από το γήπεδο η αστυνομία συνέλαβε κάποιους που είχαν μπει χωρίς εισιτήριο και λόγω της μεθόδευσης να το κάνει αυτό μπροστά σε όλους, δημιουργήθηκαν κάποια επεισόδια. Η σημερινή απόρριψη της έφεσης προφανώς εντάσσεται σε μια λογική αυστηροποίησης των πειθαρχικών μέτρων και των σχετικών ποινών.
Κάτι τέτοιο βεβαίως θα επιβεβαιωθεί αν ισχύει ή όχι, αν η ανάλογη αυστηρότητα επιδειχθεί και στις ποινές που θα επιβληθούν στο εξής. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρόκειται για επιλεκτική εφαρμογή διατάξεων και επιλεκτική ευαισθησία που αντί να αντιμετωπίζουν τα φαινόμενα βίας, αλλοιώνουν το πρωτάθλημα και υπονομεύουν την αξιοπιστία του».

Νext please

Tη νίκη και την πρόκριση για τους ημιτελικούς του Κυπέλλο πήρε χθες η ομάδα μας στη Ρόδο νικώντας με 62-84 τον Κολοσσό.
Πρώτοι σκόρερ οι Μπατίστ με 19π., Νίκολας με 18π. και ο Σάτο με 17π. έδειξαν ότι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση με τον πρώτο ειδικά να κάνει ό,τι θέλει στη ρακέτα.
Φυσικά η ομάδα δεν είναι έτοιμη ακόμα και αυτό φάνηκε κυρίως στην αρχή του παιχνιδιού όταν ο Κολοσσός προηγήθηκε με 13-3.
Συγχαρητήρια αξίζουν στους 150 οπαδούς μας από τον τοπικό σύνδεσμο που φώναζαν καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Επόμενος αγώνας το Σάββατο (λογικά) με τον μπάοκ στο ΟΑΚΑ κεκλεισμένων των θυρών.

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Σκαμπανεβάσματα

Χθες ολοκληρώθηκε ουσιαστικά η προετοιμασία της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού αφήνοντας μια γεύση... όχι σιγουριάς.
Την Παρασκευή η ομάδα κέρδισε εύκολα παίζοντας κατά διαστήματα καλό μπάσκετ, τη Λέφσκι Σόφιας με 91-55. Χθες όμως η εικόνα ήταν τελείως διαφορετική καθώς η ομάδα έχασε με 67-65 από τον πανιώνιο, μια ομάδα σίγουρα μικρότερης δυναμικότητας. Όπως καταλαβαίνει κανείς οι 65 πόντοι στην επίθεση ήταν το κύριο πρόβλημα.
Την Τετάρτη ξεκινάνε οι επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας για το Κύπελλο στη Ρόδο με τον Κολοσσό.
Το σίγουρο είναι ότι φέτος δε θα είναι εύκολη χρονιά για το μπάσκετ και εμείς πρέπει να το στηρίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Περί αθλητικού κέντρου

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο από το Panathinaikos-Press:

ΙΔΟΥ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΜΑΣ!
Επειδή πολύ το σκαλίζουμε τόσα χρόνια ,κάθε τόσο μιλάμε για το γηπεδικό ,κάθε τρεις και λίγο ψάχνουμε για νέες λύσεις και στο τέλος πάντα τίποτα! Το χουμε πει άπειρες φορές και δεν θα βαρεθούμε να το λέμε και να το τονίζουμε ,μέχρι να ακουστούμε! Η λύση είναι μία και την έχουμε μέσα στα πόδια μας!! ΛΕΩΦΟΡΟΣ ,ΛΕΩΦΟΡΟΣ ,ΛΕΩΦΟΡΟΣ! Εκεί που μεγάλωσε ο Σύλλογος ,εκεί που ανδρώθηκαν γενεές ,εκεί να συνεχίσει την ιστορία του ο μεγαλύτερος ελληνικός αθλητικός Σύλλογος!

Το νέο μας αθλητικό κέντρο μπορεί να γίνει στην Λεωφόρο ,αλλά θέλει πολλά κιλά ...μπαρμπάλια και όχι μπιρμπίλες και μαλακίες! Και αυτά πρέπει να τα δείξουν αυτοί που μας διοικούν και ο κόσμος ΑΜΕΣΑ!!

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν φωτογραφίες και στοιχεία που βρήκαμε απο το αποτέλεσμα κατασκευαστικής εταιρίας το 2003 ,που την είχε αποδεχτεί σύσσωμη η Παναθηναϊκή οικογένεια ,αλλά ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί δεν προχώρησε.

Το συγκεκριμένο project αποτέλεσε πρωτοβουλία του Θανάση Γιαννακόπουλου που απευθύνθηκε πριν το καλοκαίρι του 2003 σε κατασκευαστική εταιρία ,για το πως μπορεί να γίνει η ανακατασκευή της Λεωφόρου ,χωρίς να χρειαστεί να γκρεμιστούν σχολεία και προσφυγικά ,χωρίς να χρειαστεί να γίνουν αλλαγές φοράς και να δημιουργηθεί χάος στο κέντρο της Αθήνας. Η πεποίθηση του πως μπορεί κάτι τέτοιο να είναι εφικτό ,βασίστηκε στην απορία του πως γίνεται επί δεκαετίες να υπάρχουν τόσα μεγάλα γήπεδα μέσα στα κέντρα μεγαλουπόλεων(Βαρκελώνη ,Λονδίνο) και αυτό δεν μπορεί να γίνει στην Αθήνα.

Όντως τον Οκτώβριο του 2003 βγήκαν στην δημοσιότητα ,φωτογραφίες και στοιχεία του έτοιμου project που κοινοποίησε σε Γιάννη Βαρδινογιάννη ,Παύλο Γιαννακόπουλο ,Βλάσση Σταθοκωστόπουλο και Εύαγγελο Βενιζέλο ,ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Μην ξεχνάμε πως πάγια θέση του ερασιτέχνη ήταν η ανακατασκευή της Λεωφόρου και τα τελευταία 5 χρόνια είναι σύμφωνος για τον Βοτανικό.

Τι περιείχε το συγκεκριμένο project; Στοιχεία που κάλυπταν όλες τις προυποθέσεις και ικανοποιούσαν παράλληλα όλες τις ανάγκες του Συλλόγου ,χωρίς να δημιουργούν παράλληλα πρόβλημα στην περιοχή!

Οπότε έχουμε και λέμε:

1. Γήπεδο ποδοσφαίρου 30.000 θέσεων

2. Κλειστό Γήπεδο μπάσκετ και βόλλευ 6.500 θέσεων

3. Πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων και χωρητικότητας 1.000 ατόμων

4. Χώροι για στέγαση λοιπών τμημάτων του ερασιτέχνη

5. "Πλατεία" με καταστήματα και εστιατόρια

Όλα αυτά μέσα σε 20 στρέμματα!!

Πάμε τώρα στις λύσεις των προβλημάτων που πιθανότατα θα εμφανιζόντουσαν.

Καταρχήν ,όπως προείπαμε ,το συγκεκριμένο project δεν προβλέπει αλλαγή φοράς του γηπέδου ,αλλά όλα είναι ως έχουν! Το βασικό σημείο της όλης κατασκευής βρίσκεται στην ανύψωση του αγωνιστικού χώρου του ποδοσφαιρικού γηπέδου ,σε σχέση με την σημερινή του μορφή ή αλλιώς βύθιση του εδάφους κατά 3-4 μέτρα! Έτσι θα δημιουργηθούν τα κλειστά και οι υπόλοιποι χώροι ,κάτω απο το ποδοσφαιρικό γήπεδο.
ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΒΟΛΛΕΥ



Όπως είπαμε το project δεν προέβλεπε αλλαγή φοράς του γηπέδου .Η μόνη διαφορά είναι πως θα υπήρχε επιμήκυνση απο την μια πλευρά και συγκεκριμένα απο τις Θύρες 6-7. Δηλαδή θα παίρναμε τον χώρο που υπάρχει απο πίσω (είναι ένα γκαράζ τώρα) και ανήκει στην Εκκλησία. Πιο καθαρά φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.


Tώρα ,θα υπάρχει η εύλογη απορία που στο καλό θα χωρέσουν οι εμπορικοί χώροι ,μιας και το γήπεδο απο μόνο του καλύπτει όλο τον χώρο. Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω ,το έδαφος θα βυθιστεί κατά 3-4 μέτρα. Αυτό σημαίνει πως θα δημιουργηθούν μαζί με το κλειστό γήπεδο και λοιπούς χώρους και άλλα επίπεδα .Συγκεκριμένα 5 και θα είναι ο αγωνιστικός χώρος ,η "πλατεία" με τα καταστήματα και τα εστιατόρια ,τα αποδυτήρια ποδοσφαίρου ,τα αποδυτήρια μπάσκετ και βόλλευ και τα κλειστά!


Η "πλατεία" θα δημιουργηθεί κάτω απο τον αγωνιστικό και όχι σε υπόγειο επίπεδο. Μην ξεχνάτε πως ο αγωνιστικός χώρος θα είναι υπερυψωμένος κατά 4,5 μέτρα απο την σημερινή του μορφή!


Επίσης το ποδοσφαιρικό γήπεδο θα στηρίζεται σε 4 πυλώνες και θα σκεπάζεται όλο.


ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ PROJECT ΤΟΥ 2003 ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΟΛΗ Η ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!

ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ,ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΧΑΡΙΖΕ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ ΤΑ 75 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ!!

Όπως λέει και ο τίτλος ,για να γίνει το αθλητικό μας κέντρο στην Λεωφόρο ,θέλει αρχ...δια απο όλους. Απο τις διοικήσεις δείχνοντας αποφασισμένες να κάνουν πράξη την ανάπλαση της Λεωφόρου και απο τον κόσμο πιέζοντας προς πάσα κατεύθυνση με οποιοδήποτε τρόπο. Μην ξεχνάτε πόσοι είμαστε και πως αν υπάρχει σωστή οργάνωση ,βγάζουμε και κυβέρνηση!

Ο κόσμος δεν έχει ξεσηκωθεί ακόμα ,όπως πρέπει για το γηπεδικό και η ώρα φτάνει!

Επίσης θέλει αρχίδια απο τους διοικούντες η κατασκευή της Λεωφόρου ,γιατί προφανώς και θα υπάρχουν μειωμένες εμπορικές χρήσεις. Γιατί μην κοροιδευόμαστε ,το θέμα Λεωφόρος θα μπορούσε να πιεστεί περισσότερο και ο Βοτανικός δεν θα γινόταν τόσο αγαπητός απο τους διοικούντες αν δεν υπήρχαν στην μέση τα εμπορικά καταστήματα. Αλλά απο την στιγμή που μιλάμε για απλά μειωμένα εμπορικά καταστήματα ,η Λεωφόρος -σίγουρα- αξίζει και αποτελεί μοναδική λύση για τον κόσμο ,αλλά αξίζει και για τις διοικήσεις και τα έσοδα τους .

Και ο ερασιτέχνης μια χαρά επιβιώνει και είναι οικονομικά δυνατός με αυτές τις εμπορικές χρήσεις και τα έσοδα απο τα εισιτήρια ποδοσφαίρου και μπάσκετ ,αν του δίνοντας όπως του αναλογούν!

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ,ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ! Έχουμε Γιαννακόπουλους ,Πατέρα ,Βγενόπουλο ,Βαρδινογιάννηδες και τόσους άλλους ...ε του πούστη ,αν θέλουν πραγματικά αυτά τα ονόματα δεν μπορούν να πιέσουν μια κυβέρνηση;;

Και επειδή ο Βοτανικός όπως λέγεται δεν προχωράει και ούτε πρόκειται ποτέ ,το οακα μπορεί να μας γυρίσει μπούμερανγκ και δεν αποτελεί την ιδανική λύση ,ας στραφούμε τώρα που το timing ευνοεί όλοι προς την Λεωφόρο!

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ!

ΥΣ:Το συγκεκριμένο project είναι του 2003 .Αν οι διοικούντες θελήσουν πραγματικά να συνεχίσουμε την ιστορία του Συλλόγου στην Λεωφόρο ,μπορούν να αρχίσουν να απευθύνονται σε εταιρίες και να βασιστούν πάνω σε αυτήν την μελέτη. Έτσι κι αλλιώς έχουν περάσει και 7 χρόνια απο τότε και ο κόσμος γεμίζει νέες ιδέες...

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Γήπεδο ή αθλητικό κέντρο;

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της "Εξέδρας" ο Α. Βγενόπουλος σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο χρήσης του ΟΑΚΑ ως μόνιμης έδρας σε περίπτωση που δεν υλοποιηθεί το σχέδιο του Βοτανικού. Αν ισχύσει αυτό, υπάρχουν τρεις περιπτώσεις:

1) Χρησιμοποίηση του ΟΑΚΑ ως φιλοξενούμενοι με νοίκι, όπως συμβαίνει και τώρα δηλαδή.

2) Χρησιμοποίηση του ΟΑΚΑ ως οικοδεσπότες (πιθανόν σε συνεργασία με την αεκ), δηλαδή να παραχωρηθεί το στάδιο στον Παναθηναϊκό για 50 ή 100 χρόνια, όπως έγινε δηλαδή και με το γήπεδο Καραϊσκάκη και τον οσφπ. Σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί βύθιση του αγωνιστικού χώρου ώστε να γίνει... "ποδοσφαιροποίησή" του.

3) Κατασκευή νέου γηπέδου καθαρά ποδοσφαιρικού στην περίβολο του ΟΑΚΑ.

Αυτό που ως οπαδοί του Παναθηναϊκού θέλουμε, είναι αθλητικό κέντρο και όχι μόνο ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο. Θα ήταν καλό δηλαδή να χρησιμοποιηθούν και οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ για όλα τα τμήματα του Παναθηναϊκού ή ακόμα καλύτερα να χρησιμοποιηθεί η Λεωφόρος ως αθλητικό κέντρο για τα γήπεδα μπάσκετ, βόλλεϋ αλλά και για το κολυμβητήριο καθώς και για τα υπόλοιπα τμήματα. Σχέδιο καθ' όλα εφικτό καθώς ο χώρος υπάρχει. Η θέληση;

Κλήρωση Πρωταθλήματος Α1 Πόλο

Έγινε σήμερα η κλήρωση του ερχόμενου Πρωταθλήματος Α1 για το πόλο το οποίο ξεκινάει στις 6 Νοεμβρίου. Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού:
1η αγωνιστική: Π. Φάληρο-Παναθηναϊκός
2η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Λάρισα
3η αγωνιστική: Χίος-Παναθηναϊκός
4η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Βουλιαγμένη
5η αγωνιστική: Ν.Ο. Πατρών-Παναθηναϊκός
6η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-οσφπ
7η αγωνιστική: Πανιώνιος-Παναθηναϊκός
8η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-παοκ
9η αγωνιστική: Καλαμάκι-Παναθηναϊκός
10η αγωνιστική: Ν.Ε. Πατρών-Παναθηναϊκός
11η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Εθνικός

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Περί ερασιτεχνικών τμημάτων

To δύσκολο καλοκαίρι του 2003 με την εμφάνιση του Τζίγγερ είχαμε παράλληλα και την απαρχή του πολέμου κατά σημαντικού μέρους των οργανωμένων οπαδών της Θύρας 13 και ύστερα με αποκορύφωμα το 2007 το κυνήγι όλων των συνδέσμων της Θύρας 13 απο την διοίκηση του Τζίγγερ. Το τι έγινε ,είναι λίγο-πολύ γνωστό σε όλους ,όμως απο αυτήν την κόντρα και το βέτο (αρχικά σε πολλούς συνδέσμους ,μετά σε όλους) με το κόψιμο των εισιτηρίων για τα εντός και τα εκτός έδρας ματς ,είχε και ένα πολύ καλό αποτέλεσμα .

Όλο και περισσότεροι χρόνο με τον χρόνο ασχολούνταν ενεργά με τα ερασιτεχνικά τμήματα του Συλλόγου. Απο τα μέσα της δεκαετίας του οι λίγοι ρομαντικοί τρέχανε δεξιά και αριστερά για να δουν την καψούρα τους ,με βασικό πρωταγωνιστή το βόλλευ αντρών ,ύστερα στο παιχνίδι μπήκε και το βόλλευ γυναικών και τα τελευταία 6 έτη σταθερό κοινό έχουν αποκτήσει και το μπάσκετ γυναικών με το πόλο. Το αποκορύφωμα ήταν στα μέσα του 2000 όπου ο Τάφος του Ινδού κάθε Σαββατοκύριακο ζούσε μεγάλες -και πλέον ιστορικές- στιγμές. Ειδικά η περίοδος 2002-2008 θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη όλων.

Η κατιούσα της μπάλας ,αλλά κυρίως η αδιαφορία και ο πόλεμος που έκανε στους οπαδούς ο Τζίγγερ ,έστρεψε όλο και περισσότερο κόσμο στην ...αγκαλιά του ερασιτέχνη και μας έκανε να καταλάβουμε την αξία και την σημαντικότητα να παρακολουθούμε πιστά τα τμήματα του ερασιτέχνη. Μάλιστα ,υπήρξαν και αρκετές φορές που κάποιο ερασιτεχνικό τμήμα προτιμήθηκε απο το ποδόσφαιρο απο πολύ κόσμο!!

Αυτή η ενασχόληση μας με τον ερασιτέχνη ,δημιούργησε διαφορετική και πιο Παναθηναϊκή κουλτούρα. Έδωσε ερέθισμα να ασχολούμαστε όλο και περισσότερο με τα τμήματα του Συλλόγου ,να αναδείξουμε προβλήματα που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει ο ερασιτέχνης και να αποσκοπούμε πλέον στην ενεργοποίηση μας ,με το να γραφτούμε στα καταστατικά του ερασιτέχνη.

Και κάπου εδώ ,φτάνω στο παράπονο μου. Δυστυχώς τα τελευταία 2 χρόνια η παρουσία μας στα ερασιτεχνικά τμήματα δεν είναι η -κατά την γνώμη μου- πρέπουσα. Κάτι η αλλαγή της διοίκησης στην μπάλα ,το νταμπλ ,κάτι η ...έξωση μας απο τον τάφο ,κάτι ότι δεν έχουμε ενιαίο αθλητικό κέντρο ,έχει μειώσει την όρεξη του κόσμου να πηγαίνει σε αυτά τα τμήματα. Όμως παράλληλα πιστεύω πως όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμασταν ΤΟΣΟ ενεργά και είχαμε παντού παρουσίες ,μας βοήθησαν να αγαπήσουμε τον Σύλλογο περισσότερο και να αποκτήσουμε μια κουλτούρα που δεν θα μας κάνει να αγνοήσουμε την πορεία αυτών των τμημάτων.

Είναι πραγματικά ΚΡΙΜΑ να μην εκμεταλλευτούμε το μοναδικό καλό που μας προσέφερε η παρουσία του Τζίγγερ στον Σύλλογο. Ειδικά την δεδομένη χρονική στιγμή που ο ερασιτέχνης μας χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε!

Είναι κρίμα που ενώ έχουν περάσει μήνες ,δεν υπάρχει η κινητικότητα που θα έπρεπε για την εγγραφή μελών στον ερασιτέχνη. Τόσα χρόνια φωνάζαμε να διευκολύνουν την εγγραφή και τώρα που το πετύχαμε ,άσχετα αν δεν είναι και με τους πιο προσιτούς όρους, δεν ορμάμε!

Δεν θέλω ,ούτε μπορώ να φανταστώ πως επειδή τα βόλλευ φύγανε απο τον Τάφο ,σταματάει κι εκεί η πολυπληθής και συνεχής στήριξη μας. Σίγουρα κλειστό σαν τον Τάφο δεν υπάρχει ,αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να γεμίζουμε το Παγκράτι και την Γλυφάδα!

Δεν υπάρχουν πολλοί οπαδοί που να ακολουθούν όλα τα τμήματα τους παντού και πάντα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα ευρωπαϊκά στον Τάφο κάτι Πέμπτες; Ποιος μπορεί να ξεχάσει την ατμόσφαιρα σε κάθε ματς βόλλευ των αντρών ,στο πρωτάθλημα του 2004; Ποιος δεν λησμονεί τις κερκίδες του 2005 στο μπάσκετ γυναικών; Ποιος γίνεται να μην θυμάται το comeback στους τελικούς βόλλευ γυναικών με τις γαυρίνες στην κολασμένη ατμόσφαιρα του Τάφου; Ποιος δεν θαύμαζε την μαζική παρουσία μας σε όλα τα κλειστά της χώρας;; Ποιος θα ξεχάσει τις all time classic εκδρομές μας σε Μόντενα ,Μαγιόρκα και Jesi ;

Δεν λέω πως πλέον δεν πατάμε ,αλλά σίγουρα δεν γίνεται όπως παλιά ... και είναι άδικο για εμάς και τον Σύλλογο να μην έχουμε γεμάτα κλειστά!

Φέτος το πρόγραμμα θα έχει πιθανότατα Γλυφάδα (βόλλευ αντρών) ,Μετς (βόλλευ γυναικών) ,οακα (πόλο) και Τάφο (μπάσκετ γυναικών). Μάλιστα τα παιχνίδια του Τάφου θα είναι στις 4 τα Σάββατα!

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ,ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΓΚΕΣ!!

( http://panathinaikos-press.blogspot.com/2010/10/blog-post_05.html#more )

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Κλήρωση Πρωταθλήματος Α1 Βόλλεϋ Ανδρών

Έγινε σήμερα η κλήρωση για το νέο Πρωτάθλημα Α1 για το Βόλλεϋ Ανδρών, σ' ένα άθλημα που δεν ξέρουμε αν και τι προσδοκίες πρέπει να έχουμε...
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
1η αγωνιστική: Απόλλων Καλαμαριάς-Παναθηναϊκός
2η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Ε.Α. Πατρών
3η αγωνιστική: άρης-Παναθηναϊκός
4η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Επίκουρος
5η αγωνιστική: Πανελλήνιος-Παναθηναϊκός
6η αγωνιστική: Λαμία-Παναθηναϊκός
7η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-παοκ
8η αγωνιστική: Εθνικός Αλεξ/πολης-Παναθηναϊκός
9η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-ηρακλής
10η αγωνιστική: Κηφισιά-Παναθηναϊκός
11η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-γαύρος

Υ.Γ.: Έκλεισε επιτέλους θετικά η υπόθεση Γιορντάνοφ για τον Παναθηναϊκό καθώς τα λεφτά που ζήταγε η Λέφσκι δώθηκαν και ο παίκτης θα ενσωματωθεί στην ομάδα το συντομότερο.

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Επιτέλους Παναθηναϊκός!

Επιβλητική νίκη με 1-4 πήρε ο Παναθηναϊκός εναντίον του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο Στάδιο πραγματοποιώντας για πρώτη φορά φέτος μια πραγματικά καλή εμφάνιση. Φαίνεται πως οι συνεχείς κακές εμφανίσεις ξύπνησαν τους παίκτες που δεν έδωσαν την ευκαιρία στον Εργοτέλη να φανεί στο παιχνίδι χάνοντας κλασικές ευκαιρίες μέχρι και το 34' όπου έγινε το 0-1 με τον Σπυρόπουλο λύνοντας... τα πόδια των παικτών του Παναθηναϊκού. Τον Σπυρόπουλο "αντέγραψε" ο Cisse στο 39' και στο 44' κάνοντας το 0-3 πριν το ημίχρονο καθαρίζοντας ουσιαστικά τη νίκη. Το τελικό 1-4 διαμόρφωσε στο 82' ο Κατσουράνης ενώ είχε μειώσει σε 1-3 ο Εργοτέλης στο 56'.
Εκπληκτική παρουσία επίσης από περίπου 1.000 οπαδούς από την Κρήτη οι οποίοι φώναζαν ασταμάτητα τιμώντας επίσης και αδέρφια που έφυγαν το τελευταίο διάστημα...

3η θέση στο τουρνουά της Μόσχας "A. Gomelsky"

Με νίκη έκλεισε τις υποχρεώσεις του στο A. Gomelsky τουρνουά της Μόσχας ο Παναθηναϊκός νικώντας με 73-68 την Παρτιζάν στον μικρό τελικό έχοντας για πρώτους σκόρερ τους Βουγιούκα με 18 πόντου (5/7 δίποντα) και τον Sato με 17 πόντους (5/7 δίποντα).
Στον ημιτελικό ο Παναθηναϊκός είχε χάσει έπειτα από κακή εμφάνιση από την Ζαλγκίρις με 76-70 μην έχοντας κάποιον παίκτη να ξεχωρίσει.
Ασφαλώς τα παιχνίδι αυτά είναι φιλικά και προετοιμασίας αλλά η εικόνα της ομάδας δεν είναι καλή και θα πρέπει να προβληματιστούν στο τεχνικό team ώστε η ομάδα να είναι και φέτος όπως πρέπει!

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Όταν η εξέδρα δείχνει τον δρόμο

Κόντρα στην αισχρή απόδοση της ομάδας την Τετάρτη, η Θύρα 13 για άλλη μια φορά παρέδωσε μαθήματα εξέδρας. Ορίστε και το ντοκουμέντο...