Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Νίκη στη Κηφισιά

Με νίκη ολοκλήρωσε το 2010 η ανδρική ομάδα βόλλεϋ του Παναθηναϊκού κερδίζοντας με 0-3 (24-26, 24-26, 24-26) στην Κηφισιά την τοπική ομάδα. Όπως φαίνεται και από τα επιμέρους σκορ των σετ, το παιχνίδι δεν ήταν τόσο εύκολο όσο δείχνει το τελικό 0-3, αλλά με την βοήθεια του κόσμου η ομάδα κατάφερε και πήρε το τρίποντο. Επόμενος αγώνας την επόμενη βδομάδα στη Γλυφάδα για το Champions League όπου με νίκη εκτός απροόπτου περνάμε στην επόμενη φάση!

Κι όταν το Κύπελλο σηκώσω... (Pt.1)

Ουσιαστικά από σήμερα η ομάδα μας βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου στο Ελληνικό αφού διέλυσε με 87-58 τον άρη στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα ήταν καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού μπροστά αλλά μέχρι το ημίχρονο δε μπορούσε να ξεφύγει κάτι που έγινε στην 3η περίοδο όταν και ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι. Πολύ καλοί σήμερα οι Τσαρτσαρής (19π.) και Tepic (14π.). Επόμενος αγώνας πλέον... του χρόνου με τον πανιώνιο στο ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 43-37, 70-49, 87-58

Του derby το κάγκελο

Έγινε σήμερα η κλήρωση για τις επόμενες φάσεις του Κυπέλλου ποδοσφαίρου. Στους 8 θα αντιμετωπίσουμε την αεκ με τον πρώτο αγώνα με εμάς γηπεδούχους στις 19/1 και τον δεύτερο στις 9/2. Αν περάσουμε την αεκ τότε θα αντιμετωπίσουμε τον νικητή του ζευγαριού γαύρος-μπαοκ! Με λίγα λόγια... όρεξη να έχουμε!

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Φ.Σ. ΘΥΡΑΣ 13 24/12/2010

Τις τελευταίες ημέρες βιώνουμε την λογική του.. παραλόγου σε ότι αφορά την ομάδα μας και ότι συμβαίνει μέσα και έξω από αυτήν. Εμείς, ως Φορέας, με την ευκαιρία των ευχών που θέλουμε να στείλουμε σε όλους όσους «ανασαίνουν» με την τριφυλλάρα, στέλνουμε ταυτόχρονα και κάποια μηνύματα προς κάθε ενδιαφερόμενο με την ελπίδα ότι το πνεύμα των γιορτών θα βοηθήσει να γίνουν πιο εύκολα αντιληπτά και δεν θα χρειαστεί να τα εξηγήσουμε ξανά μετά τις γιορτές.

Και επειδή σαν γνήσιοι Παναθηναϊκοί δεν στρουθοκαμηλίζουμε, ξεκινάμε με την δική μας συμπεριφορά.

Μήνυμα προς εμάς λοιπόν. Πράγματι ο εκνευρισμός του τελευταίου καιρού είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν κάποια στιγμή υπερβολικές συμπεριφορές και κάποια επεισόδια μεμονομένα. Παρόλο που στην πραγματικότητα έχουν όλα διογκωθεί, εμείς πρώτοι αναγνωρίζουμε ότι θα πρέπει να υπάρξει ηρεμία για να μην ταλαιπωρείται η ομάδα. Όπως έχουμε αποδείξει στο παρελθόν επανειλημμένα, όταν λέμε κάτι το κάνουμε. Προστατεύουμε την ομάδα λοιπόν.

Μήνυμα δεύτερο, προς τους διοικούντες της ομάδας. Κύριοι, γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή, ότι το εγχείρημα του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού είναι σύνθετο και δύσκολο. Γνωρίζαμε επίσης ότι θα υπάρξουν και στενάχωρες στιγμές. Δεν παύει όμως να είναι ένα στοίχημα που αν κερδηθεί , ο ΠΑΟ μας θα καταχωρηθεί μέσα στα κορυφαία Ευρωπαϊκά κλαμπ, εκεί δηλαδή που είναι η φυσική του θέση. Όποιος από εσάς το αντιλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο, θα είμαστε δίπλα του μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος και να γραφτεί και το δικό του όνομα με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Αν πάλι υπάρχει κάποιος (που πραγματικά δεν το πιστεύουμε) που βλέπει την ομάδα σαν παιχνίδι, ας αγοράσει μια καλή οθόνη να βλέπει ματσάκια από το σπίτι του! Ας δείξουμε ψυχραιμία λοιπόν και ας επικρατήσει η λογική και η αγάπη προς την ομάδα, αυτά που μας κάνουν δηλαδή διαφορετικούς από τα «υποκείμενα» του λιμανιού. Και βέβαια, αντιλαμβάνεστε ότι σε κάθε περίπτωση η ευθύνη όσων ξεκινήσατε αυτήν την, δύσκολη, προσπάθεια είναι πελώρια και δεν σημαίνει ότι όποιος κατεβαίνει από το όχημα απαλλάσσεται έτσι απλά από την ευθύνη του. Ο Παναθηναϊκός είναι πάνω από όλους μας, υπήρχε πριν από εμάς και θα υπάρχει και μετά από εμάς. Στο χέρι μας είναι να αφήσουμε την καλή μας παρακαταθήκη και όχι να συνδέσουμε το όνομα μας με σελίδες κατάπτυστες.

Μήνυμα προς παπαγάλους κάθε απόχρωσης. Για τα παλικάρια τους δημοσιογράφους λέμε, που έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Όταν γράφουν για την Παναθηναϊκό ξυπνάει μέσα τους ο Μινχάουζεν! Μαζευτείτε λεβέντες γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι. Οι μόνοι έμμισθοι σ’ αυτήν την ιστορία είστε εσείς και τα τσιράκια που κληρονόμησε ο Μαρινάκης από τον Κόκκαλη. Εμείς την ομάδα μας την πληρώνουμε δεν μας πληρώνει.

Μήνυμα προς τους παίκτες μας. Κύριοι, μια και καλή για να τελειώνουμε. Ο μόνος λόγος του εκνευρισμού που υπάρχει, είναι η δική σας συμπεριφορά και μόνον αυτή! Όποιος δεν γουστάρει να ιδρώνει την φανέλα στο γήπεδο ας φύγει μόνος του γιατί θα την ιδρώσει από το κυνήγι! Ο Παναθηναϊκός δεν είναι ομάδα του λιμανιού! Δεν είναι ομάδα για μέτριους! Έτσι απλά.

Και τέλος ένα μήνυμα για τις ΓΑΛΟΠΟΥΛΕΣ του Πειραιά. Μην ψαρώνετε ρε, εμείς ομάδα του Κοσκωτά και του Σαλιαρέλη δεν πρόκειται ποτέ να γίνουμε ! Τζάμπα χαζογελάτε, σύντομα θα το βουλώσετε γιατί θα δείτε ότι οι ΣΟΒΑΡΕΣ ομάδες από τα προβλήματα βγαίνουν πάντα πιο δυνατές! Αλλά που να το ξέρετε εσείς.

Χρόνια πολλά σε όλους και ευχόμαστε η καινούργια χρονιά να συνοδευτεί με ένα καινούργιο ξεκίνημα που θα φέρει στην ομάδα ηρεμία και δύναμη.

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Άντε και καλά κάλαντα!



Τα συγκεκριμένα κάλαντα είναι μια γαμάτη διασκευή των οπαδών του Αστέρα Εξαρχείων που πραγματικά αξίζουν πολύ! Ιδού και οι στίχοι από το banner για τον περσινό αγώνα του Αστέρα με τον Ολυμπιακό Κυψέλης:

Όσο μπορεί...

Την ήττα με 1-3 (22-25, 21-25, 25-22, 15-25) από τον ηρακλή στη Γλυφάδα γνώρισε η ανδρική ομάδα βόλλεϋ. Η κούραση έχει βγει πλέον στο φουλ και η κάθε νίκη από εδώ και πέρα θα είναι επίτευγμα. Στα θετικά το ότι ο Γιορντάνοφ δήλωσε πως θέλει να παραμείνει στην ομάδα και η παρουσία του είναι απαραίτητη.

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Ένα μπράβο για την "καταπράσινη" ΕΟΚ

Με άλλες δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών (συνολικά 5 δηλαδή) τιμωρήθηκε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ για το μπουκάλι που... δεν δέχθηκε ο διαιτητής στο παιχνίδι με τον Αθηναϊκό. 5 ματς που η ομάδα χρειαζόταν τη στήριξη του κόσμου. Άλλο ένα μπράβο για την "καταπράσινη" ΕΟΚ!

Και τώρα το Top-16

Όμορφα κι ωραία ξεπεράστηκε και το εμπόδιο της Armani Milano στο ΟΑΚΑ από την ομάδα μας με 93-62 και πλέον πάμε στο Top-16 ως επικεφαλείς. Για το παιχνίδι δεν υπάρχουν και πολλά για να πει κανείς. Στο γήπεδο υπήρχε μόνο μία ομάδα και αυτή ήταν ο Παναθηναϊκός. Πρώτος σκόρερ ο Περπέρογλου με 14 πόντους. Επόμενος αγώνας στις 29/12 με τον άρη στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο.

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 46-32, 67-46, 93-62

Πάλι καλά

Μεγάλη πρόκριση στους 8 του Κυπέλλου πήρε ο Παναθηναϊκός που κέρδισε με 3-2 την υπερομάδα των Τρικάλων. Πλέον μετά απ' όλη αυτή την κούραση που πέρασαν τα καμάρια μας από το καλοκαίρι και μετά, έρχονται διακοπές.

Σοβαρά τώρα, η ομάδα για άλλο ένα παιχνίδι ήταν επιοικώς ΣΚΑΤΑ. Ό,τι βλέπουμε εδώ και μισό χρόνο, είδαμε και σήμερα με τους παίκτες να μην έχουν φρεσκάδα και εν τέλει να μας κάνουν να χαιρόμαστε που παίξαμε με τα Τρίκαλα και όχι με κάποια άλλη ομάδα.

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Όπως και να 'χει, μπράβο

Την ήττα από τον γαύρο γνώρισε ο Παναθηναϊκός στο κολυμβητήριο το ΟΑΚΑ με 5-9. Είναι φανερό πως υπάρχει ακόμα διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Επίσης είναι φανερό όμως ότι η ψαλίδα έχει κλείσει πολύ. Αν υπήρχε και σοβαρή διοίκηση θα είχαμε ομάδα για μεγάλα πράγματα.

Ο κόσμος έδωσε δυναμικότατη παρουσία στο κολυμβητήριο με περίπου 1000 άτομα που έδωσαν ρεσιτάλ εξέδρας. Επόμενος αγώνας με τον πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη.


Τα οκτάλεπτα: 1-4, 2-2, 0-3, 2-0

Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον...


Είναι το μόνο σχόλιο που μπορεί να γίνει για όλα τα γεγονότα στα διοικητικά του Παναθηναϊκού...

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Σκάνδαλο

Με 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού για τα επεισόδια μεταξύ οπαδών του γαύρου Βόλου και του Παναθηναϊκού στον μεταξύ μας αγώνα στο Βόλο. Αντιθέτως ο γαύρος Βόλου τιμωρήθηκε με έγγραφη επίπληξη(!) που αυτός φέρει την ευθύνη για τις εν λόγω συμπλοκές. Και όλως τυχαίως τα επόμενα τρία παιχνίδια στον Τάφο είναι πολύ δύσκολα. Μάλλον κάποιους τους χαλάει που μόνο εμείς έχουμε έδρα στο συγκεκριμένο Πρωτάθλημα. Και φυσικά να βάλουμε και την ανυπαρξία του Ερασιτέχνη μέσα σ' όλα που αφήνει και αυτό το τμήμα μόνο του. Πλέον αναμένουμε να δούμε αν η ποινή είναι εφέσιμη.

Φάουλ x 2

Μέσα σε διάστημα δύο ημερών οι Πατέρας και Βγενόπουλος εξέδωσαν δύο ανακοινώσεις που μας έβαλαν όλους σε σκέψεις. Πρώτος ο Ν. Πατέρας που με την ανακοίνωσή του, εμμέσως πλην σαφώς μας απειλεί ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του επειδή όπως υποστηρίζει τον έχει προδώσει ο κόσμος με τη συμπεριφορά του.

Σύμφωνοι. Πολλά απ' τα επεισόδια που έγιναν με τους μπάτσους ήταν αναίτια, ΟΧΙ όμως και το ντου στο παιχνίδι με τον ολυμπιακό Βόλου. Ξέρεις πολύ καλά, Νικόλα Πατέρα, ότι δεν είμαστε πρόβατα. Δε μασάμε στην κοροϊδία. Γιατί κοροϊδία είναι αυτό που βλέπουμε. Πονάνε τα μυαλά μας! 22 παιχνίδι έχει δώσει μέχρι στιγμής η ομάδα και ούτε σ' ένα δεν είδαμε τον Παναθηναϊκό. Οι προειδοποιήσεις από τον κόσμο ήταν πολλές, κάποια στιγμή όμως η υπομονή τελείωσε.

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι κότερο για να μπαινοβγαίνεις έτσι. Εξ αρχής ήξερες ότι το να αναλάβεις τον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδος θα έχει πάρα πολλές δυσκολίες. Είναι δεύτερη φορά που πας να φύγεις συναντώντας αυτές τις δυσκολίες. Το πρόβλημα δεν είναι ο κόσμος. Το πρόβλημα είναι τα απομηνάρια της προηγούμενης διοίκησης που έχουν ξεμείνει ακόμα στην ΠΑΕ. Βάλε τάξη στην ομάδα και άσε τον κόσμο ήσυχο.

Από την άλλη έχουμε τον Α. Βγενόπουλο που με την ανακοίνωσή του μας λέει ότι δεν έχει σκοπό να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί ξανά με την ΠΑΕ. Τονίζει επίσης ότι δεν σκοπεύει να δώσει καμία εξήγηση γι' αυτό.

Ανδρέα Βγενόπουλε, όταν πριν τρία χρόνια περίπου ήρθες στο προσκήνιο έλεγες μεγάλες κουβέντες που ακόμα και τον Αμπράμοβιτς έδειχναν μικρό. Στα λόγια όμως όλα είναι εύκολα. Δεσμεύτηκες και εσύ και ο Πατέρας ότι θα συμμετάσχετε στην ΠΑΕ και θα καθαρίσετε τον Σύλλογο από τον καρκίνο της γνωστής οικογένειας. Εάν ξεκινήσει η οικονομική κατρακύλα της ομάδας λόγω ψεύτικων υποσχέσεων καλύτερα να μεταναστεύσετε...

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Όλοι στο βόλλεϋ

Τα τελευταία χρόνια που το ποδόσφαιρο είχε ανέβει αισθητά παρατηρήθηκε μεγάλη μείωση στην προσέλευση του κόσμου στα υπόλοιπα τμήματα. Ακόμα και στο μπάσκετ που μόνο χαρές μας έχει χαρίσει. Ίσως παραχαϊδέψαμε τα καμάρια μας στη μπάλα και γι' αυτό βλέπουμε αυτή την αδιαφορία. Παίκτες που ζουν μες στη χλιδή αδιαφορούν πλήρως, με μόνες εξαιρέσεις τους Cisse και Boumsong, για την ομάδα και φυσικά για τον κόσμο της.

Από την άλλη έχουμε τους παίκτες του βόλλεϋ και του πόλο που κόντρα σε όλους και σε όλα και με μια ανύπαρκτη διοίκηση από πίσω, τιμάνε το Τριφύλλι με το παραπάνω. Και αν οι δεύτεροι έχουν την υποστήριξη του κόσμου, οι πρώτοι παίζουν ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΙ.

Η δικαιολογία είναι γνωστή: "Η Γλυφάδα είναι μακριά". Και τι πάει να πει αυτό; Στις αρχές της δεκαετίας του '90 που έπαιζε το μπάσκετ εκεί οι κερκίδες ήταν φίσκα. Το ίδιο και πριν 4-5 χρόνια για το βόλλεϋ. Τα προηγούμενα χρόνια θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ομάδα ήταν loser (αν και ακόμα κι αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία). Φέτος όμως οι, μόλις 9, παίκτες παίζουν απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες, ο Μάγκας Στέλιος Καζάζης παλεύει μόνος του και κρατάει την ομάδα ψηλά. Γιατί αυτοί οι παίκτες να παίζουν μόνοι τους; Είναι μεγάλη υπόθεση το ότι υπάρχουν παίκτες στον μοντέρνο αθλητισμό που τιμάνε την ομάδα τους.

Είναι υποχρέωσή μας να τιμήσουμε κι εμείς από την πλευρά μας το συγκεκριμένο τμήμα και να διορθώσουμε ταυτόχρονα την άθλια εικόνα της άδειας Γλυφάδας.

Μόνο εσύ

Πάλι καλά που έχουμε και το μπασκετικό τμήμα. Σ' ένα σκατά Σάββατο για το Τριφύλλι μόνο οι παίκτες του μπάσκετ τίμησαν τη φανέλα την οποία φοράνε και νίκησαν με 78-95 το αεκάκι στο Ελληνικό. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να είναι κοντά στο σκορ μέχρι και το ημίχρονο όμως κάπου εκεί η ομάδα σοβαρεύτηκε και καθάρισε πολύ εύκολα διατηρώντας το αήττητο στο Πρωτάθλημα. Κορυφαίοι οι Διαμαντίδης (17π.) και Τσαρτσαρής (19π.). Επόμενο παιχνίδι την Τετάρτη με την Armani Milano στο ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 42-44, 54-72, 78-95

Άλλη μια κακή εμφάνιση

Τη νίκη με 3-2 (22-25, 17-25, 25-19, 25-11, 15-5) πήρε η γυναικεία ομάδα βόλλεϋ απέναντι στον πανιώνιο στο Μετς. Όπως φαίνεται και από το σκορ των δύο πρώτων σετ, η ομάδα για ένα ακόμα παιχνίδι δεν ήταν καλή. Η ποιότητά της όμως της επέτρεψε να γυρίσει το παιχνίδι. Πρέπει να διορθωθούν όμως τα λάθη μέχρι το τέλος του γύρου, γιατί με το ηλίθιο σύστημα που ισχύει από φέτος στο Πρωτάθλημα, τα λάθη δεν είναι αποδεκτά.

Δίκαιη ήττα

Μετά από μια πολύ κακή εμφάνιση επιθετικά η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού γνώρισε την ήττα από το ΔΑΣΑΛ στον Τάφο του Ινδού με 63-69. Ενδεικτικό είναι ότι τα σουτ συνολικά ήταν 25/70. Προφανώς με τέτοια ποσοστά δεν πας πουθενά. Πάντως ο κόσμος για μία ακόμη φόρα έστησε το δικό του πάρτυ στον Τάφο.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 38-39, 48-55, 63-69

... Είστε μισθοφόροι και πουτάνας γιοι...

Το ποτήρι ξεχύλισε. Δεν υπάρχει άλλη υπομονή. Το σημερινό παιχνίδι ήταν το τέλος. Το τι έφταιξε αγωνιστικά κλπ ας το αναλάβουν οι "ειδικοί" δημοσιοκάφροι. Εγώ ως οπαδός του Παναθηναϊκού θέλω την ομάδα μου να βγάζει πάθος και ας χάσει. Η φετινή "ομάδα" δεν το έχει στο ελάχιστο. Είναι ντροπή να μην έχεις παίξει ούτε ΕΝΑ παιχνίδι της προκοπής! Τίποτα! Οι παίκτες είναι βολεμένοι στα λεφτά τους και στη χλιδή τους αδιαφορώντας για τον κόσμο που πληρώνει από το υστέρημά του. Στα αρχίδια τους...

Για εμάς όμως δεν είναι στ' αρχίδια μας! Εμείς πονάμε τον Σύλλογο και θέλουμε να βλέπουμε αξιοπρεπή άτομα να τον στελεχώνουν. Εσείς δεν είστε!!! Δεν αξίζετε ούτε για καθαρίστριες! Το σπριντ που κάνατε στο τέλος του παιχνιδιού όταν σας κυνήγαγε ο κόσμος δεν το έχετε κάνει σε κανένα παιχνίδι! Αφού έτσι θέλετε τον κόσμο έτσι θα τον έχετε.

Και φυσικά μετά τη σημερινή ξεφτίλα είδαν όλοι στην ομάδα ότι δεν τους γιουχάριζαν μόνο οι οργανωμένοι, τα "πρεζάκια". ΟΛΟ το γήπεδο σας έβριζε!!!

Η υπομονή τελείωσε... Δεν ξέρω τι θα γίνει στη συνέχεια. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Είναι σχεδόν αδύνατο να αλλάξει η κατάσταση. Εμείς θα είμαστε πάντα στις επάλξεις, και ο νοών νοείτο...

Υγ1: "Εμείς στην ανεργία, εσείς μες στην χλιδή, τιμήστε το Τριφύλλι, τελειώνει η υπομονή" Τελείωσε...

Yγ2: Όπως φαίνεται σ' ένα από τα video που κυκλοφορούν από την εισβολή του κόσμου στο γήπεδο, μόνο ο Cisse δεν τρέχει να μπει στα αποδυτήρια. Γιατί ο σεβασμός κατακτάται και ο Cisse τον έχει κερδίσει επάξια.

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Έπαιξε μπάλα η Θύρα 13



Τα υπόλοιπα από αύριο...

Νίκη στην Αλεξ/πολη

Μπροστά από 150 οπαδούς που έκαναν Λεωφόρο την Αλεξ/πολη, οι παίκτες του βόλλεϋ κέρδισαν τον Εθνικό με 0-3 (19-25, 20-25, 19-25) και παρέμειναν στην κορυφή του Πρωταθλήματος. Χθες στον πάγκο δεν έκατσε ο Στ. Καζάζης ο οποίος τελευταία στιγμή έμεινε στην Αθήνα για ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για μπράβο στους μάγκες!

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Επιστολή Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α. Ο.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Α.Ο.

ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 15, Τ.Κ. 11473 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210-6449745, FAX 210-6420002

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν για την ανάδειξη της διοίκησης του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, ο «Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών και Αθλητριών του Παναθηναϊκού» θεωρεί αυτονόητη υποχρέωσή του να απευθύνει την ακόλουθη ανοιχτή επιστολή προς όλους τους αγνούς φιλάθλους που πονούν τον Ιστορικό Σύλλογό μας.

Αυτούς τους αγνούς φιλάθλους εκφράζοντας άλλωστε εμείς οι παλαίμαχοι αθλητές και αθλήτριες του Παναθηναϊκού υπογραμμίζουμε και με την ανοιχτή μας αυτή επιστολή ότι:

- θέλουμε έναν Ερασιτέχνη ανοιχτό σε όλους, με διοίκηση που να μπορεί να ομονοεί και να χαράζει σαφείς στόχους που θα βελτιώνουν την κατάσταση που υπάρχει στον Σύλλογο και θα διανοίγει νέες προοπτικές, με πρώτο στόχο την προσέλκυση της Νεολαίας στον Αθλητισμό και δεύτερο την ανάδειξη πρωταθλητών και κατάκτηση πρωταθλημάτων και κυπέλλων.

-θα στηρίξουμε την οποιαδήποτε διοίκηση του Ερασιτέχνη που θα προέκυπτε με δημοκρατικές διαδικασίες και αρχές, πρώτη των οποίων είναι ο σεβασμός στην πλειοψηφία. Και για να είναι σεβαστή η όποια πλειοψηφία πρέπει να έχει ευρύτατη εκλογική βάση. Το άνοιγμα επομένως του Ερασιτέχνη είναι πρωταρχικής σημασίας ζήτημα που πρέπει να τεθεί στις εκλογές αυτές, ως βασική αποστολή της νέας διοίκησης. Το πού οδηγούν οι κλειστές διαδικασίες το βλέπουμε και το διαπιστώνουμε καθημερινά.

-θα στηρίξουμε ενεργά οποιαδήποτε διοίκηση δεσμευθεί προεκλογικά σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης. Η ψήφος των μελών του Ερασιτέχνη δεν μπορεί να είναι ισοδύναμο της «εν λευκώ εντολής». Η εκλογική διαδικασία πρέπει να ανοίγει με σαφήνεια θέσεων και προγράμματος και να κλείνει με σοβαρό και ελέγξιμο απολογισμό πεπραγμένων. Σ΄αυτή δε την βάση ο οικονομικός απολογισμός των προηγούμενων διοικήσεων, επιβεβαιωμένος από ορκωτούς ελεγκτές , απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει μέλλον.

Αυτές μας οι θέσεις είναι το ελάχιστο που μπορεί να απαιτήσει σήμερα ο Φίλαθλος Κόσμος του Παναθηναϊκού. Και όσοι αρνούνται να τις αποδεχτούν και να τις εφαρμόσουν δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να αποδεικνύουν με την στάση τους πόσο αποκομμένοι είναι από το φίλαθλο πνεύμα.

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Κρίμα!

Αν και βρέθηκε 3" από τη νίκη μέσα στην Κων/πολη ο Παναθηναϊκός, τελικά η Efes πήρε τη νίκη με 79-78 με καλάθη ακριβώς στη λήξη του παιχνιδιού. Οι απουσίες των Batiste και Maric ήταν εμφανέστατες, ειδικά στην αρχή του παιχνιδιού όταν και οι πράσινοι ήταν κάκιστοι! Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στο πρώτο δεκάλεπτο οι παίκτες μας πέτυχαν μόνο 7 πόντους. Η κατάσταση δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο 2ο δεκάλεπτο με το ημίχρονο να κλείνει στο +16 για την Efes. Στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση της ομάδας ανέβηκε κατακόρυφα και με μεγάλο όπλο τα τρίποντα (50% το ποσοστό για τον Παναθηναϊκό στο τέλος) κατάφερε και πέρασε μπροστά στην αρχή της 4ης περιόδου. Τα τελευταία λεπτά κύλησαν με τις ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο με τον Διαμαντίδη να κάνει το 77-78 στα 3" πριν το τέλος του παιχνιδιού όμως η κάκιστη άμυνα σ' αυτά τα 3" έδωσε τη νίκη στην Efes. Καλύτεροι παίκτες μας ήταν ο Βουγιούκας με 18πόντους (8/9 2π. 2/4 1π.) και φυσικά ο Διαμαντίδης με 17 πόντους (1/1 1π., 6/6 2π., 3/6 3π.) και 9 ασσίστ. Πρακτικά αυτή ήττα δε σημαίνει κάτι καθώς με νίκη στον τελευταίο αγώνα με την Armani Milano στο ΟΑΚΑ παίρνουμε και τυπικά την πρώτη θέση. Πρέπει όμως να προβληματίσει το προπονητικό team καθώς για ένα ακόμα παιχνίδι στην Ευρώπη η ομάδα είχε κενά τα οποία όμως δε μας φοβίσουν.

Τα δεκάλεπτα: 21-7, 42-24, 59-56, 79-78

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Μάγκες!

Οι παίκτες του βόλλεϋ απέδειξαν για μία ακόμα φορά τη μαγκιά τους και επικράτησαν στην άδεια Γλυφάδα με 3-0 (25-23, 25-16, 25-23) της Knack Rozelare. Με αυτή τη νίκη και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, η ομάδα είναι δεύτερη στον όμιλο και με νίκη στον επόμενο εντός έδρας αγώνας προκρίνεται στους 12 του Champions League! Είναι πραγματικά κρίμα να βλέπεις αυτούς τους παίκτες να τα δίνουν όλα και να μην υπάρχει κάποιος να τους στηρίξει. Επίσης είναι ντροπή για εμάς ως οπαδούς να αφήνουμε την ομάδα μόνη της και ουσιαστικά να παίζει εκτός έδρας ακόμα και στη Γλυφάδα αφού σήμερα έκαναν κερκίδα κάποιοι φίλοι των Βέλγων. Επόμενος αγώνας την Παρασκευή στην Αλε/πολη με τον τοπικό Εθνικό.

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Κάποιες σκόρπιες σκέψεις

Χθες για μία ακόμα φορά βούιξαν τα μέσα μαζικής εξημέρωσης για τα επεισόδια στην Τρίπολη και τα έβαλαν για μια ακόμα φορά οι "αγνοί φίλαθλοι και παράγοντες" εναντίον των οπαδών και στη συγκεκριμένη περίπτωση εναντίον της Θύρας 13. Οι ίδιοι "φίλαθλοι" που σε κάθε συζήτηση με γαύρους υμνούν τη Θύρα 13 τώρα στάζουν δηλητήριο. Αυτοί που παραπονιούνται για το διαρκείας που έχουν και τα "πρεζάκια της 13" δεν τους αφήνουν να πάνε γήπεδο. Αυτοί που σε κάθε μη-μεγάλο αγώνα κάθονται σπίτι τους αγνοώντας πως μόνο η 13 είναι κάθε φορά γεμάτη. Ας μην ξεχνάνε ότι ένας από τους λόγους που είμαστε περήφανοι που είμαστε Παναθηναϊκοί είναι η Θύρα 13.

Στο χθεσινό παιχνίδι βγήκε ένα πανό για τις τιμές των εισητηρίων σε συνδυασμό με την ανεργία στη χώρα. Αν εξαιρέσουμε κάποιες μεμονωμένες αναφορές σε κάποια αθλητικά sites, όλοι οι άλλοι δημοσιοκάφροι το έκαναν γαργάρα! Βλέπεις δεν πουλάει η αντίσταση στο μοντέρνο ποδόσφαιρο, ενώ η βία πρώτο θέμα! Τι δακρυγόνα, τι σπασμένα αμάξια, τι , τι...


Γενικά το θέμα της βίας είναι τεράστιο στον οπαδικό χώρο. Και όπως θα έχει παρατηρήσει και ο πιο τυφλός όλων, οι περισσότερες συμπλοκές έχουν γίνει μεταξύ οπαδών και μπάτσων. Τυχαίο; Δε νομίζω... Είναι πρόκληση όταν σε έναν τέτοιο χώρο βάζεις μπάτσους να σε παρακολουθούν, να σε προκαλούν και να σε "κινηματογραφούν". Είναι πρόκληση όταν σ' ένα τέτοιο γήπεδο όπως του Αστέρα βάζεις το εισητήριο στο πέταλο 25 ευρώ! Είναι πρόκληση, κύριοι της παε, να βλέπεις τον Παναθηναϊκό να μη μπορεί να περάσει τη σέντρα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Αλλά φυσικά για τη βία φταίνε μόνο οι οπαδοί.

Το θέμα είναι τεράστιο και δεν τελειώνει εδώ. Απλά ήθελα να αποτυπώσω μερικές σκέψεις μου από χθες το βράδυ...

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Επιστροφή στην κορυφή

Για μια ακόμα φορά οι μάγκες του βόλλεϋ κατέθεσαν την ψυχή τους και κέρδισαν με 3-1 (25-20, 25-20, 30-32, 25-20) τον μπαοκ στη Γλυφάδα επιστρέφοντας στην κορυφή της Α1. Καλύτερος παίκτης για ακόμα μία φορά ο Γιορντάνοφ, ο οποίος όμως με δηλώσεις του μετά το ματς αποκάλυψε ότι σκέφτεται να αποχωρήση από την ομάδα. Σίγουρα κάτι τέτοιο θα είναι η καταστροφή του τμήματος!

Παίξτε μπάλα!!!

Τραγικότατος για ένα ακόμη παιχνίδι ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος 0-0 με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν το πόσο σκατά ήταν η ομάδα για μία ακόμα φορά. Τις αναλύσεις ας τις κάνουν οι ειδικοί, εγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η ομάδα δεν πάει πουθενά έτσι. Χρειάζονται ριζικές αλλαγές. Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια.
Μόνο ο κόσμος στάθηκε στο ύψος του στην Τρίπολη για μία ακόμα φορά...

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

8/8 και συνεχίζουμε

Χωρίς κανένα απολύτος πρόβλημα ολοκληρώθηκε η... προπόνηση του Παναθηναϊκού απέναντι στον άρη στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Το τελικό 93-62 δείχνει ακριβώς την εικόνα του αγώνα. Καλύτερος παίκτης για το Τριφύλλι ο Βουγιούκας με 16 πόντους ενώ πολύ καλή ήταν και η εμφάνιση του Tepic με 11 πόντους και 6 ασσίστ. Επόμενος αγώνας στην Κων/πολη με την Efes.

Τα δεκάλεπτα: 30-16, 55-32, 80-48, 93-62

Όμορφα κι ωραία

Χωρίς καμία απολύτως δυσκολία πέρασε η γυναικεία ομάδα βόλλεϋ νικώντας με 0-3 (10-25, 17-25, 20-25) το Πειραματικό στη Θεσν/νικη.

Μεγάλη ανατροπή στη Βούλα

Με δύο πρόσωπα εμφανίστηκε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού κόντρα στον Πρωτέα στη Βούλα παίρνοντας τελικά τη νίκη με 50-54. Φανερά επηρεασμένες από την σφαγή της Τετάρτης, οι παίκτριες ήταν κάκιστες στο πρώτο ημίχρονο το οποίο και έκλεισε με 34-18 υπέρ του Πρωτέα. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα αντιστράφηκε και με μεγάλη ευστοχία στα τρίποντα οι πράσινες πήραν τη νίκη με 50-54.

Πράσινη επέλαση στην Πάτρα

Με νίκη 1-7 πέρασε ο Παναθηναϊκός από την Πάτρα επί της (διαλυμένης) Ν.Ο. Πατρών. Όπως δείχνει και το σκορ οι παίκτες δεν είχαν κανένα πρόβλημα απέναντι στους Πατρινούς και με τη βοήθεια της Θύρας 13 κυρίως από το club της Πάτρας διατήρησαν εύκολα το αήττητο. Επόμενη αγωνιστική είναι με τον γαύρο στο ΟΑΚΑ στις 22 του μήνα.

Τα οκτάλεπτα: 0-1, 0-2, 0-3, 1-1

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Video από τη χθεσινή μεγάλη ανατροπή

Στον Ερασιτέχνη ο Βγενόπουλος

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εξέδρας, οποίο έχει αναδημοσιευτεί σε αρκετά sites, ο Αντρέας Βγενόπουλος έχει σκοπό να αναλάβει τον Ερασιτέχνη. Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα θα προχωρήσει σε πέντε βήματα.

Το πρώτο έχει να κάνει με τον έλεγχο των οικονομικών από ορκωτούς λογιστές και το δεύτερο η αποπληρωμή των χρεών από αυτούς που τα δημιούργησαν (σωθήκαμε!).

Το τρίτο βήμα έχει να κάνει με την ανάδειξη του Παναθηναϊκού Πρωταθλητή σε όλα τα τμήματα. Σ' αυτό το βήμα θα βοηθήσουν και οι μέτοχοι της παε καθώς σύμφωνα με τον Βγενόπουλο: "Δεν είναι δυνατόν η παε να έχει έξοδα που φτάνουν τα 50-60 εκατομμύρια και να μη μπορούμε να διαθέσουμε 2 εκατομμύρια για τον Ερασιτέχνη".

Στη συνέχεια έχει σκοπό να ανοίξει τις πόρτες του Ερασιτέχνη με την εισχωρή πολλών νέων μελών και τέλος η σύνδεση του Ερασιτέχνη με το νέο γήπεδο.

Όλα αυτά φαίνονται πολύ ωραία. Αλλά από λόγια έχουμε χορτάσει. Από πράξεις όμως, αν εξαιρέσουμε τους Αφρουδάκηδες στο πόλο από τον Πατέρα, δεν έχουμε δει και πολλά. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε και θα δείξει...

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Μοναχά ΠΑΟ εσύ!

Μετά από ένα εκπληκτικό φινάλε στη 4η περίοδο η Τριφυλλάρα κέρδισε με 95-88 την Olympia στο ΟΑΚΑ και ουσιαστικά καπάρωσε την πρώτη θέση του ομίλου. Σε όλο το παιχνίδι οι ομάδες έπαιρναν ένα κάποιο προβάδισμα μη μπορώντας όμως να το κρατήσουν μέχρι το 60-68 2'36" πριν από τη λήξη του αγώνα όταν και ο Obradovic κάλεσε time-out. Από εκείνο το σημείο και μετά η εξέλιξη ήταν πραγματικά απίστευτη. Το παιχνίδι πήγε στη ρουλέτα των βολών και 15" πριν το τέλος έγινε το 72-77 με δύο βολές Ιλιέφσκι. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Διαμαντίδης μείωσε σε 75-77 κι έγινε αμέσως φάουλ στον Ιλιέφσκι ο οποίος έκανε το 75-79. Ο Διαμαντίδης με 2/2 βολές έκανε το 77-79 με τον Φώτση να κλέβει αμέσως τη μπάλα, τον Batiste να αστοχεί σε τρίποντα αλλά με τον Μητσάρα να παίρνει το επιθετικό rebound και να στέλνει το παιχνίδι στην παράταση! Στην παράταση οι πράσινοι βασίστηκαν στα τρίποντα και καθάρησαν σχετικά εύκολα το παιχνίδι.

Μακράν καλύτερος παίκτης του Τριφυλλιού ο Διαμαντίδης με 16 πόντους, εκ των οποίων οι 13 συνεχόμενη στα τελευταία 2', και 11 ασσίστ. Άξιος συμπαραστάτης και ο Drew Nicholas με κρίσιμα τρίποντα και ακολούθως οι Batiste με 14 και Sato με 12 πόντους.

Φυσικά μιλάμε για μία τεράστια ανατροπή που μόνο αισιοδοξία μπορεί να μας γεμίζει για το 6ο αστέρι. Πρέπει όμως να μας προβληματίσει συνάμα καθώς είναι το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που ζοριζόμαστε πολύ εντός έδρας στην Ευρωλίγκα.

Επόμενος αγώνας το Σάββατο με τον άρη στο ΟΑΚΑ για το Πρωτάθλημα της Α1.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 37-33, 50-54, 79-79 και η παράταση 95-88

Σκάνδαλο η χθεσινή διαιτησία

Αναδημοσιεύω από το ένα πολύ καλό κείμενο από το panathinaikos-press.blogspot.com για το χθεσινό παιχνίδι της Α1 μπάσκετ γυναικών με τον Αθηναϊκό:

Χθες γνωρίζαμε πως θα αντιμετωπίζαμε τον Κυπελλούχο Ευρώπης Αθηναϊκό ,μια ομάδα με πολύ καλές παίκτριες και άψογη οργάνωση σε όλα τα επίπεδα. Όπως επίσης γνωρίζαμε πως οι σχέσεις της ομάδας του Βύρωνα με διαιτητές και ομοσπονδία κυμαίνονται σε πολύ καλά επίπεδα και πως να μην είναι άλλωστε όταν ο Αθηναϊκός τα τελευταία χρόνια είναι η πρώτη δύναμη του γυναικείου μπάσκετ και αποτελεί διαφήμιση στο εξωτερικό.

Αυτό όμως δεν αποτελεί λόγο για να μην μπορούν οι υπόλοιπες ομάδες να τον κοντράρουν και να διεκδικούν επί ίσοις όροις την νίκη. Έτσι έγινε χθες. Η ομάδα απέδωσε πολύ καλό μπάσκετ και φαινόταν ότι μπορεί να πάρει την νίκη ή τουλάχιστον να κοντράρει τον Αθηναϊκό μέχρι τέλους. Στην τρίτη περίοδο όμως που η διαφορά κυμαινόταν απο 2-6 πόντους ,οι διαιτητές αποφάσισαν να παίξουν τον ρόλο τους με τα σφυρίγματα τους ή μάλλον με τα μη σφυρίγματα τους. Έτσι δεν σφυρίχτηκε παράβαση όταν παίκτρια του Αθηναϊκού κούνησε προκλητικά το διχτάκι σε σουτ μας και στα καπάκια δεν δόθηκαν 2 φάουλ υπέρ μας ,που βγάζανε μάτι. Αποτέλεσμα; Εκεί που κυνηγάγαμε την ισοφάριση ,η διαφορά πήγε στο 37-44 και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Απο την κερκίδα έφυγε ένα ποτήρι (και όχι μπουκάλι) και έπεσε στον αγωνιστικό χώρο ,ο διαιτητής ισχυρίστηκε πως τον βρήκε (εγώ δεν είδα κάτι τέτοιο ,αλλά ας πούμε ότι τον βρήκε..).

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΠΡΙΝ (εκτός κι αν απαγορεύονται και τα συνθήματα ,οπότε να τα κόψουμε πλέον κι αυτά..) ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΑ ΜΙΣΑΩΡΟ ΜΑΘΑΜΕ ΠΩΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ Ή ΕΚΚΕΝΩΣΗ Ή ΘΑ ΔΙΕΚΟΠΤΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ.

Και ρωτάω εγώ με τα επεισόδια που είχαν γίνει λίγες μέρες πριν στην Αθήνα ,με τα επεισόδια που γίνανε το Σάββατο στο οακα ,είναι τόσο μαλθακοί οι διαιτητές που δεν φανταζόντουσαν τι θα μπορούσε να γίνει εκεί μέσα; Δηλαδή να κυνηγούσαμε πάλι την τύχη μας και να είχαμε άλλα;;

Και αφού δεν επιτράπηκε η είσοδος των ματ ,αποφασίστηκε με νταβατζιλίκι εκκένωση του γηπέδου για να συνεχιστεί το ματς ,αλλιώς θα πηγαίναμε για τιμωρία έως και 5 αγωνιστικών!

Και επαναλαμβάνω ,χωρίς να έχει γίνει απολύτως τίποτα πιο πριν!!

Για μένα το χθεσινό ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ!

Ο Τάφος πλέον θα είναι μια μόνιμη δικαιολογία και η χθεσινή συμπεριφορά των διαιτητών αποτελεί προθάλαμο για αυτά που θα ακολουθήσουν στα play off του πρωταθλήματος.

Το πάλεψαν

Ενάντια σε όλα τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζει (και) το ανδρικό τμήμα βόλλεϋ αγωνίστικε κόντρα στην Κναν Ροζεράλε χάνοντας με 3-2 (25-17, 25-16, 21-25, 20-25, 15-9) ισοφαρίζοντας από το 2-0. Εκεί έκανε την εμφάνισή της η κούραση αλλά και ο ελειπής πάγκος. Οι παίκτες και το προπονητικό team δίνουν μεγάλο αγώνα για να κρατήσουν αυτό το τμήμα και τους αξίζουν μόνο συγχαρητήρια. Αξίζει να αναφερθεί και η παρουσία 14 οπαδών από τον σύνδεσμο των Βρυξελλών οι οποίοι ανάρτησαν κι ένα πανό που έγραφε: "Ο Ερασιτέχνης είναι εδώ, ακόμα και χωρίς ευρώ".


Όπως φαίνεται το Σαββατοκύριακο αυτό θα ξαναρχίσει το Πρωτάθλημα της Α1 στο οποίο αντιμετωπίζουμε στη Γλυφάδα τον πρωτοπόρο μπαοκ.

Αδικία

Αν και σε γενικές γραμμές η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια τον, επί δύο χρόνια αήττητο, Αθηναϊκό έχασε στον Τάφο του Ινδού με 56-69. Σε αυτό φυσικά έπαιξε μεγάλο ρόλο και η 50λεπτη διακοπή του αγώνα λόγων μπουκαλιού που δέχτηκε ο ένας διαιτητής αλλά και τα πολλά σφαλτσοσφυρίγματα κατά του Τριφυλλιού. Η διακοπή του αγώνα πραγματοποιήθηκε λίγο πριν το τέλος της 3ης περιόδου με τους διαιτητές να ζητάνε να μπει μια διμοιρία των ΜΑΤ μπροστά από το πέταλο των οργανωμένων κάτι που εξόργισε τον ήδη οξύθυμο κόσμο. Τελικά αποφασίστικε εκκένωση του γηπέδου για το τρομερό αδίκημα της ρίψης αντικειμένου στον χώρο.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 30-32, 41-46, 56-69

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ασέβεια

ΟΚ. Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα μια χρονιά να τα πάει σκατά στην Ευρώπη έτσι και ο Παναθηναϊκός. Η διαφορά όμως είναι ότι το "σκατά" είναι πολύ πιο ψηλά από τον φετινό wannabe panathinaikos. Τα τέρματα 2-13 αλλά και η μόλις δύο βαθμοί λένε πολλά αλλά όχι τα πάντα. Τι χειρότερο όλων ήταν η εικόνα της ομάδας που ούτε σε ένα ματς δεν έδειξε διάθεση και κατά συνέπεια ούτε πάθος και καρδιά.

Εξαίρεση φυσικά δε θα μπορούσε να αποτέλεσει το χθεσινό παιχνίδι. Ήττα με κάτω τα χέρια με 3-1 από την Κοπεγχάγη (γεγονός το ότι βάλαμε γκολ φυσικά!). Το μόνο θετικό στο αγωνιστικό κομμάτι θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν η επανεμφάνιση του Leto o oποίος έδειξε διάθεση αλλά μέχρι εκεί. Ένα από τα πάρα πολλά αρνητικά είναι το θέμα "Τζόρβας". Φαίνεται πως από την αρχή της χρονιάς δεν είναι σε καλή κατάσταση. Μήπως θα ήταν λοιπόν καιρός για να ξεκουραστεί και να αποφορτιστεί; Έχουμε δύο αξιόλογους τερματοφύλακες από πίσω που δεν έχουν πάρει ευκαιρίες. Κανείς δεν αμφισβητεί ούτε την ικανότητά του αλλά ούτε και τα Παναθηναϊκά του αισθήματα, αλλά φαίνεται πως από τις συνεχόμενες εμφανίσεις με τον Τριφύλλι αλλά και στο Mundial τον έχουν κουράσει πολύ.

Γενικά στο αγωνιστικό κομμάτι δεν υπάρχει κάτι να πούμε παρά μόνο το ότι ο Ferreira έχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δουλειά να κάνει. Σε αντίθεση όμως με τους παίκτες, ο κόσμος διακρίθηκε στην εξέδρα έχοντας πολύ καλή παρουσία αν και το παιχνίδι δεν είχα βαθμολογικό ενδιαφέρον και δε βοηθούσε και η ομάδα με την εμφάνισή της.


Την Κυριακή παίζουμε στην Τρίπολη με τον Αστέρα σε ένα παιχνίδι που και λόγω της παράδοσης αλλά κυρίως λόγω των μέχρι τώρα εμφανίσεων πρέπει να δωθεί ιδιαίτερο βάρος (όπως σε όλα δηλαδή...).

Υγ: Για κάποια σχόλια που ακούστηκαν για τον Cisse λόγω τους αυτογκολ που έβαλε χθες, το μόνο που έχω να πω είναι ότι το τρίτο του πόδι θα τους "κλωτσήσει" και άλλες φορές στο μέλλον. Και ο νοών νοείτο...

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Φ.Σ. ΘΥΡΑΣ 13 07/12/2010

Τις τελευταίες μέρες ενημερωθήκαμε από τα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες για κάποια ζητήματα που δήθεν δημιουργήθηκαν μετά τα επεισόδια στον αγώνα με τον Πανσερρα'ι'κό. Διαβάσαμε και ακούσαμε λοιπόν ότι τα επεισόδια στο ματς του Σαββάτου προκλήθηκαν από τον Ενιαίο Φορέα ως μια επίδειξη δύναμης και ισχύος απέναντι στην διοίκηση και σε κάθε άλλον. Αποτέλεσμα αυτών των επεισοδίων ήταν να χαλάσουν οι σχέσεις μας με τον πρόεδρο της ΠΑΕ. Πρώτον, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν έχουμε καμία σχέση με τα επεισόδια και ότι αυτά έγιναν από μεμονωμένα άτομα. Δεύτερον, δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να κάνουμε κακό σε οποιοδήποτε τμήμα του συλλόγου για να δείξουμε τη δύναμή μας. Το πόσο δυνατή είναι η Θύρα 13 αυτό το ξέρουν όλοι και το δείχνουμε πάντα για το καλό της ομάδας και όχι για το κακό της. Και τελευταίο, δεν έχουν σε κανένα βαθμό χαλάσει οι σχέσεις με την τωρινή διοίκηση όσο και να θέλουν κάποιοι της ΠΑΕ. Οποιοδήποτε δημοσίευμα ή είδηση που ''περνάει '' ο κάθε δημοσιογράφος μόνο κακόβουλα μπορούν να είναι και σίγουρα αποσκοπούν κάπου, εμείς για ακόμη μία χρονιά έχουμε σκοπό να στηρίξουμε την ομάδα μέχρι το τέλος και όλοι μαζί ομάδα- κόσμος- διοίκηση να καταχτήσουμε ξανά το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα πρέπει να επαγρυπνεί ώστε όλοι μαζί να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα της ομάδας.

Κλείνοντας και όσο αναφορά το θέμα του ερασιτέχνη και τις εκλογές που έρχονται ελπίζουμε κάποιοι που τόσο καιρό μας λένε ότι κόπτονται για τη σωτηρία του επιτέλους να κάνουν την εμφάνισή τους και να δείξουν σε όλους πόσο αγαπάνε το σύλλογο.

Ε.Φ.Σ. Θύρας 13

Για άλλη μια φορά η αστυνομία έκανε το "καθήκον" της

Χθες πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις μνήμης σε όλη την Ελλάδα για τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την κρατική δολοφονία του 16χρονου Α. Γρηγορόπουλου. Οι εκτιμήσεις για την μεγάλη πορεία της Αθήνας, στην οποία βρέθηκα και μπορώ να κρίνω, κάνουν λόγο για 6.000-7.000 κόσμο.

Όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν οι μαλάκες-μπαχαλάκιδες-προβοκάτορες-ασφαλίτες (όπως θέλετε πείτε τους) που θα βρουν την ευκαιρία τους να τα γαμήσουν όλα. Την ίδια ευκαιρία βρίσκει και η αστυνομία... Χθες λοιπόν μετά από κάποια ντου των μπάτσων λίγο πριν τα Προπύλαια που προσπάθησαν να σπάσουν την πορεία πολύς κόσμος προσπάθησε να βρει καταφύγιο στο Πανεπιστήμιο και στην πλατεία μπροστά του κτηρίου που -τυπικά- αποτελεί άσυλο.

Εκείνες οι στιγμές ήταν πραγματικά απάνθρωπες όχι τόσο από πλευρά σωματικής βίας καθώς έχουν συμβεί και πολύ μεγαλύτερης έκτασης γεγονότα. Το γεγονός όμως ότι στην Ασκληπιού κατέβαινε μια διμοιρία των ΜΑΤ κι ενώ μια κοπέλα έκλαιγε παρακαλώντας να μη μας πετάξουν δακρυγόνα αυτοί της απάντησαν με χειρονομίες και φυσικά δακρυγόνα. Αντιστοίχως και λίγες στιγμές αργότερα ενώ τα πράγματα είχαν ηρεμήσει ή έτσι φαινόταν, έκαναν ντου και από τις δύο πλευρές του Πανεπιστημίου πατώντας σε σημείο ασύλου πετώντας χημικά και αντικείμενα (οι χειρονομίες είναι must) πιάνοντας μάλιστα μια κοπέλα την οποία ξυλοκόπησε ένας μπάτσος με το γκλοπ βίαια.

Για κάποιους ίσως αυτά να είναι συνηθισμένα γεγονότα και δε διαφωνήσω απλά ήθελα να πιάσω την ευκαιρία της χθεσινής πορείας και να αναφερθώ για άλλη μια φορά στις "ανθρώπινες" μεθόδους της ελληνικής αστυνομίας.

A.C.A.B.

Υγ: Αυτό είναι ένα Παναθηναϊκό blog, αλλά και ο Παναθηναϊκός και ο οπαδισμός είναι κομμάτια της κοινωνίας τα οποία δεν είναι τα μοναδικά. Έτσι δε γινόταν να μην ανεφερθώ σ' αυτά τα γεγονότα.

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Double score παρά έναν πόντο

Πανεύκολο ήταν το έργο του Παναθηναϊκού απέναντι στον ηρακλή στη Θεσ/νικη όπως δείχνει άλλωστε και το τελικό 44-87. Για το παιχνίδι δεν υπάρχουν πολλά για να πει κανείς. Από την αρχή ουσιαστικά είχε τελειώσει. Πολύ καλή εμφάνιση για το Τριφύλλι πραγματοποίηση ο Sato με 20 πόντους και ακολούθησαν οι Καλάθης και Tepic, ενώ στα πολύ ενθαρρυντικά η δεύτερη συνεχόμενη παρουσία του Φώτη Ζούμπου σε αγώνα Πρωταθλήματος σημειώνοντας μάλιστα 3 πόντους με 1/2 τρίποντα. Επόμενος αγώνα την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ με την Olympia Λουμπλιάνας.

Τα δεκάλεπτα: 20-25, 23-47, 37-66, 44-87

Αήττητοι

Με μία ακόμη νίκη συνέχισε η ομάδα πόλο του Παναθηναϊκού κερδίζοντας στο derby της αγωνιστικής τη Βουλιαγμένη με 7-6 στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ. Πάλι πρώτος σκόρερ ήταν ο Γ. Αφρουδάκης με 5 γκολ ενώ 2 σημείωσε ο Τσόκας με πέναλτυ. Πολύ σημαντική ήταν και η παρουσία του κόσμου που αν και την ίδια ώρα γινόταν δίπλα το παιχνίδι του ποδοσφαίρου (γαμημένη ΕΡΤ) έδωσε το παρόν και βοηθώντας τα μέγιστα.


Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-2, 2-2, 0-0

Και τώρα ο Αθηναϊκός

Με νίκη συνέχισε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ στο Βόλο νικώντας με 51-60 τον τοπικό ολυμπιακό και πλέον την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον αήττητο στην Ελλάδα εδώ και δύο χρόνια Αθηναϊκό στον Τάφο του Ινδού. Πρώτη σκόρερ για το Τριφύλλι για ακόμα μια φορά η Μαρτζινεάν με 21 πόντους.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι στο ημίχρον υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ των οπαδών του Παναθηναϊκού και του ολυμπιακού Βόλου όταν άρχισαν να ανταλλάσουν καπνογόνα με αποτέλεσμα να αργήσει η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Νίκη με καρδιά

Αν και βρέθηκαν να χάνουν με 0-2 μέσα στο Μετς, τα κορίτσια του βόλλεϋ κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι και να κερδίσουν με 3-2 (24-26, 20-25, 25-12, 25-21, 15-13) τον Πανελλήνιο. Οι παίκτριες ήταν σχεδόν όλη τη βδομάδα απροπόνητες λόγω της αποχής που έκαναν και τελευταία στιγμή πληρώθηκαν και κατέβηκαν στο παιχνίδι. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι ήταν και το φετινό ντεμπούτο της Molnar.

Κρατάμε μόνο τη νίκη

Μετά από ένα πολύ κακό παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 2-0 τον Πανσερραϊκό στο ΟΑΚΑ με γκολ των Boumsong και Cisse. Για ένα ακόμα παιχνίδι η άμυνα ήταν τραγική και το ότι δε δεχθήκαμε γκολ οφείλεται καθάρα στην τύχη. Προβλήματα όμως υπήρχαν και στη μεσαία γραμμή όπου ουσιαστικά δεν υπήρχε καν κυκλοφορία. Το σημαντικό είναι ότι πήραμε τη νίκη και παραμένουμε πρώτοι.

Όσον αφορά το κομμάτι της εξέδρας, η Θύρα 13 δεν ξέχασε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο όπου σχεδόν πριν 2 χρόνια (6/12/2008) δολοφονήκε από τον μπάτσο Ε. Κορκονέα, βγάζοντας ένα πανό με την φωτογραφία του παιδιού ως φόρο τιμής.


Eπόμενος αγώνας την Τρίτη στην Κοπεγχάγη για τον τελευταίο φετινό ευρωπαϊκό αγώνα και εν συνεχεία στην Τρίπολη.

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Όπως και να 'χει, σημαντική βοήθεια

Τη βοήθεια των 200.000 ευρώ στον Ερασιτέχνη προθυμοποιήθηκε να δώσει ένα πρόσωπο που σίγουρα δεν περιμέναμε. Το πρόσωπο αυτό δεν είναι άλλο από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ένα άτομο που μας έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν και δυστυχώς όλες τις φορές αρνητικά.

Δεν ξέρω και δε με νοιάζει αν η σημερινή του κίνηση είναι κίνηση εντυπωσιασμού. Το σημαντικό είναι ότι μπήκε ένα πόσο στον Ερασιτέχνη, που χωρίς να σώζει την κατάσταση, σίγουρα δίνει μεγάλη βοήθεια.

Αυτή η κίνηση φυσικά δε διαγράδει ό,τι έκανε ο Δ. Γιαννακόπουλος και την εικόνα που έχει ο κόσμος του Παναθηναϊκού γι' αυτόν και αυτό θα αλλάξει πολύ δύσκολα. Παρόλ' αυτά του αξίζουν μπράβο για αυτήν την πρωτοβουλία.

Όπως έχει τονιστεί πολλές φορές από τον κόσμο του Παναθηναϊκού, δεν υποστηρίζουμε κανέναν Γιαννακόπουλο, κανέναν Βαρδινογιάννη, κανέναν Πατέρα, κανένα Βγενόπουλο κλπ. Θέλουμε μόνο το καλό του Παναθηναϊκού και Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Θα είμαστε εδώ για να κρίνουμε τα πάντα είτε θετικά είτε αρνητικά.

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Πρώτη ήττα στο Πρωτάθλημα

Οι εννιά παίκτες του Παναθηναϊκού που αγωνίστηκαν και σήμερα δεν κατάφεραν να αντέξουν και έχασαν με 3-1 (25-22, 22-25, 25-16, 25-23) στη Λαμία. Αυτή ήταν και η πρώτη ήττα στο φετινό Πρωτάθλημα η οποία μας έριξε και από την πρώτη θέση στην οποία βρίσκεται ο παοκ. Ο επόμενος αγώνας, ένας θεός ξέρει πότε θα γίνει καθώς αποφασίστηκε η αναβολή του Πρωταθλήματος λόγω των οφειλών της πολιτείας στην αρμόδια αρχή. Άντε και εις ανώτερα...

Χαρακτήρας Πρωταθλητή

Αν και θα μπορούσε να έχει κερδίσει πιο εύκολα, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη στη Μόσχα επί της CSKA με 68-72. Οι πράσινοι πραγματοποιώντας για ένα ακόμα ευρωπαϊκό παιχνίδι πολλά λάθη, κατάφερναν να έχουν το προβάδισμα για τη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού γύρω στους 5-6 πόντους διαφορά η οποία έφτασε και στο +11 προς το τέλος της τρίτης περιόδου. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η CSKA κατάφερε να προσπεράσει εκμεταλλευόμενη την πολύ κακή παρουσία του Παναθηναϊκού στο διάστημα αυτό αλλά δύο συνεχόμενα τρίποντα των Tepic και Διαμαντίδη ουσιαστικά έδωσαν το παιχνίδι στο Τριφύλλι.

Με αυτή τη νίκη καταφέραμε να ρεφάρουμε την άκυρη ήττα από τη Valencia στο ΟΑΚΑ αποκλείοντας μάλιστα την CSKA από τη συνέχεια της Euroleague! Επόμενος αγώνας το Σάββατο στη Θεσ/νικη με τον ηρακλή.

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 35-41, 51-60, 68-72

Παίζει να είναι και πολύ μαλάκες στην ΕΡΤ!

Όπως λίγο πολύ όλοι ξέρουμε το Σάββατο στις 7.30 παίζουμε στο ΟΑΚΑ με τον Πανσερραϊκό μπάλα με σκοπό την παραμονή στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Η ΕΡΤ λοιπόν είχε την ιδιοφυή ιδέα να βάλει το παιχνίδι του πόλο με τη Βουλιαγμένη στις 7 ακριβώς δίπλα από τον ποδοσφαιρικό αγώνα δηλαδή στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ. Και αυτό επειδή δεν την βόλευε το τηλεοπτικό πρόγραμμα! Με λίγα λόγια λέει στους οπαδούς του Παναθηναϊκού, "ποιος το χέζει μωρέ το πόλο;"! Τις πιθανότητες να γινόταν το παιχνίδι Παρασκευή ή Σάββατο δεν τις σκέφτηκαν, ε; Μιλάμε για μαλακία μεγατόνων!

Όσοι αποφασίσουν να πάνε στο πόλο πάντως και όχι στη μπάλα -χλωμό βέβαια- καλό θα είναι να κάτσουν μέχρι το τέλος του παιχνιδιού και να μη φύγουν νωρίτερα για τη μπάλα. Το ποδόσφαιρο θα έχει τον κόσμο του.

Αδυναμίες είναι αυτές!



Το συγκεκριμένο post δεν έχει σχέση με τον Παναθηναϊκό, αλλά ως οπαδός έχω κι εγώ κάποιες αδυναμίες από το εξωτερικό.
Χθες λοιπόν η West Ham πραγματοποίησε ίσως μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της ever κερδίζοντας τη Manchester United με 4-0(!) περνώντας στους 4 του League Cup μετά από 20 χρόνια. Για την ουραγό της φετινής Premier League έδωσαν ρεσιτάλ οι Spector και Cole που πέτυχαν από δύο γκολ με τον πρώτο μάλιστα να σκοράρει κατά της πρώην ομάδας του.