Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος, 2009-2010 (Βόλεϋ Γυναικών)

Τελείωσε κι εδώ η χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το double αυτό ήρθε να αποδείξει ότι η πράσινη κυριαρχία καλά κρατεί στο γυναικείο βόλεϋ και να βουλώσει τα στόματα στην τρούμπα που είχαν βγάλει γλώσσα.
Η χρονιά ξεκίνησε με πολλά προβλήματα... Από τη μία η υπόθεση "ΤΣΟ & ΛΟ" που ανάγκασε την ομάδα να παίξει με τις νεανίδες στην πρώτη αγωνιστική εναντίον του γαύρου (τυχαίο;) και από την άλλη οι διοικητικές εξελίξεις του περασμένου καλοκαιριού που επηρέασαν με τον τρόπο τους κι αυτό το τμήμα. Και φυσικά για το τέλος έμεινε ο (αδια)έφορος του τμήματος, Β. Πιστιόλης. Αυτός που δεν έκανε καμία ένσταση για το "ΤΣΟ & ΛΟ" και τιμωρήθηκαν ακόμα και παίκτριες που δε φορούσαν το συγκεκριμένο μπλουζάκι, αυτός που δέχτηκε δίχως αντίδραση το διωγμό από τον Τάφο... Μπορούμε να βάλουμε και την αποδυνάμωση της ομάδας, κυρίως με την απομάκρυνση της Fernadez, για το τέλος και έδεσε το γλυκό.
Φαινόταν εξ αρχής δηλαδή ότι ο στόχος θα ήταν πάλι το double αλλά δε θα έπρεπε να έχουμε βλέψεις για ευρωπαϊκή πορεία ανάλογη της περσινής. Παρόλ' αυτά η φετινή ευρωπαϊκή πορεία δε μπορεί να χαρακτηριστεί κακή αφού η ομάδα έφτασε μέχρι τους "8" του Challenge Cup έχοντας αποκλείσει προηγουμένος τον οσφπ με δύο νίκες.
Για το Κύπελλο δεν έχουμε να πούμε πολλά. Κέρδισε ο καλύτερος, δηλαδή ο Παναθηναϊκός με την παρουσία του κόσμου να είναι συγκλονιστική στον ημιτελικό και κυρίως στον τελικό που οι γαύροι ακούστηκαν ελάχιστα.
Όσον αφορά το Πρωτάθλημα υπάρχουν περισσότερα να πει κανείς. Η ήττα των νεανίδων στην πρώτη αγωνιστική από το γαύρο έδινε σαφές προβάδισμα στις άτιτλες για την κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο, όπως κι έγινε εν τέλει. Σ' αυτό βέβαια βοήθησε και η ασταθής απόδοση της ομάδας μας χαρίζοντας βαθμό ή βαθμούς με τρανταχτά παραδείγματα τις ήττες από το Μαρκόπουλο και τον οσφπ στην άδεια Γλυφάδα. Η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην κανονική περίοδο έφερε πρώτο αντίπαλο στα Play Offs την Κερατέα το εμπόδιο της οποίας ξεπεράστηκε εύκολα. Δε μπορούμε να πούμε το ίδιο όμως και για το Μαρκόπουλο το οποίο οδήγησε τη σειρά σε τρίτο ματς το οποίο και κερδίσαμε σχετικά εύκολα.
Η υπόθεση τίτλος ουσιαστικά κρίθηκε στο πρώτος παιχνίδι με τα κορίτσια μας να πραγματοποιούν επική ανάτροπη από το 2-0 κερδίζοντας με 2-3 τελικά. Το 3-1 στο Μετς ήρθε φυσιολογικά και πλέον ο τίτλος το αν ο τίτλος θα ερχόταν στον Ρέντη ή στο Μετς εξαρτιόταν από τη διάθεση της ομάδας. Τελικά αποφάσισαν να τελειώσουν μια ώρα αρχίτερα και το 1-3 εκεί μέσα έδωσε στο τμήμα το 6ο συνεχόμενο Πρωτάθλημα.
Όσον αφορά την παρουσία του κόσμου, η φυγή από τον Τάφο ξενέρωσε πολλούς και αν εξαιρέσουμε τον δεύτερο τελικό και ίσως το ευρωπαϊκό παιχνίδι με τον γαύρο, η ομάδα έπαιζε στην κυριολεξία μόνη της. Δεν ίσχυε το ίδιο όμως και για τα εκτός έδρας παιχνίδια όπου η παρουσία του κόσμου ήταν πραγματικά δυναμική.
Ο κύριος στόχος για του χρόνου πρέπει να είναι φυσικά η κατάκτηση του double εκ νέου και ίσως η καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία η οποία όμως θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις εξελίξεις στα διοικητικά του Ερασιτέχνη. Επίσης πρέπει να ρυθμιστεί και το θέμα της έδρας. Είναι άδικο αυτό το τμήμα να παίζει μόνο του...

Υ.Γ.: Αμέσως μετά τον τρίτο τελικό με τον οσφπ, ο Τ. Φλώρος ανακοίνωσε την αποχώρηση από τον πάγκο της ομάδας για προσωπικούς λόγους. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τον ευχαριστήσουμε για τους τίτλους που μας χάρισε και να του ευχηθούμε καλή συνέχεια σε ό,τι κάνει στη ζωή του από 'δω και πέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου