Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

80 χρόνια βεντούζες

Σαν σήμερα πριν 80 χρόνια διεξάγει ο πρώτος αγώνας μεταξύ Παναθηναϊκού και οσφπ με το παιχνίδι να λύγει με το γνωστό σε όλους μας πλέον 8-2!
Ο αγώνας έγινε για το Πρωτάθλημα Ελλάδος με τη μορφή που είχε τότε. Δηλαδή θα έπαιζαν μεταξύ τους ο Παναθηναϊκός (Πρωταθλητής ΕΠΣΑθηνών), ο οσφπ (Πρωταθλητής ΕΠΣΠειραιός) και ο άρης (Πρωταθλητής ΕΠΣΜακεδονίας). Ο φανατισμός ήταν μεγάλος για το συγκεκριμένο παιχνίδι κυρίως λόγω του αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων της Ρουμανίας και της Ελλάδος όπου είχαν χρησιμοποιηθεί μόνο παίκτες του οσφπ. Το σκορ ήταν 8-1 υπερ των Ρουμάνων...
Οι οπαδοί του οσφπ ήταν σίγουροι για την ανωτερότητα της ομάδας τους αφού στον πρώτο αγώνα της διοργάνωσης είχαν κερδίσει με 5-0 τον άρη στο Καραϊσκάκη. Αξιοσημείωτο είναι το ότι ξεκίνησαν με πορεία από τον Πειραιά για τη Λεωφόρο έχοντας μάλιστα μαζί τους δύο φέρετρα με το Τριφύλλι ώστε να θάξουν το πτώμα του Παναθηναϊκού.
Όσον αφορά το παιχνίδι, το σκορ τα λέει όλα. 8-2! Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν η εξής: Αργυράκης, Βασιλείου, Πιερράκος, Ανδρίτσος, Μπαλτάσης, Υποφάντης, Μηγιάκης, Μεσσάρης, Συμεωνίδης, Μπαλτάσης, Πιερράκος. Και οι σκόρερ: 10ο, 30ο Συμεωνίδης, 20ο, 25ο Μεσσάρης, 52ο, 81ο Πιερράκος, 72ο (αυτογκόλ) Κουράντης, 76ο Μηγιάκης.
Ο Παναθηναϊκός πήρε το Πρωτάθλημα Ελλάδος τότε κερδίζοντας μάλιστα με 0-4 τον άρη στη Θεσ/νικη και 1-2 τον οσφπ στον Πειραιά. Το 8-2 και το αποτέλεσμα της Θεσ/νικης ήταν οι αφορμές για ένα σύνθημα που είναι γνωστό έως και σήμερα:
Ερίξαμε 8 στον ολυμπιακό
Κι άλλα 4 στον άρη
Γεια σου Άγγελε Μεσσάρη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου