Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Εκτός Ευρώπης οι γυναίκες

Με ανακοίνωσή του, ο Ερασιτέχνης γνωστοποίησε ότι θα αποσύρει τη γυναικεία ομάδα βόλλεϋ του Παναθηναϊκού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω οικονομικών προβλημάτων. Η κατάσταση και σε αυτό το τμήμα είναι τραγική και η φετινή μη συμμετοχή σημαίνει χρηματικό πρόστυμο αλλά και αποβολή από την επόμενη διοργάνωση. Το να "κλαίμε" όλη την ώρα δεν οδηγεί πουθενά. Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και ακόμα περισσότερο οι "μεγάλοι" Παναθηναϊκοί που όλο λένε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Ο Παναθηναϊκός Α.Ο, αντιλαμβανόμενος τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που δυστυχώς βασανίζει όχι μόνο τον αθλητικό κόσμο, αλλά όλη την ελληνική κοινωνία αποφάσισε να αποσύρει τη γυναικεία ομάδα πετοσφαίρισης από το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Συνομοσπονδίας (CEV CUP).

Με δεδομένη την κατά γενική ομολογία δύσκολη κλήρωση και σε συνδυασμό με αγωνιστική κατάσταση της ομάδας, ο Σύλλογος θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει όλη του την ενέργεια στη διατήρηση των κεκτημένων (Πρωτάθλημα-Κύπελλο).

Καλούμε όλους τους φίλους της ομάδας και του Συλλόγου να κατανοήσουν και να στηρίξουν το τμήμα στις εγχώριες διοργανώσεις".

Όμως σύμφωνα με άρθρο των Πράσινων Νέων η απόφαση αυτή πάρθηκε από μεμονωμένα μέλη του Ερασιτέχνη και ΟΧΙ όλου το Δ. Σ.! Η πλειοψηφία του Δ.Σ. είναι έξαλη όμως αυτό δεν αλλάζει το ότι ο Παναθηναϊκός ντροπιάστηκε. Δυστυχώς η διαμάχες στον Ερασιτέχνη δε δείχνουν να βοηθάνε την κατάσταση, αλλά αντιθέτως να σπρώχνουν ένα τμήμα που μας έχει χαρίσει πολλές χαρές στον πάτο.

Κορυφή μεν κακή εμφάνιση δε

Με 0-2 πέρασε ο Παναθηναϊκός από την Κέρκυρα πιάνοντας τον οσφπ στην κορυφή και από 'δω κα μπρος δεν πρέπει να πέσουμε κάτω από την πρώτη θέση. Η εμφάνιση της ομάδας ήταν άχρωμη και βαρετή χωρίς όμως να απειληθεί ουσιαστικά από τους γηπεδούχους. Η εντύπωση που έδινε το παιχνίδι ήταν ότι ο Παναθηναϊκός δεν έπρεπε να φοβάτε την Κέρκυρα αλλά τον... Παναθηναϊκό. Τέλος πάντων, το σκορ άνοιξε με εύστοχο χτύπημα πέναλτυ ο συνήθης ύποπτος Djibril Cisse μετά από ανατροπή του ίδιου από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Το 2-0 έγινε στις καθυστερήσεις πάλι από τον Cisse όταν πέρασε πολύ ωραία τον Κωνσταντόπουλο και πλάσαρε σε κενό τέρμα.

Η εμφάνιση σίγουρα δεν ήταν αυτή που θέλουμε να βλέπουμε από τον Παναθηναϊκό όμως κρατάμε τη νίκη και το ότι πλέον είμαστε στην κορυφή και εδώ θα μείνουμε. Επόμενο παιχνίδι το Σάββατο στο ΟΑΚΑ με τον Πανσερραϊκό.

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Τρίτη κατοστάρα και συνεχίζουμε

Όπως φανερώνει και το σκορ ο Παναθηναϊκός κέρδισε πανεύκολα το Μαρούσι στο κλειστό του ΟΑΚΑ με 102-65. Από την αρχή του παιχνιδιού οι πράσινοι δεν είχα πρόβλημα και μόλις στο 5ο λεπτό προηγήθηκαν με 21-9! Ο Obradovic είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει πολλούς παίκτες ώστε να κρατήσει την ομάδα φρέσκια και αυτή την ευκαιρία εκμεταλλεύτηκε ο 17χρονος Φώτης Ζούμπος ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του πετυχαίνοντας μάλιστα και 5 πόντους. Επόμενος αγώνας την Τετάρτη στη Μόσχα με την CSKA στις 7.15.

Τα δεκάλεπτα: 34-18, 51-30, 82-50, 102-65

Ήμερα πένθους...

Σαν σήμερα πριν από 44 χρόνια και συγκεκριμένα στις 27 Νοεμβρίου του 1966 έχασαν τη ζωή τους 3 άνθρωπο και τραυματίστηκαν άλλοι 28. Εκείνη τη μέρα ο Παναθηναϊκός αγωνιζόταν στη Βέροια και οι οπαδοί μεταφέρονταν στη Μακεδονική πόλη με πούλμαν. Σ' ένα σημείο της οδού Αθηνών-Θεσ/νικης υπήρχε ένα οδοστρωτήρας με ελλειπή οπίσθιο φωτισμό με αποτέλεσμα να υπάρξει σύγκρουση μεταξύ των δύο οχημάτων. Από τη σύγκρουση έχασαν τη ζωή τους 2 οπαδοί του Παναθηναϊκού καθώς και ο οδηγός του οδοστρωτήρα ενώ τραυματίστηκαν και άλλοι 28 με τους 8 μάλιστα πολύ σοβαρά. Τη ζωή τους έχασαν οι Γιώργος Κόσκουρος (επιφανής φίλος του Παναθηναϊκού), Δημήτρης Σαραντάκης (ανθοπώλης από την Αθήνα) και Ηλίας Τσαφάκης (οδηγός του οδοστρωτήρα από το Διδυμότειχο).

Το δυστύχημα αυτό ουσιαστικά ήταν αυτό που δυνάμωσε την ιδέα της Θύρας 13 που είχε ιδρυθεί λίγο καιρό νωρίτερα, καθώς το γεγονός αυτό ένωσε ακόμα περισσότερο τους οπαδούς του Παναθηναϊκού μεταξύ τους κάνοντας τους μια μεγάλη οικογένεια.

Επιστροφή στις νίκες

Πραγματοποιώντας την καλύτερη ίσως φετινή της εμφάνιση, η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού κέρδισε στον Τάφο τον πανιώνιο με 70-57. Η διαφορά είχε φτάσει και στους 21, 9 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Πρώτη σκόρερ η Ντερέβνιακ με 20 πόντους, ενώ πολύ καλή ήταν για ακόμα μία φορά η Μαρτζινεάν με 17 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 42-27, 57-40, 70-57

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Ισοπαλία στη Χίο

Με 6-6 έληξε ο αγώνας του Παναθηναϊκού στη Χίο με την τοπική ομάδα πόλο. Το παιχνίδι αποδείχτηκε αρκετά δύσκολο με τους πράσινους μάλιστα να έχουν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη όταν και ισοφαρήσθηκαν στα 23'' πριν τη λήξη. Η ομάδα είναι δεύτερη μαζί τη Χίο στη βαθμολογία, μία θέση υπέρ του δέοντος κολακευτική αν σκεφτούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και αυτό το τμήμα του Ερασιτέχνη.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-2, 0-1, 2-2

Κακών εμφανίσεων, συνέχεια

Κάκιστη εμφάνιση και ήττα από τη γυναικεία ομάδα βόλλεϋ του Παναθηναϊκού από τον Ηρακλή στην Κηφισιά με 3-1 (25-13, 22-25, 25-20, 25-18). Η ήττα αυτή είναι η δεύτερη στο Πρωτάθλημα και θα πρέπει οι υπεύθυνοι να προβληματιστούν ώστε η χρονιά να τελειώσει με τον συνηθισμένο τρόπο.

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Δεύτερη ευκαιρία στον Govou

Τελικά θα παραμείνει στην ομάδα ο Govou μετά τη σημερινή συνάντηση με τους υπεύθυνους της παε. Ο ίδιος υποσχέθηκε να μην επαναληφθούν τα νυχτοπερπατήματά του αλλά δέχτηκε και την αναπροσαρμογή του συμβολαίου του ώστε σε περίπτωση που επαναληφθεί η συμπεριφορά του, ο Παναθηναϊκός να είναι κερδισμένος κάτι που έπαιξε μεγάλο ρόλο.

Προς το παρόν φαίνεται πολύ καλή η λύση που είχε το θέμα. Αρκεί βέβαια ο ίδιος να αποδείξει και στο γήπεδο ότι είναι μεγάλος παίκτης και ότι αξίζει τις ευκαιρίες που το δώθηκαν.

Ωδή στον άγνωστο τερματοφύλακα

... στον πιτσιρικά που μπαίνει με το ζόρι τέρμα γιατί είναι ο πιο αδύναμος και ο πιο άμπαλος και στον πιστιρικά που την εποχή των μεγάλων χωμάτινων γηπέδων καθόταν τέρμα και το μέγεθος της εστίας τού προκαλούσε δέος. Στο αλάνι που φυλάει τέρμα στην αλάνα, δύο πέτρες, δύο κοτρόνες ή δύο τσάντες στην τελική, και πρέπει κάθε φορά στα πλάγια ή στα ψηλά σουτ να διαπραγματεύεται και στο τέλος να πείθει πως η μπάλα ήταν άουτ, αλλά και στον άλλον γκολκίπερ-πιτσιρικά που κάνει και το ball-boy αφού αυτός είναι κάθε φορά που πρέπει να τρέξει να βρει τη μπάλα στους δρόμους, τους θάμνους και τα χαντάκια μετά από τα σουτ στο θεό των επίδοξων σκόρερ. Στον ήρωα τερματοφύλακα των ερασιτεχνικών γηπέδων που η περιοχή του θυμίζει λασπότοπο και βούρκο μετά από βροχή και εκεί πρέπει να μπλονζάρει προκειμένου να σώσει την ομάδα. Στον ακόμα μεγαλύτερο ήρωα νέο τερματοφύλακα που περιμένει με υπομονή να πιάσει θέση στη βασική ενδεκάδα και τυχαίνει να μπει αλλαγή λόγω αποβολής του βασικού γκολκίπερ και να σταθεί στο απόσπασμα των 11 μέτρων σκεφτόμενος "να η ευκαιρία μου να καθιερωθώ, ρίξ' το ρε καριόλη δεξιά". Στον προληπτικό τερματοφύλακα που τοποθετεί πίσω από κάποιο δοκάρι ή σε μια από τις δύο γωνίες στο βάθος της εστίας κάποιο αντικείμενο για φυλαχτό που έχει να προφυλάξει το σπίτι του, την εστία του από παραβίαση. Στον πλαστικό τερματοφύλακα του Subbuteo που είναι καταδικασμένος να έχει πάντα τα χέρια ψηλά σαν να είναι πάντα έτοιμος για εκτέλεση, άλλα όπως έλεγαν οι γνώστες του αθλήματος "αν έχεις καλό τέρμα στο Subbuteo το έχεις πάρει το παιχνίδι". Στο μοναχικό γκολκίπερ της σούπερ ομάδας, που παίζει μονότερμα τους αντιπάλους, με αποτέλεσμα να φτάνει στα όρια της πλήξης και της κατάθλιψης. Στον πορτιέρο που ίσως αποτελεί το μοναδικό παίκτη που πανηγυρίζει τα γκολ της ομάδας του μόνος, σηκώνοντας τις γροθιές ψηλά, ενώ οι συμπαίκτες του σε κάποια άλλη γωνία του γηπέδου έχουν γίνει ένα κουβάρι. Στον τρελαμένο γκολκίπερ που για να ξεμουδιάσει και να ξελαμπικάρει θα κάνει τρελή κατεβασιά, ντριμπλάροντας όποιον αντίπαλο βρεθεί στο διάβα του, ενώ οι συμπαίκτες του τον καντηλιάζουν. Στον τερματοφύλακα-γιατρό, εκείνον τον φοβερό τύπο στο ομώνυμο κόμικ που μας έμαθε να σεβόμαστε τη θέση του Νο. 1. Και σε όλους του πενηντάρηδες που, λόγων έκτακτης ανάγκης, αναγκάστηκαν να παίξουν τέρμα αντικαθιστώντας τον τραυματία τερματοφύλακα -όπως για παράδειγμα έκανε τον Απρίλιο του 2010 ο Bobby Geddes, προπονητής τερματοφυλάκων της Dundee, ετών 49.
Ωδή στη πιο μοναχική αλλά και πιο σημαντική αγωνιστική θέση στο ποδόσφαιρό...

(Το κείμενο δημοσιεύφθηκε στο 3ο τεύχος του περιοδικού Humba!)

Radical Fans United: ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Radical Fans United: ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ:
Το ποδόσφαιρο ζει από τους φιλάθλους του... για τη διατήρηση της οπαδικής κουλτούρας...
Εκδήλωση-παρουσίαση της οπαδικής διαδήλωσης στο Βερολίνο (9/10/2010). Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 20.00, Νομική Σχολή Αθηνών.
Προβολή βίντεο, φωτογραφίες, συζήτηση...

Άνιση μάχη

Την ήττα με 3-1 (25-17, 30-32, 25-17, 25-17) γνώρισε η ανδρική μας ομάδα βόλλεϋ στην Αυστρία με την Tirol με σχετική ευκολία. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καζάζης κατέβασε 9 παίκτες καθώς δεν έχει άλλους... Η συγκεκριμένη ομάδα έχει δείξει φέτος ότι παλεύει μόνη της και γι' αυτό πρέπει κι εμείς να τη βοηθήσουμε όσο μπορούμε!

Ξινά 500

Την ήττα γνώρισε η ομάδα μας από τη Valencia στο ΟΑΚΑ με 69-73 και μπήκε σε περιπέτειες όσον αφορά την πρώτη θέση του ομίλου. Η απουσία του Maric φαίνεται πως έπαιξε μεγάλο ρόλο για το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα όπου και η Valencia είχε την κυριαρχία με τον Javtokas. Γενικά η εμφάνιση του Παναθηναϊκού ήταν... άγευστη και η ήττα ήρθε φυσιολογικά.

Το παρόν στο ΟΑΚΑ έδωσαν περίπου 7.000 οπαδοί που δημιούργησαν πολύ καλή ατμόσφαιρα αν και δε θα ήταν κακό να είναι λίγοι παραπάνω!


Επόμενως αγώνας την Κυριακή με το Μαρούσι στο ΟΑΚΑ την Κυριακή στις 5.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 39-37, 57-48, 69-73

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

49 χρόνια ιστόριας

Σήμερα η μπασκετική ομάδα του Παναθηναϊκού μας συμπληρώνει 500 αγώνες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πριν περίπου 49 χρόνια ξεκίνησε το ταξίδι, συγκεκριμένα στις 9 Δεκεμβρίου του 1961 ο Παναθηναϊκός έδωσε το πρώτο αγώνα στην Ευρώπη στο Τελ Αβίβ χάνοντας από την Hapoel με 82-58. Η συνέχεια φυσικά είναι γνωστή σε όλους με τα 5 Ευρωπαϊκά τρόπαια και ελπίζουμε με πολλά ακόμα!

Εδώ είναι ένα πολύ ωραίο αφιέρωμα και εδώ όλοι οι αγώνες του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη.

Έσπασε το σερί

Την ήττα γνώρισε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού από τον άρη στη Θεσ/νικη με 72-52. Μόνη παίκτρια που κινήθηκε σε σχετικά υψηλά επίπεδα ήταν η Μαρτιτζεάν με 17 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 15-13, 34-24, 47-40, 72-52

Κερδίζεις-χάνεις θα τραγουδάω...

Χθες τελειώσε ουσιαστικάτο φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι για την ομάδα μας μετά και από την ήττα με 0-3 από τη Barcelona μέσα στο ΟΑΚΑ. Σίγουρα είναι μία ήττα που όλοι την περιμέναμε αλλά σε αντίθεση με άλλους αγώνες, η ομάδα φάνηκε να έχει ένα κάποιο πλάνο και μέχρι να δεχτεί το πρώτο γκολ στεκόταν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας μάλιστα την ευκαιρία να προηγηθεί με τον Cisse. Ακόμα πάντως και μετά το 0-1, οι παίκτες μας έδειξαν ότι προσπαθούσαν όσο μπορούσαν και αυτό προσωπικά μου έδωσε ελπίδες για τη συνέχεια της χρονιάς.

Όπως και να 'χει όμως έχουμε να κάνουμε με τη χειρότερη παρουσία μας στους ομίλους του Champions League και αυτό οφείλεται αποκλειστηκά στο καλοκαίρι του Τζίγγερ όπου άφησε την ομάδα πολύ πίσω. Ελπίζω αυτή η ντροπιαστική παρουσία να αφυπνίση τουλάχιστον την τωρινή δίοικηση ώστε να μην αφήσει να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, και φυσικά τους παίκτες για τη συνέχεια.

Στα συν του αγώνα η παρουσία της 13 η οποία για ακόμα μια φορά έδωσε ρεσιτάλ ακόμα και μετά το 0-3, και φυσικά ο θεός που μπήκε στο γήπεδο κάνοντας κωλοδάκτυλο στον Messi!


Πλέον επικεντρωνόμαστε στο double το οποίο είναι και φέτος αυτοσκοπός! Επόμενος αγώνας την Κυριακή στην Κέρκυρα στις 19.30.

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Κάλεσμα σωτηρίας για τον Ερασιτέχνη

Κάλεσμα προς όλους, επιφανείς και απλούς φιλάθλους, να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό απεύθυνε το ΔΣ, στην εκδήλωση που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας. Ο Μιχάλης Κίτσιος και τα υπόλοιπα μέλη ανέλυσαν τη ζοφερή πραγματικότητα για το σύλλογο και ζήτησαν τη βοήθεια όλων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Στο πάνελ της εκδήλωσης κάθισαν Μιχάλης Κίτσιος, Στέφανος Αυγουλέας, Νικόλαος Ρισβάς, Σωτήρης Λουμίδης. Στην αίθουσα παρέστησαν ο Δημήτρης Γόντικας εκπροσωπώντας την ΠΑΕ, ο Μιχάλης Γεωργαντής την ΚΑΕ, οι Αλέξανδρος Έλληνας, Θοδωρής Λιακόπουλος, Νίκος Πλυτάς, Τάσος Τεντζέρης, Βασίλης Κωνσταντίνου, καθώς και αρκετοί οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού.

Ο απερχόμενος πρόεδρος έκανε μια αναδρομή από τη στιγμή που παρέλαβε το τιμόνι του Ερασιτέχνη και στάθηκε στις προσπάθειες που έγιναν. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο θέμα του γηπέδου του Βοτανικού και των εγκαταστάσεων του και δεν παρέλειψε να στείλει πρόσκληση προς όλους να βοηθήσουν. Αναλυτικά το περιεχόμενο της ομιλίας του:

"Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί όλα τα μέλη της Παναθηναϊκής οικογένειας (παράγοντες όλων των τμημάτων του Παναθηναϊκού, φίλαθλοι, πρώην αθλητές, φίλοι, δημοσιογράφοι).

Αντικείμενο της συνάντησης-εκδήλωσης είναι η ενημέρωση για την οικονομική και αγωνιστική κατάσταση του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου και οι προοπτικές για το μέλλον και τους στόχους του στην αρχή της δεύτερης εκατοεντηρίδας του, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Ιστορικό από 7-7-2009

Το καλοκαίρι του 2009, ο Θ. Γιαννακόπουλος, που για πολλά χρόνια μαζί με την οικογένειά του ήταν σχεδόν ο αποκλειστικός χρηματοδότης του ΠΑΟ, αποφάσισε να αποσυρθεί από τα διοικητικά δρώμενα του Συλλόγου.

•Μετά από αδυναμία εξεύρεσης διάδοχης κατάστασης και προκειμένου να αποφευχθεί η λύση του Πρωτοδικείου με επισκέφθηκε ο κύριος Πιστιόλης, και μου ζήτησε να συγκροτήσουμε ένα Διοικητικό Συμβούλιο «Σωτηρίας» με την υπόσχεση ότι θα υπάρξει οικονομική στήριξη στην προσπάθεια.

•Πράγματι την τελευταία στιγμή και κατόπιν προσωπικής μου πρόσκλησης προς κάθε ένα σύμβουλο, συγκροτήθηκε το Δ.Σ. αποτελούμενο από ανθρώπους που προσφέρθηκαν εθελοντικά να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης

•Στην διάρκεια των πρώτων μηνών έγινε πολύ μεγάλη και επίπονη προσπάθεια στο να συγκροτηθούν οι αθλητικές ομάδες του ΠΑΟ για τη νέα αγωνιστική περίοδο καθώς δεν υπήρχε προγραμματισμός για μετεγγραφές ή ανανεώσεις συμβολαίων, ενώ υπήρχαν ανειλημμένες υποχρεώσεις με υψηλό οικονομικό κόστος.

•Επί πλέον δεν είχαν εξασφαλιστεί οι κατάλληλοι αγωνιστικοί χώροι μετά τον αποκλεισμό της Λεωφόρου (ως έδρας) για τα βασικά αθλήματα, με κίνδυνο την αδυναμία συμμετοχής τους στα αντίστοιχα πρωταθλήματα

•Δεν θα γίνει αναφορά στα δεκάδες άλλα μικρά και μεγάλα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει το συμβούλιο αυτό (δικαστικές αποφάσεις, αγωγές για παλαιές οφειλές, απαιτήσεις αθλητών, προπονητών, προμηθευτών, κλπ).

•Το νέο Δ.Σ. προχώρησε από την πρώτη περίοδο 2009-2010 σε κινήσεις:

•Αγωνιστικά οι ομάδες μας πραγματοποίησαν σημαντικές διακρίσεις

•Αποτανθήκαμε στους επώνυμους Παναθηναϊκούς και με τη βοήθεια μόνο των κ. Θ. Γιαννακόπουλου, Ι. Βαρδινογιάννη και Ν. Πατέρα αντιμετωπίσαμε κατά το καλλίτερο δυνατό τρόπο την οικονομική διαχείριση του συλλόγου.

•Βεβαίως προέκυψε έλλειμμα, αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι παραλάβαμε ένα τόσο βεβαρημένο και με υψηλό λειτουργικό κόστος Σύλλογο και δεν μπορούσαμε αρχικά να αλλάξουμε την κατάσταση.

Τα πεπραγμένα του Δ.Σ την περίοδο 2009-2010 παρουσιάστηκαν στην Γενική Συνέλευση του Ιουλίου 2010 και εγκρίθηκαν από αυτήν. Εξηγήθηκε η δύσκολη οικονομική κατάσταση και ζητήθηκε έγκριση για περαιτέρω περικοπές, με παράλληλη εξάντληση των προσπαθειών για την κατάρτιση ομάδων ικανών, όπως μόνο αρμόζει στον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας.

•Για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2010 – 2011:

•Προσπαθήσαμε να βρούμε νέους πόρους χρηματοδότησης

•Προσπαθήσαμε να διαπραγματευτούμε σε ευνοϊκότερη βάση τα χρήματα που παίρνουμε από τα εισιτήρια της ΠΑΕ και της ΚΑΕ καθώς και για το ενοίκιο της Λεωφόρου.

•Μειώσαμε περαιτέρω την εφάπαξ εγγραφή και την μηνιαία συνδρομή για τα μέλη μας.

•Αναβιώσαμε αθλητικά τμήματα που ήταν ανενεργά

•Δημιουργήσαμε τμήμα marketing και χορηγιών προκειμένου να αξιοποιήσουμε καλλίτερα τις δυνατότητές του ΠΑΟ.

•Πρωτοτυπήσαμε με την πρόσφατη προσπάθειά μας με τα SMS

•Και βεβαίως αποτανθήκαμε και πάλι στους επώνυμους Παναθηναϊκούς. Αυτή τη φορά όμως χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

•Προσπαθήσαμε να τοποθετήσουμε εκπροσώπους του ΠΑΟ σε όλα τα συμβούλια των Ομοσπονδιών όπου μέχρι τώρα η παρουσία του ΠΑΟ ήταν σχεδόν ανύπαρκτη.

•Καταρτίσαμε διοικητικό οργανόγραμμα, το οποίο ο τύπος απεκάλεσε «ένα μικρό θαύμα», προκειμένου να υπάρχουν κανάλια συνεννόησης και επικοινωνίας

•Επεξεργαστήκαμε ένα τριετές πρόγραμμα όπου ο σύλλογος θα κατορθώσει, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, να είναι οικονομικά ανεξάρτητος.

•Έγιναν ουσιαστικά βήματα για το μεγάλο θέμα του γηπέδου και των εγκαταστάσεων στο Βοτανικό.

oΕπαναβεβαιώθηκε και οριστικοποιήθηκε με το ΥΠΕΚΑ ότι η παράδοση της Λεωφόρου θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων του ΠΑΟ και την έκδοση άδειας λειτουργίας τους.

oΠετύχαμε την οριστικοποίηση της έκτασης των εγκαταστάσεων του Συλλόγου αυξάνοντας τα 5000 τμ της αρχικής σύμβασης σε 7500 τμ.

Πετύχαμε, επί πλέον, την έγκριση για την δημιουργία δεξαμενής-πισίνας

Παρόλο αυτά και λόγω των οικονομικών δυσκολιών, που θα σας αναλυθούν, αναγκαστήκαμε, μέσω του Τύπου, να δηλώσουμε την πρόθεσή μας να παραχωρήσουμε σε τρίτο το τμήμα του βόλεϊ ανδρών, όπως και στο παρελθόν είχε συμβεί, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις οικονομικές υποχρεώσεις του.

Δυστυχώς μόνον η «πρόταση Γκάμαρη» υπήρξε! Είχαμε υποχρέωση να ασχοληθούμε με αυτή και να την εξαντλήσουμε. Τελικά ευτυχώς δεν προχωρήσαμε, αλλά όμως χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Αποφασίσαμε , για τους λόγους αυτούς, να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση, να σας αναφέρουμε τις πιθανές λύσεις και να συζητήσουμε από κοινού ιδέες για τον αγαπημένο μας Σύλλογο.

Αποτανθήκαμε και πάλι για βοήθεια σε όλους όσοι δήλωναν με λόγια μέσω του Τύπου την αγάπη τους προς τον Παναθηναϊκό αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα.

Οικονομικά στοιχεία - προτάσεις

Ο ΠΑΟ σήμερα δραστηριοποιείται σε 14 τμήματα

Ομαδικά 4 - Ατομικά 10

Επί σειρά ετών ο προϋπολογισμός ήταν το 95% περίπου για τα ομαδικά αθλήματα, και 5% για τα ατομικά αθλήματα, αν δε εξαιρέσουμε από τα ατομικά τον στίβο τότε ο προϋπολογισμός για τα υπόλοιπα 9 τμήματα ήταν μικρότερος του 2%.

Τα έσοδα του Σωματείου είναι συγκεκριμένα αν και πολλές φορές υπάρχουν και απρόβλεπτες απώλειες (βλέπε αγώνες χωρίς φιλάθλους λόγω τιμωριών)

Τα έσοδα από τις Ακαδημίες που διατηρεί ο Σύλλογος έτσι όπως είναι δομημένες μετά βίας καλύπτουν τα έξοδά τους και χρειάζεται ο Σύλλογος να καλύπτει και τα υπέρογκα έξοδα του ΟΑΚΑ. Με ριζική όμως αναδιοργάνωση μπορεί να γίνουν προσοδοφόρες για τον Σύλλογο.

Ομοίως θα χρειαστεί ένα μικρό χρονικό διάστημα για να αποδώσουν νέα έσοδα οι ενέργειες που έχει κάνει το νεοσύστατο τμήμα marketing και χορηγιών.

Με αυτά τα δεδομένα δύο είναι οι πιθανές λύσεις που το παρόν Δ.Σ. θέτει προς συζήτηση σε όλη την Παναθηναϊκή οικογένεια:

Α' Λύση

Οι οικονομικά εύρωστοι εμπλεκόμενοι με την ΠΑΕ,

οι οικονομικά εύρωστοι εμπλεκόμενοι με την ΚΑΕ και

οι οικονομικά εύρωστοι εγνωσμένοι ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ να συνδράμουν οικονομικά προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κεφάλαιο «Σωτηρίας του ΠΑΟ» ύψους € 1.600.000 για να δημιουργηθούν έτσι οι προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία, την ανάπτυξη και την οικονομική αυτοδυναμία του Συλλόγου.

Εν συνεχεία, είτε θα εκλεγεί, βάσει των καταστατικών διατάξεων του Συλλόγου, νέο Δ.Σ

με τις υποδείξεις των ανθρώπων που έβαλαν τα χρήματα, το οποίο και θα αναλάβει την διοίκηση και διαχείριση, είτε με κοινή συναίνεση αυτών θα παραμείνει το παρόν Δ.Σ μέχρι τη λήξη της θητείας του.

Β' Λύση

Να βρεθούν χορηγοί οι οποίοι θα αναλάβουν το τμήμα βόλεϊ ανδρών και το τμήμα βόλεϊ Γυναικών.

Και στις δύο περιπτώσεις, το παρόν Δ.Σ. έχει θέσει τις βάσεις ο Παναθηναϊκός Α.Ο.με την συνδρομή των Φιλάθλων, μέσω μαζικής εγγραφής τους ως μέλη και οικονομικής ενίσχυσης με τα SMS, να αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις έτσι ώστε να μπορέσει να προχωρήσει σε ανάπτυξη και διάκριση των υπολοίπων αθλητικών τμημάτων του, όπως αρμόζει στην ιστορία του μεγαλύτερου συλλόγου της Ελλάδας.

Μέλη

Η εγγραφή μέλους στον Παναθηναϊκό Α.Ο. (όπως σε όλα τα αθλητικά σωματεία) προβλέπεται στο ν. 2725/1999 και στο καταστατικό του Συλλόγου. Το Δ.Σ. έχει αποφασίσει ότι για διευκόλυνση όλων όσοι θέλουν να γίνουν μέλη να κατατίθεται στα γραφεία η αίτηση, επικυρωμένο (π.χ. από ΚΕΠ) αντίγραφο της ταυτότητας, αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης και υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος και περί μη άσκησης ποινικής δίωξης, περί μη φυγοποινίας και μη στέρησης της φιλάθλου ιδιότητας. Παράλληλα, το παρόν Δ.Σ έχει αποφασίσει ότι με την κατάθεση των δικαιολογητικών αυτών, του ποσού εγγραφής και της συνδρομής, δύο μέλη του θα υπογράφουν την αίτηση σε περίπτωση που ο αιτών δεν γνωρίζει κάποια μέλη του Π.Α.Ο.".

Τοποθέτηση Γόντικα

Μετά το τέλος της ομιλίας του Μιχάλη Κίτσιου, το λόγο πήρε ο Σωτήρης Λουμίδης και αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος και στην ανάγκη να υπάρξει ένα πλάνο που θα οδηγήσει στην αυτάρκεια. Παράλληλα, ζήτησε να βρεθεί λύση στα χρήματα με τα εισιτήρια από την ΠΑΕ και την ΚΑΕ, τα οποία θα δώσουν μια σημαντική ανάσα στα ταμεία. Ακολούθησε ανάλυση από τον Στέφανο Αυγουλέα για τη νέα διαδικασία εγγραφής.

Καυστικός για τις ΠΑΕ και ΚΑΕ Παναθηναϊκός ήταν ο Μαρσέλος Ιωακείμ, ο οποίος δεν δίστασε να τις κατηγορήσει ότι δεν αποδίδουν αυτά που πρέπει στον Ερασιτέχνη και μάλιστα έκανε λόγο για χρησιμοποίηση του σήματος του συλλόγου χωρίς όφελος για τη "Μάνα του Λόχου". Από την πλευρά του, ο Βασίλης Κωνσταντίνου ζήτησε να υπάρξει αξιοποίηση των παλαιμάχων αθλητών όλων των τμημάτων.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Δημήτρης Γόντικας, ως εκπρόσωπος της ΠΑΕ, υποστήριξε: "Παρίσταμαι ως εκπρόσωπος της ΠΑΕ, αλλά έχω ξεκινήσει ως αθλητής του Ερασιτέχνη. Για τα τρία ερωτήματα του κυρίου Μαρσέλου, για όσο διάστημα είμαι στην ΠΑΕ, οι πληρωμές έχουν γίνει στην ώρα τους. Αλλά υπάρχουν και άλλες βοήθειες, όπως ας πούμε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ήρθαν και μας ζήτησαν και όλα πήγαν καλά. Στο Δ.Σ της ΠΑΕ ετέθη το θέμα της μίσθωσης της Λεωφόρου που παρότι υπήρξαν άνθρωποι που ήταν αντίθετοι η μίσθωση παρέμεινε. Τα λεφτά τα παίρνει ο Ερασιτέχνης είτε κανονικά, είτε με διευκολύνσεις.

Το πρόβλημα για εμάς δεν είναι ξένο και μας αφορά. Για το σήμα του Παναθηναϊκού, πράγματι ο νόμος λέει πως η ΠΑΕ οφείλει το 10% στον Ερασιτέχνη για τις εμπορικές χρήσεις του σήματος. Είμαστε ανοικτοί σε όποιον θέλει να τα δει, αλλά τα έσοδα δεν είναι και τόσα πολλά. Μόνο τότε που κλείσαμε τα 100 χρόνια υπήρξαν περισσότερα έσοδα. Το πρόβλημα για εμάς είναι γνωστό, είναι εγνωσμένο, αλλά το θέμα είναι πως η μεγαλύτερη δύναμη είναι ο κόσμος. Μόνο αυτός μπορεί να κρατάει τόσα τμήματα σε ζωή.

Υπήρξε σκέψη για τη νέα χρονιά να πούμε του χρόνου στους κατόχους διαρκείας να δώσουν και 10 ευρώ παραπάνω στον Ερασιτέχνη. Ο πραγματικός πυρήνας θα πρέπει να είναι ο κόσμος. Μπορούμε ως ΠΑΕ να προτείνουμε μέτρα, αλλά χρειάζεται χρόμος ωρίμανσης. Να υπάρχει μια διαδικασία για το που θα πάνε τα λεφτά. στον βαθμό που μας αφορά σαν ΠΑΕ και μπορούμε να προσφέρουμε θα το κάνουμε, αλλά και εμείς δεν μπορούμε να πούμε πως γενάν και τα κοκόρια μας και εμείς έχουμε προβλήματα και θα πρέπει να τα λύσουμε".

Έπειτα μίλησαν μερικοί οπαδοί, οι οποίοι έβαλαν κατά των μελών του ΔΣ του Ερασιτέχνη, φτάνοντας στο σημείο να τους ζητήσουν να αποχωρήσουν.

( http://prasinanea.gr/sports/article650375.ece )

Νέα νομοθετική ρύθμιση για το Βοτανικό

Τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση χθες τα μεσάνυχτα η νομοθετική ρύθμιση της Διπλής Ανάπλασης. Η διαδικασία θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου και μετά θα κατατεθεί στη Βουλή ώστε να ακολουθήσει η έγκριση από το Σ.τ.Ε.

Τα σημαντικότερα σημεία που περιλαμβάνει η νομοθετική ρύθμιση για την Διπλή Ανάπλαση και οι αλλαγές που έχουν γίνει:

- Καταργείται πλήρως το δημοτικό πολυλειτουργικό κτίριο του Δήμου Αθηναίων.

- Καταργείται πλήρως το κτίριο καλαθοσφαίρισης του Παναθηναϊκού.

- Μειώνονται οι εμπορικές χρήσεις του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου. Η μείωση αυτή αντιστοιχεί στην δόμηση που θα καταλάμβανε το κτίριο καλαθοσφαίρισης του Παναθηναϊκού, το οποίο πλέον καταργείται.

- Ενσωματώνονται στο κτίριο του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου και στο όμορο εμπορικό κτίριο οι εμπορικές χρήσεις του γηπέδου ποδοσφαίρου, οι οποίες είχαν σχεδιαστεί εκτός του κελύφους του γηπέδου.

- Αυξάνονται σε ποσοστό 50% περίπου οι αθλητικές χρήσεις του Ερασιτεχνικού Αθλητικού Σωματείου του Παναθηναϊκού με ταυτόχρονο περιορισμό κατά το ήμισυ περίπου της κάλυψης της εγκατάστασης (οι χρήσεις αυτές θα ανέρχονται συνολικά σε 7.500 τμ περίπου, η υλοποίηση των οποίων τίθεται σε απόλυτη χρονική προτεραιότητα, σε σχέση με τις υπόλοιπες χρήσεις).

- Μειώνονται οι θέσεις στάθμευσης των αθλητικών εγκαταστάσεων, οι οποίες εφεξής θα εξυπηρετούνται συμπληρωματικά από τους χώρους στάθμευσης του ΟΤ 45α της Περιοχής Ανάπλασης ΙΙ, με παραχώρηση κατά χρήση των λοιπών απαιτουμένων θέσεων. Οι θέσεις στάθμευσης που προορίζονται αμιγώς για τις ανάγκες των αθλητικών εγκαταστάσεων περιορίζονται σε 450 περίπου, εκ των οποίων οι 300 τοποθετούνται κάτω από το γήπεδο ποδοσφαίρου.

- Μειώνεται δραστικά ο συντελεστής δόμησης 1,6 στο Ο.Τ. 45α της Περιοχής Ανάπλασης ΙΙ, με τον προσδιορισμό νέου ανώτατου συντελεστή δόμησης, ο οποίος δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1,2.

Από τα παραπάνω κάτι που χτυπάει πολύ άσχημα είναι η κατάργηση του γηπέδου μπάσκετ. Γιατί; Θέλουμε αθλητικό κέντρο για όλον τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο και το τμήμα μπάσκετ είναι ίσως το μόνο τμήμα που μας έχει χαρίσει τόσες χαρές. Δεν είναι δυνατόν αυτό να είναι εκτός σχεδίου. Πρέπει όλοι στον Παναθηναϊκό να φροντίσουν να μπει στο σχέδιο το κλειστό για να έχουμε πράγματι τον "ενιαίο και αδιαίρετο Παναθηναϊκό" που διατυμπανίζουν.

Στα θετικά η αύξηση της χρήσης του χόρου από τα Ερασιτεχνικά τμήματα. Το να στεγάζονται όλα τα τμήματα του Παναθηναϊκού Α. Ο. σε ένα χώρο θα είναι ό,τι καλύτερο και για τα ίδια τα τμήματα αλλά και για τους οπαδούς.

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Νίκη με 100άρα

Με 100-72 κέρδισε η ομάδα μας την Καβάλα στο ΟΑΚΑ παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ κατά διαστήματα συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις. Καλύτεροι παίκτες για το Τριφύλλι οι Περπέρογλου, Καλάθης και Καϊμακόγλου. Επόμενος αγώνας την Πέμπτη με τη Valencia στο ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 47-40, 67-53, 100-72

3 στα 3 για το γυναικείο μπάσκετ

Με νίκη πέρασε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού από τα Βριλήσσια κερδίζοντας με 40-73 την Αμαρυλλίδα. Επόμενος αγώνας την Τετάρτη με τον άρη στη Θεσ/νικη.

Τα δεκάλεπτα: 11-12, 21-34, 29-50, 40-73

Ίδιες ποινές για όλους;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα χθες υπήρξαν συμπλοκές στη Ν. Φιλαδέλφεια μεταξύ οπαδών της αεκ και του παοκ. Οι Θεσ/νικείς είχαν κατέβει για τον αγώνα της ομάδας τους με τον πανιώνιο για το Πρωτάθλημα μπάσκετ. Αφού δεν κατάφεραν να μπουν στο γήπεδο, στο δρόμο της επιστροφής σταμάτησαν στο ύψος της Ν. Φιλαδέλφειας όπου και ξεκίνησαν τα επεισόδια.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν πιστεύω ότι πρέπει να τιμωρηθούν οι οπαδοί της αεκ και του παοκ με απαγόρευση μετακινήσεων. Δεν είναι λογικό άλλωστε για επεισόδια που έγιναν ΕΚΤΟΣ γηπέδου. Το θέμα όμως είναι, γιατί οι οπαδοί του Παναθηναϊκού τιμωρήθηκαν για αντίστοιχες συμπλοκές ("σύμφωνα με δημοσιεύματα" όπως είχε πει ο Μπιτσαξής) με απαγόρευση μετακινήσεων;

ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ

Αήττητοι!

Το πέντε στα πέντε έκανε η ανδρική ομάδα βόλλεϋ του Παναθηναϊκού που δείχνει πραγματικά τι εστί ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α. Ο. νικώντας με 0-3 (14-25, 22-25, 17-25) τον Πανελλήνιο στην Κυψέλη. Πρώτος σκόρερ για μία ακόμα φορά ο Γιορντάνοφ.

Επιστροφή στις νίκες

Μετά από την ήττα από το Ανατόλια, η γυναικεία ομάδα βόλλεϋ του Παναθηναϊκού επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας με 3-1 (25-8, 22-25, 25-13, 25-17) την Λάρισα στο Μετς. Η ομάδα αγωνίστηκε χωρίς τις Μλαντένοβιτς και Τζανακάκη αλλά με την Μαχόν που έκανε ένα πολύ ενθαρρυντικό ντεμπούτο.

Up and down

Σ' ένα παιχνίδι που τα είχε όλα ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 4-2 τον ηρακλή στο ΟΑΚΑ μπροστά στα μάτια του νέου προπονητή και υπό τις οδηγίες του μεγάλου Γ. Γκμοχ! Το ματς ξεκίνησε με τους παίκτες μας να ξεκινάνε όπως συνήθως. Δηλαδή να περιμένουν η μπάλα να φτάσει μόνη της στον Cisse για να σκοράρει. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο ηρακλής και μαζί με τα κλασικά λάθη της άμυνας μας, πήρε προβάδισμα δύο γκολ μέσα σε ένα λεπτό! Τότε έκαναν την εμφάνισή τους και οι δικαιολογημένες αποδοκιμασίες από τον κόσμο.
Κάπου εκεί φάνηκε να ξυπνάνε οι παίκτες μας και στο 31' μείωσαν με πολύ ωραίο σουτ του Luis Garcia έξω από την περιοχή. Το 2-2 έγινε στο 45' ακριβώς μετά από κόρνερ του Luis Garcia και κεφαλιά του Djibrilαρου!
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας μπήκε πολύ καλά και κατάφερε να κάνει το 3-2 στο 50' όταν από σέντρα του Σπυρόπουλου ο Cisse πήρε την κεφαλιά και σκόραρε για δέκατε φορά στο Πρωτάθλημα. Το 4-2 έγινε από τον Πετρόπουλο που είχε περάσει στη θέση του Cisse.
Γενικά αυτή η εμφάνιση περιείχε ό,τι έχουμε δει φέτος και ήταν η καλύτερη "περίληψη" για τον νέο προπονητή για το τι έχει να "αντιμετωπίσει".
Επόμενος αγώνας την Τετάρτη κόντρα στην Barcelona.


Y.γ.: Όσον αφορά τις αποδοκιμασίες, που πολλοί καταδίκασαν, φαίνεται πως ξύπνησαν τους παίκτες και καλό θα είναι να μην ξεχνάνε ότι αυτοί τις προκάλεσαν.

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Aνακοινώθηκε ο Φερέιρα

Και επίσημα πλέον ο Φερέιρα είναι ο καινούργιος προπονητής του Παναθηναϊκού και ξεκινάει δουλειά από αύριο. Ίσως βέβαια θα ήταν καλύτερο στο παιχνίδι με την Barcelona να κάτσει ο Γκμοχ καθώς έχει δουλέψει κάποιες παραπάνω μέρες με τους παίκτες και σίγουρα η καταλανική ομάδα δεν είναι μια ομάδα που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με 4 προπονήσεις με τον καινούργιο προπονητή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


"Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με τον κ. Ζεσουάλντο Φερέϊρα ο οποίος αναλαμβάνει απο αύριο τα καθήκοντα του προπονητή της ομάδας. Η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών θα έχει διάρκεια 1,5 έτους."

Παραίτηση Κίτσιου

Την παραίτησή του για λόγους υγείας ανακοίνωσε ο -πρώην πλέον- πρόεδρος του Ερασιτέχνη Μ. Κίτσιος. Μένει τώρα να δούμε ποιος θα αναλάβει το ήδη πολύ δύσκολο έργο που απαιτεί ο Ερασιτέχνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κίτσιου στο δ.σ.:

"Κύριοι,

Βρίσκομαι στην πολύ δυσάρεστη θέση να σας αναγγείλω την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Α.Ο.

Λόγοι ανώτεροι των δυνάμεών μου με εξαναγκάζουν να πάρω αυτή την απόφαση και οι λόγοι αυτοί για να μη θεωρηθεί κάτι διαφορετικό από ευφάνταστα μυαλά είναι καθαρά σοβαροί λόγοι υγείας δυστυχώς.

Τίποτε δεν θα με σταματούσε να μάχομαι και να προσφέρω αγωνιζόμενος για τη σωτηρία του αγαπημένου μου συλλόγου ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ.

Στο άνθος της ηλικίας μου έτρεξα, μόχθησα, διοίκησα και μαζί με όλους τους αθλητές γράψαμε σελίδες δόξας με αποκορύφωμα για το ποδοσφαιρικό τμήμα την πρόκριση και συμμετοχή της ομάδας μας στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης (ΓΟΥΕΜΠΛΕΙ)

Ύστερα από 35 χρόνια που ζούσα και ανέπνεα δίπλα στον αγαπημένο μου ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ μου ζητήθηκε να μπω μπροστά για να σωθεί ο Σύλλογος. Δεν δίστασα, ανέλαβα μαζί με όλους τους κυρίους του Δ.Σ που μου έκαναν την τιμή να δεχτούν, συνδιοίκηση.

Τώρα όμως ήρθε η στιγμή και με λύπη μου σας ανακοινώνω ότι θα αποχωρήσω από την ενεργό δράση γιατί δεν είναι δυνατόν να γίνει διαφορετικά.

Επειδή όμως τιμώντας την υπογραφή μου στις προσκλήσεις και επειδή νομίζω ότι είναι η τελευταία και μεγαλύτερη προσφορά μου στον Α.Ο, θα είμαι παρών στο βήμα στην εκδήλωση της ΔΕΥΤΕΡΑΣ και θα ζητήσω άμεση συνδρομή για τη σωτηρία του μεγάλου ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ μας από όλους προσφέροντας είτε από το περίσσευμά τους είτε από το υστέρημά τους.

Τελειώνοντας θα ήθελα να σας παρακαλέσω να υλοποιήσετε δυο υποσχέσεις μου: τα χρήματα στο Βόλεϊ Ανδρών και τα χρήματα στις τρεις αθλήτριες του Βόλεϊ Γυναικών.

Νομίζω ότι τώρα που αποχωρώ μπορώ να πω στον κόσμο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ότι τήρησα την υπόσχεση προς αυτούς, να ανοίξω τις πόρτες του Συλλόγου για την εγγραφή νέων μελών χωρίς μεγάλη οικονομική επιβάρυνση.

Πεποίθησή μου είναι ότι με την διπλή ανάπλαση (Λ. Αλεξάνδρας-Βοτανικός) ο ΑΟ θα καταστεί αυτάρκης και γι’ αυτό με συνεχή προσπάθεια πετύχαμε οι αποφάσεις που πάρθηκαν από τους εμπλεκόμενους φορείς να καλύπτουν απόλυτα τις προδιαγραφές που έθεσε ο Σύλλογος για τις εγκαταστάσεις του με εξασφαλισμένη ως προς την ανέγερσή τους, χορηγία.

Προστατέψτε τα κεκτημένα και μην σταματάτε μέχρι να υλοποιηθούν.

Σας ευχαριστώ όλους παράγοντες και αθλητές για τη συνεργασία σας".

Τελειώνει ο Govou

Όπως φαίνεται ο S. Govou θα αποτελέσει παρελθόν από τον Παναθηναϊκό καθώς δε δηλώθηκε για τον σημερινό αγώνα με τον ηρακλή και ο Δ. Γόντικας ενημέρωσε τον Έλληνα εκπρόσωπό του Γάλλου ότι δεν υπολογίζεται από την ομάδα καθώς και το ότι η παε δεν προτείθεται να τον αποζημιώσει. Σίγουρα μιλάμε για έναν μεγάλο παίκτη, όμως η υπομονή έχει και τα όριά της, και το γεγονός ότι είναι όνομα δεν τον απαλλάσει από τις ευθύνες του..

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Next please

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 71-81 την Armani στο Μιλάνο και πλέον έφτασε την Οlympia στην κορυφή. Κορυφαίοι για τους πράσινους οι Βatiste (13 π.), Tepic (13π.) και Διαμαντίδης (14 π.). Επόμενος αγώνας με την Καβάλα στο ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 21-25, 34- 46, 55-65, 71-81

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Αλήθειες για το βόλλεϋ

Εδώ είναι η συνέντευξη που έδωσε ο παλαίμαχος βολλεϊμπολίστας και πρώη μέλος του ΤΑΑ του Παναθηναϊκού, Τάσος Τέντζερης. Μια συνέντευξη που πραγματικά αξίζει και ο Τέντζερης λέει πολλές αλήθειες.

Συγχαρητήρια όπως και να 'χει

Την ήττα με ψηλά το κεφάλι γνώρισε η ανδρική ομάδα βόλλεϋ του Παναθηναϊκού με 2-3 (28-30, 21-25, 27-25, 25-22, 15-17) από τη Dynamo Mόσχας στην Γλυφάδα. Αν και τα προβλήματα που ταλαιπωρούν την ομάδα, όπως όλοι ξέρουμε, είναι πάρα πολλά, οι παίκτες απέδειξαν για μία ακόμα φορά ότι τιμάνε την φανέλα και πάλεψαν μέχρι το τέλος για μία μεγάλη ανατροπή.

Ανατροπή έγινε όμως στο θέμα του Καζάζη καθώς θα μείναι στην ομάδα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κίτσιο και ελπίζουμε τα λόγια να γίνουν και πράξεις από πλευράς Ερασιτέχνη.

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

4 χρόνια μακριά μας

Σήμερα συμπληρώνονται 4 χρόνια από τον θάνατο του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ Ferenc Puskas. Ενός τεράστιου παίκτη, προπονητή και ανθρώπου, που οδηγήσε τον Παναθηναϊκό μας στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 στο Wembley. Εδώ είναι ένα πολύ όμορφο αφιέρωμα στον μεγάλο Ούγγρο.


Y.γ.: Σήμερα έφυγε επίσης από τη ζωή ο Μιχάλης Λώλος ο οποίος υπηρέτησε για πάνω από 50 χρόνια ένα ιστορικότατο αθηναϊκό σωματείο, τον Αστέρας Εξαρχείων. R.I.P.

R.I.P. προσεχώς...

‎18 Πρωταθλήματα Ελλάδος: (1945, 1946, 1959, 1960, 1969 1965, 1966, 1967, 1970, 1971, 1972, 1973, 1975, 1977, 1982, 1984, 1985, 1986, 1995, 1996, 2004, 2006)
6 Κύπελλα Ελλάδος: (1982, 1984, 1985, 2007, 2008, 2010)
1 Super Cup: (2006)

Αυτά έχει κερδίσει (μακάρι να μπορούσα να πω "μέχρι στιγμής"...) το ανδρικό τμήμα βόλλεϋ. Σήμερα λήγει η προθεσμία που είχε βάλει στους διοικούντες του Ερασιτέχνη ο Στέλιος Καζάζης. Χθες έφυγε από την ομάδα ο Καστάρ. Σήμερα ξεκινάει το Champions League και η ομάδα θα αγωνιστεί με 10 παίκτες και όχι με 12 όπως ορίζει ο κανονισμός πράγμα που σημαίνει 4.000 ευρώ πρόστιμο (2.000 για τον κάθε παίκτη). Άλλα 1.500 ευρώ για την περίπτωση που σήμερα βρεθούν λιγότεροι από 1.000 θεατές στη Γλυφάδα.

Οι παίκτες που έχουν απομείνει στην ομάδα προσπαθούν κι αυτοί να κρατήσουν τον Καζάζη στην ομάδα αλλά όσο ο Ερασιτέχνης αδιαφορεί, δυστυχώς δε θα αλλάξει κάτι. Ο κόσμος μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει θέση για το θέμα του βόλλεϋ. Σήμερα είναι η μοναδική και ίσως η τελευταία ευκαιρία για κάτι τέτοιο. Οι ευθύνες βαραίνουν όλους μας.

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Τέλος ο Νιόπλιας, υπηρεσιακός ο Γκμοχ

Και επίσημα πλέον αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Ν. Νιόπλιας από σήμερα και τη θέση του υπηρεσιακού προπονητή θα αναλάβει ο Γ. Γκμοχ 25 χρόνια μετά την τελευταία θητεία του στον Παναθηναϊκό. Μία λύση που αν μη τη άλλο είναι αξιόπιστη μέχρι να βρεθεί ο νέος προπονητής.

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Ίσως το τέλος του βόλλεϋ

"Γεια σας και πάλι, φίλοι μου. Σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα για μένα. Έπειτα από πολύ καιρό, συνειδητοποίησα ότι έχω μέσα μου δύο κόσμους που δεν μπορούν να συναντηθούν. Τον κόσμο του ονείρου και τον κόσμο της πραγματικότητας.

Όνειρο για μένα είναι να προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις για την ομάδα της καρδιάς μου, να ζω ακραία συναισθήματα χαράς και λύπης, που τα νιώθεις μέσα από τις νίκες και τις ήττες, να προσπαθώ και να ξαναπροσπαθώ να φτάσει η ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται, δηλαδή στην κορυφή.

Και φυσικά, είμαι μόνο ένας κρίκος μιας αλυσίδας που αποτελείται από τους αθλητές μου, τη διοίκηση και τους αμέτρητους φιλάθλους του Παναθηναϊκού και μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα.

Ο δρόμος της πραγματικότητας όμως είναι διαφορετικός. Θλιμμένα πρόσωπα, θυμός, ανασφάλεια από τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, οργή, ακραίες σκέψεις, συνθέτουν μια μίζερη καθημερινότητα που δεν βγάζει πουθενά.

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ είναι πάνω από πρόσωπα. Όλοι μας είμαστε περαστικοί και στα μάτια κάποιων και αναλώσιμοι, σε όποια θέση και αν είμαστε μέσα στον σύλλογο.

Ο καθένας μας όμως έχει το δικαίωμα να παλεύει για το όνειρό του, την καριέρα του, για ένα καλύτερο αύριο.

Είναι πολλά αυτά που επιτρέπω να μου συμβούν και ας μη μου αρέσουν. Πολλά από αυτά τα αλλάζω, άλλα τόσα όμως δεν τα ορίζω, γιατί είναι πέρα από τις δυνάμεις μου.

Σημασία έχει τι επιτρέπω και τι δεν επιτρέπω στον εαυτό μου. Και εδώ είναι, πλέον, το μεγάλο πρόβλημα που δεν παλεύεται.

Δεν έχω πια τι να απαντήσω στους παίχτες μου για τις απορίες τους, την αγωνία τους, για τα δίκαια «θέλω» τους.

Αλλά υπάρχει και κάτι ακόμα χειρότερο για μένα. Είμαι πλέον ανίκανος να δώσω στους δύο πεντάχρονους γιους μου πέντε... ναι, πέντε ποιοτικά λεπτά την ημέρα, αφού έχω πνιγεί από τα προβλήματα και τις σκέψεις, και το μόνο που βλέπουν στον πατέρα τους είναι η εικόνα ενός νευρικού, αμίλητου πατέρα που είναι στον δικό του κόσμο.

Αυτό, φίλοι μου, δεν το επιτρέπω πια στον εαυτό μου. Σε δύο μέρες, το πιο πιθανό είναι να φύγω από την ομάδα. Σας ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ σας για την αγάπη σας προς το πρόσωπό μου. Θέλω να σας πω και κάτι τελευταίο. Είμαι πολύ περήφανος που έχω στην καρδιά μου και στο στήθος το τριφύλλι."

Αυτά έγραψε ο Στέλιος Καζάζης στο blog του στο leoforos.gr, η παρουσία του οποίοι στο Τριφύλλι ήταν η μόνη ελπίδα για το τμήμα. Ας μην κοροϊδευόμαστε.. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν χρήματα μέχρι την Τρίτη. Η πιθανή παραίτηση του Καζάζη πιθανώς να είναι και το τέλος του τμήματος...

Εδώ θα ήθελα να αναφερθώ στον Γιαννακόπουλο ο οποίος δύο χρόνια πριν που ανέλαβε το τμήμα ο Ερασιτέχνης υποσχέθηκε να το κάνει πρώτο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πού είσαι τώρα που το τμήμα είναι έτοιμο να διαλυθεί; Και πέρα από τον Γιαννακόπουλο, πού είναι ο Βαρδινογιάννης; Πού είναι ο Πατέρας; Πού είναι ο Βγενόπουλος;

Όσον αφορά τον Καζάζη το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον συγκεκριμένο άνθρωπο ο οποίος πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για να κρατήσει το τμήμα...

Όχι, σε κάθε είδους διακρίσεις (RFU)


Αναδημοσιεύουμε από το sentragoal
«Οι ομοφυλόφιλοι είναι... άρρωστοι και δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο». Τα παραπάνω λόγια θυμίζουν απόψεις ακροδεξιών οργανώσεων, νεοφασιστών και νεοναζί που τελευταία έχουν έντονη παρουσία στα ευρωπαϊκά γήπεδα... Και δυστυχώς, όχι μόνο...
Τα συγκεκριμένα λόγια ανήκουν σε έναν επίσημο παράγοντα, στον πρόεδρο της κροατικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, πρώην ποδοσφαιριστή και προπονητή της Εθνικής της χώρας του.
Ο λόγος για τον... αξιότιμο κύριο Βλάτκο Μάρκοβιτς, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Vecernji List» και επιτέθηκε στους ομοφυλόφιλους με λόγια που έρχονται να προσβάλλουν κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα και φυσικά έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις εντολές της FIFA και της UEFA.
«Οσο είμαι εγώ στην θέση του προέδρου της Κροατικής ομοσπονδίας, ομοφυλόφιλος ποδοσφαιριστής δεν πρόκειται να αγωνιστεί στο εθνικό συγκρότημα», είπε αρχικά ο Μάρκοβιτς. Και η κατάσταση έγινε ακόμη πιο τραγική όταν ρωτήθηκε εάν έχει συναντήσει γκέι παίκτες στην καριέρα του. «Οχι, ευτυχώς μόνο... υγιείς άνθρωποι παίζουν ποδόσφαιρο»!
Καταγγελίες από οργανώσεις
Οπως ήταν φυσικό, οι δηλώσεις του προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις ομοφυλοφιλικών οργανώσεων- όπως η Kontra και η Iskorak- αλλά και οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι οποίοι τον κατήγγειλαν φτάνοντας μέχρι την UEFA.
Πολλοί είναι αυτοί που ζητάνε την παραδειγματική τιμωρία του Μάρκοβιτς, την στιγμή μάλιστα που η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έχει ρίξει ιδιαίτερο βάρος στον ρατσισμό και την ομοφοβία, την οποία προσπαθεί να καταπολεμήσει με κάθε τρόπο.
«Να τιμωρηθεί ο ίδιος και η Κροατία»
Πάντως, το θετικό είναι πως η αναδημοσίευση των δηλώσεών του, βρήκε το μεγαλύτερο ποσοστό των αναγνωστών του διαδικτύου να τις καταδικάζει... «Η UEFA θα πρέπει να τιμωρήσει παραδειγματικά την κροατική ομοσπονδία ποδοσφαίρου και να απαγορεύσει στις ομάδες της να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε διοργάνωση της Ευρώπης», αναφέρει κάποιος σε forum αγγλικού σάιτ που αναδημοσιεύει τις δηλώσεις.
Και κάποιοι άλλοι απλά... κάνουν πλάκα: «Καλά τα λες... Επίσης, δεν θα μπορούσες να προπονήσεις κανέναν παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ» ή «δεν θα μπορούσες να προπονήσεις την Πορτογαλία γιατί εκεί παίζει ο Κριστιάνο Ρονάλντο»!

Προφανώς και δεν είναι η πρώτη φορά που άνθρωποι του αθλητισμού (και όχι μόνο του ποδοσφαίρου) αναφέρονται με απαξιωτικό τρόπο στους ομοφυλόφιλους. Ήταν λίγο πριν το καλοκαίρι που η φωτογραφία του Πικέ με τον Ιμπραήμοβιτς έκανε το γύρο του κόσμου συνοδευόμενη από (κοροϊδευτικά πολλές φορές) διάφορα σχόλια. Ήταν πριν κάποιους μήνες που ο Ντάτολο (τότε παίκτης του ΟΣΦΠ που έχει κάνει φωτογράφηση σε gay περιοδικό) περιφερόταν στις σελίδες συγκεκριμένης εφημερίδας ως ο πλέον κατάλληλος παίκτης (λόγω της φωτογράφησης και πλέον βαφτισμένος "Ντάκολο") για την "ομάδα της φουστιάς" (όπως χαρακτηριζόταν η ομάδα του Πειραιά). Πολλές φορές άλλωστε τα πρωτοσέλιδα του α(θ)λητικού τύπου έχουν γεμίσει με σεξιστικά και ρατσιστικά υπονοούμενα ύστερα από νίκες επί των αντιπάλων.


 

Ο συγκεκριμένος Κροάτης που είπε όλα αυτά ας μην ξεχνάμε ότι κατάγεται από μια χώρα και μια περιοχή που μόνο ανεκτική δεν είναι σε οτιδήποτε διαφορετικό. Οι εθνικιστικές και ρατσιστικές απόψεις έχουν βρει πρόσφορο έδαφος όχι μόνο στις πρώην γιουγκοσλαβικές κοινωνίες αλλά και στα γήπεδά τους. Μία κατάσταση που αποδεικνύει ότι οι κάθε είδους διακρίσεις πρέπει να παλεύονται διαρκώς τόσο έξω αλλά ΚΑΙ ΜΕΣΑ στις κερκίδες.

Παραθέτουμε εδώ και ένα παλαιότερο κείμενο της Α.Ο. Προοδευτικής Τούμπας σχετικά με το ζήτημα.
 
ΥΓ. "Άξια" αναφοράς είναι επίσης τα τόσα συνθήματα που ακούγονται στα γήπεδα για τον "πουσταρά" αντίπαλο. Προφανώς και κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι όσοι τα φωνάζουν είναι και ομοφοβικοί απαραίτητα μιας και οι βρισιές αποτελούν πλέον καθημερινότητα και δεν αντιπροσωπεύουν πάντα την (πολιτική και) κοινωνική θέση του καθενός. Καλό θα ήταν όμως να προσπαθούμε μερικές φορές να κάνουμε αυτοκριτική και να αντιλαμβανόμαστε τις αδυναμίες μας χωρίς να τις κρύβουμε κάτω από ένα γενικό "γήπεδο είναι".

ΥΓ2. Το πανό της παρακάτω φωτογραφίας κοσμεί, σε κάθε παιχνίδι, την κερκίδα των οπαδών της Βαλερένγκα, οι οποίοι αφού έδιωξαν τους ναζί-οπαδούς από το γήπεδο, έκαναν την κερκίδα τους ανοιχτή σε όλους. Τα χρώματα του πανό είναι αυτά της LGBT κοινότητας.

 
( http://rfu.blogspot.com/2010/11/blog-post_13.html )

Εύκολο απόγευμα στη Ρόδο

Με σαρωτικό τρόπο πέρασε ο Παναθηναϊκός από τη Ρόδο κερδίζοντας με 53-83 τον Κολοσσό. Πολύ καλή εμφάνιση, συνέχεια του ματς με την Efes με τον Καλάθη να συνεχίζει τις καλές του παρουσίες. Kαι για ακόμη μια φορά ο κόσμος της Ρόδου έδωσε δυναμικό παρόν στο παιχνίδι.


Δεκάλεπτα: 23-17, 29-42, 44-62, 53-83

Ώρα για ριζικές αλλαγές

Σ' ένα ακόμα παιχνίδι ο Παναθηναϊκός ήταν ΤΡΑΓΙΚΟΣ και ήρθε ισόπαλος με 1-1 στο ΟΑΚΑ με την αελ. Σκόρερ για το Τριφύλλι ο Cisse στο 23'. Το παιχνίδι πραγματικά δεν αξίζει κριτικής. ΟΛΟΙ ήταν χάλια! Οι ευθύνες βαραίνουν όλους και φυσικά το Ν. Νιόπλια ο οποίος πλέον είναι φανερό πως δε μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω. Δεν υπάρχουν πραγματικά λόγια για την φετινή εικόνα του Παναθηναϊκού. Πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά και φυσικά ο προπονητής, κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό...

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση Ε.Φ.Σ. ΘΥΡΑΣ 13 12/11/2010

Εδώ και λίγες ημέρες ο Παναθηναϊκός και κυρίως ο κόσμος του δέχονται μια αναίτια επίθεση από τον Γ.Γ.Α. κ. Μπιτσαξή, με αφορμή δημοσιεύματα που έγιναν σε αντιπαναθηναϊκές εφημερίδες για δήθεν επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί μας πολλά χιλιόμετρα μακριά από το γήπεδο που αγωνιζόταν ο Παναθηναϊκός (Περιστέρι). Ο κ. Μπιτσαξής αποφάσισε μόνος του να απαγορεύσει στους φίλους του Παναθηναϊκού τη μετακίνηση στη Τρίπολη αλλά και στην Κέρκυρα. Είναι εμφανές πλέον μετά την τιμωρία μιας αγωνιστικής που ήδη έχουμε, ο κύριος αυτός προσπαθεί με κάθε τρόπο να αφήσει απροστάτευτη την ομάδα με ό,τι επακόλουθο έχει αυτό στο αγωνιστικό κομμάτι. Η εμπάθειά του είναι πρωτοφανής αφού δεν δείχνει την ίδια ευαισθησία όταν πρόκειται για οπαδούς άλλων ομάδων.

Του θυμίζουμε ότι τη μέρα του ντέρμπυ με τον αιώνιο αντίπαλο, οπαδοί της ομάδας του λιμανιού που ακολουθούσαν τον πούλμαν της ομάδας τους έστησαν ενέδρα, σε αυτοκίνητα που επέβαιναν φίλαθλοι της ομάδας μας, με τη συνοδεία και την αδιαφορία της αστυνομίας. Γι’ αυτά τα επεισόδια δεν είχε ενημέρωση ο κ. Μπιτσαξής; Δε γίνεται να τιμωρούνται οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού μέσω δημοσιευμάτων και χωρίς καμία απόδειξη ενώ για τους οπαδούς των άλλων ομάδων να μην τρέχει τίποτα.

Καλούμε τη διοίκηση της Π.Α.Ε. να πάρει θέση εναντίον της απόφασης αυτής και να συνταχθεί μαζί μας καθώς και τον κόσμο του Παναθηναϊκού να επαγρυπνεί για να αντιμετωπίζουμε όσους θέλουν το κακό της ομάδας μας. Η ίση μεταχείριση προς όλους είναι για μας αυτονόητη κ. Μπιτσαξή, για σας μάλλον όχι.

υ.γ. Προς τους οπαδούς των φιλικών μεταξύ τους σωματείων της Νέας Σμύρνης και του Πειραιά η κοινή σας στάση στα πανό αρμόζει στη νοημοσύνη σας και μας δείχνει τις καλές σας σχέσεις. Το ποιοί είναι φίλοι με την αστυνομία και ρουφιάνοι το ξέρουμε καλά.

Παρασκευή, 12 Νοέμβριου 2010
Ε.Φ.Σ. ΘΥΡΑΣ 13

Νίκη παρά τα προβλήματα

Αν και δεν προπονήθηκε όλη την εβδομάδα η ομάδα πόλο του Παναθηναϊκού λόγω έλλειψης κολυμβητηρίου(!), κέρδισε στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ τη Λάρισα με 9-5 και έκανε το 2 στα 2 στο Πρωτάθλημα. Πρώτοι σκόρερ οι δύο Αφρουδάκηδες με τον Γιώργο να σημειώνει 3 και τον Ζάχο 2 γκολ.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-1, 1-1, 3-1

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Απίστευτη εμφάνιση

Πραγματοποιώντας με διαφορά την καλύτερη φετινή της εμφάνιση, η ομάδα μας του μπάσκετ κέρδισε με 84-61 την Efes Pilsen στο ΟΑΚΑ κάνοντας το 2 στα 2 εντός έδρας με τους δύο βασικούς αντιπάλους για την πρώτη θέση του ομίλου. Ευχάριστει έκπληξη για δεύτερο σερί παιχνίδι ο Καλάθης με 11 πόντους και πολύ καλή εμφάνιση στον οργανωτικό τομέα. Επίσης πολύ καλή εμφάνιση από τους Batiste με εντυπωσιακά καρφώματα, Περπέρογλου και Sato. Στα συν οι δυναμική παρουσία του κόσμου στο κλειστό (περίπου 10.000 κόσμος). Επόμενος αγώνας το Σάββατο στις 5 με τον Κολοσσό στη Ρόδο.

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Άντε να δούμε...

Στο σημερινό Δ.Σ. του Ερασιτέχνη αποφασίστηκε λόγω των συνθηκών να μειωθεί το ποσό εγγραφής για τα νέα μέλη στα 50 ευρώ από τα 100 που ήταν. Μία κίνηση που φαίνεται καλή αλλά θα πρέπει να δούμε και κατά πόσο θα υλοποιηθεί.

Συζητήθηκαν επίσης τα θέματα των οφειλών, με τους διοικούντες να διαβεβαιώνουν -για ακόμα μία φορά- ότι θα δωθούν τα οφειλώμενα στους παίκτες.

Επίσης ο Ερασιτέχνης σχεδιάζει την πραγματοποίηση συνέντευξης τύπου με καλεσμένους μέλη της ΠΑΕ και της ΚΑΕ, μέλη των συνδέσμων και όποιος άλλος μπορεί να βοηθήσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη:

"Στην σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Παναθηναϊκού Α.Ο. αποφασίσθηκαν τα εξής:

1. Αντικαταστάθηκαν τα παραιτηθέντα μέλη κ.κ. Πιστιόλης Β. και Παναγούλιας Κ. από τα αναπληρωματικά μέλη κ,κ, Τσίλη Ν. και Κίτσιο Χ.

2. Αποφασίσθηκε, λόγω της γενικότερης οικονομικής συγκυρίας, η περαιτέρω μείωση του κόστους εγγραφής νέων μελών από 100 ευρώ σε 50 ευρώ. Αυτό αποτελεί ένα επιπλέον βήμα υλοποίησης της δέσμευσης του Παναθηναϊκού Α.Ο. στους φιλάθλους και τον κόσμο του.

3. Έγινε οικονομικός προγραμματισμός, του μηνός Νοεμβρίου, για τα τμήματα.

4. Αποφασίσθηκε να γίνει πλήρης ενημέρωση, το επόμενο δεκαπενθήμερο, όλης της Παναθηναϊκής Οικογένειας (ΠΑΕ, ΚΑΕ, Μέλη, Φίλαθλοι, Σύνδεσμοι, Φίλοι κλπ) για την οικονομική κατάσταση του Παναθηναϊκού Α.Ο., τις προοπτικές για το υπόλοιπο της αγωνιστικής χρονιάς, καθώς και για το θέμα του γηπέδου στο Βοτανικό (Διπλή Ανάπλαση)."

Κορυφή στο βόλλεϋ ανδρών

Αν και απλήρωτοι οι παίκτες μας κέρδισαν με 3-0 (25-22, 25-14, 25-21) τον Επίκουρο στην άδεια λόγω τιμωρίας Γλυφάδα και πάτησαν κορυφή. Κορυφαίο ο Γιορντάνοφ με 16 πόντους.

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Στοπ στις "πράσινες" μετακινήσεις... ξανά

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής απέστειλε, προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, το ακόλουθο έγγραφο:

"Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων οπαδοί του Παναθηναϊκού, με οργανωμένο τρόπο, ως τάγμα μηχανοκινήτων, κινήθηκαν μετά τον αγώνα Ατρόμητου – Παναθηναϊκού, στο Ίλιον και στη Λεωφ. Δεκελείας, όπου και απρόκλητα, επιδεικνύοντας ακραία αντικοινωνικότητα, κατέστρεψαν περιουσίες και προέβησαν σε λεηλασίες. Προκύπτει επίσης ότι, χάρη στην έγκαιρη και αποτελεσματική κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων και τις διενεργηθείσες προσαγωγές, αποφεύχθηκαν πολύ χειρότερα, τα οποία μετά βεβαιότητας θα είχαν συμβεί, εάν δεν είχε επέμβει η Αστυνομία έγκαιρα. Υπενθυμίζω ότι, οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν επιτεθεί στην Καβάλα σε αστυνομικές δυνάμεις και είχαν πυρπολήσει περιπολικό.

Κατόπιν των ανωτέρω είναι προφανές, για δεύτερη φορά κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ότι οι μετακινήσεις οπαδών του Παναθηναϊκού εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών, την περιουσία τους και γενικότερα τη δημόσια τάξη, χωρίς να παραγνωρίζουμε, ότι ο επίσημος Παναθηναϊκός έχει επιχειρήσει επανειλημμένα να χαλιναγωγήσει το μένος μερίδας οπαδών του, που διαταράσσουν τη δημόσια τάξη και προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Παρακαλώ κατόπιν των όσων συνέβησαν και αφού μελετηθούν οι εκθέσεις των αρμοδίων αστυνομικών υπηρεσιών για την διαμόρφωση της πλήρους εικόνας των περιστατικών, να έχω την εισήγησή σας, σύμφωνα με το νόμο για την απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων και μετακίνησης των οπαδών της παραπάνω ομάδας στους αγώνες: Κέρκυρα – Παναθηναϊκός στις 28-11-2010 και Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός στις 12-12-2010 (12η και 14η αγωνιστική)."

ΟΚ... Κλασικά θα αρχίσουμε πάλι όλοι μας: Μπιτσαξή το μουνί της μάνας σου κλπ κλπ. Ρωτώ εγώ όμως, για ποιο λόγο να γίνουν χθες τα ντου σε Ίλιον και Ν. Φιλαδέλφια; Γιατί να γαμάμε μόνοι μας τα δικαιώματά μας όπως οι μετακινήσεις; Σαν οπαδοί βρισκόμαστε πάντα στο μάτι του κυκλώνα. Ένα τσακ θέλουν για να μας διαλύσουν. Μην τους δίνουμε παραπάνω αφορμές με πεσίματα χωρίς λόγο και επεισόδια για τα επεισόδια...

ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ

Τρίτο τεύχος Humba!


Περιεχόμενα τρίτου τεύχους:

Καλοκαίρι μεγάλων, παγκόσμιων αθλητικών διοργανώσεων και έτσι αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε σε αυτό το τεύχος. Ξεκινάμε από Ν. Αφρική όπου με αφορμή τη διεξαγωγή του μουντιάλ ποδοσφαίρου ζητήσαμε από φίλους, συνεργάτες και λοιπούς «ειδικούς» να μας περιγράψουν τη σχέση τους με το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου. Επόμενη στάση στη γειτονική Τουρκία και στο παγκόσμιο τουρνουά μπάσκετ, όπου με αφορμή αυτή τη φορά την «πορτοκαλί στρογγυλή θεά», ρωτήσαμε άλλους φίλους και συνεργάτες να μας πουν τι σημαίνει για αυτούς το μουντομπάσκετ…

Το ταξίδι μας συνεχίζεται, με προορισμό τη Γαλλία και την εκεί οπαδική σκηνή, και μέσα από άρθρα, κείμενα, συζητήσεις και απόψεις ανθρώπων που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο και την κερκίδα στη Γαλλία, μαθαίνουμε για την ιστορία και το κοινωνικοπολιτικό background της γαλλικής οπαδικής κουλτούρας.

Μετά τη Γαλλία, μια στάση στην άλλη πλευρά του χάρτη επιβάλλεται. Κίνα. Για την ακρίβεια στάση σε κινεζικό (όχι εστιατόριο) γήπεδο ποδοσφαίρου. Εντυπώσεις από την ατμόσφαιρα πριν την έναρξη, την εξέδρα, το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και μια μικρή γεύση από την ιδιαίτερη καθημερινότητα της κινέζικης κοινωνίας…

Συνεχίζουμε με Αμερική, βάζουμε ακουστικά, επιλέγουμε soul μουσική και στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στον παππού της soul με το όνομα Julious Erving. Για το τέλος αφήνουμε την Ιταλία, πάμε κάποια χρόνια πίσω για να μάθουμε την ιστορία της κόντρας δύο σπουδαίων ιταλικών ομάδων, της Γιουβέντους και της Τορίνο. Φτάνοντας πάλι πίσω στη βάση μας θα χαλαρώσουμε βλέποντας φωτογραφίες από το δεύτερο καλοκαιρινό φεστιβάλ των Radical Fans United και ρετρό φωτογραφίες από τη (μπασκετική) δεκαετία του ΄80… Καλό ταξίδι…

Το τρίτο τεύχος του περιοδικού HUMBA! κυκλοφορεί σε κεντρικά βιβλιοπωλεία. Κεντρική διάθεση: Βιβλιοπωλείο Αλφειός, Χαριλάου Τρικούπη 22, Αθήνα, τηλ. 210-3623092


Περισσότερες πληροφορίες: www.humbazine.gr

Ελέω Λαζάρου

Σε ένα παιχνίδι δυσφήμιση για το ποδόσφαιρο η ομάδα μας έκανε αγγαρείε και κατάφερε να κερδίσει με 0-1 τον Ατρόμητο με γκολ του Χριστοδουλόπουλου στο 70'. Δεν υπάρχουν πολλά να πει κανείς για το παιχνίδι γιατί απλούστατα δεν έγιναν πολλά για να πούμε. Το αφήνουμε στο παρελθόν και προχωράμε.


To μόνο θετικό που υπήρχε στο Περιστέρι σήμερα ήταν η παρουσία των οπαδών και των δύο ομάδων που έδωσαν χρώμα στην αναμέτρηση.

Επόμενο παιχνίδι το Σάββατο με την αελ στο ΟΑΚΑ.

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

F.C. United of Manchester

Πολλοί ίσως δεν ξέρουν το συγκεκριμένο σωματείο. H F.C. United of Manchester είναι μια ομάδα που ιδρύθηκε το 2005 από τους οπαδούς της Manchester United, Red Rebels, οι οποίοι ήταν αντίθετοι στο αμερικανοκρατούμενο καθεστώς της οικόγενειας Glazer. Στη F.C. United όλα τα μέλη του Συλλόγου έχουν ίσα δικαιώματα και καθορίζεται από τον κόσμο η τιμή των εισητηρίων. Από την ίδρυσή της ανέβηκε 3 σερί κατηγορίες και τώρα βρίσκεται από το 2008-2009 στην ανώτερη κατηγορία της ημιεπαγγελματικής Northern Premier League.


Χθες η F.C. United κέρδισε στο Κύπελλο Αγγλίας την Rochdale η οποία ανήκει στην επαγγελματική League 1, δηλαδή 4 κατηγορίες πιο πάνω. Η F.C. United κατάφερε και πέρασε το εμπόδιο της Rochdale εκτός έδρας κερδίζοντας με 2-3 με το τελευταίο γκολ μάλιστα να μπαίνει στο 94'! Σε εκείνο το σημείο όλοι οι οπαδοί της μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και έγιναν ένα με την ομάδα. Πλέον περιμένει τον αντίπαλο της για τη 2η φάση του Κυπέλλου με την ελπίδα ότι θα περάσει στην 3η φάση όπου συμμετέχουν και οι ομάδες της Premier League. Άρα και η Manchester United...


Το παράδειγμα της F.C. United ίσως είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για όλους τους οπαδούς που δε γουστάρουν την εκμετάλλευση του Συλλόγου τους από τον κάθε λογής επιχειρηματία. Against Modern Football.

http://www.fc-utd.co.uk/

Σάρας ψυχάρα για πάντα Τριφυλλάρα

Όπως έχει αναφερθεί σε κάποια αθλητικά sites το πανό που έβγαλαν χθες δύο κοπέλες στο κλειστό του ΟΑΚΑ το οποί είχε το περιεχόμενο του τίτλου, δεν άρεσε σε κάποιους και έτσι μετά από λίγη ώρα δύο "φουσκωτοί" στάθηκαν μπροστά από το πανό ώστε να μη φαίνεται.

Δεν ξέρω ποιος ευθύνεται γι' αυτό, αλλά όποιος και αν είναι, είναι τεράστια ντροπή για όλη την καε να φιμώνει την αγάπη του κόσμου προς έναν τόσο μεγάλο παίκτη. Είναι ντροπή για την καε που δε σεβάστηκε έναν παίκτη που πήρε 6 τίτλους σε τρία χρόνια με την ομάδα.

Το θέμα όμως είναι πώς θα καταφέρουν να φιμώσουν όλον τον κόσμο του Παναθηναϊκού αν αυτή η κίνηση γίνει οργανωμένα. Δε θα μπορέσουν... Ίσως λοιπόν να ήταν καλό την Πέμπτη με την Efes να δείξουμε στη διοίκηση ότι θέλουμε αυτόν τον παίκτη στον Παναθηναϊκό μας.

Τραγική κατάσταση στον Ερασιτέχνη...

Μέχρι στιγμής ξέραμε για τα μεγάλα προβλήματα του ανδρικού τμήματος βόλλεϋ του Παναθηναϊκού δυστυχώς όμως τα πράγματα είναι σκατά και για το γυναικείο τμήμα. Ένα τμήμα που δε μας είχε απασχολήσει μέχρι στιγμής. Λοιπόν και σε αυτό το τμήμα υπάρχουν μεγάλες οφειλές με τις παίκτριες να σκέφτονται ακόμα και την αποχή! Αντίστοιχες καταστάσεις και στο πόλο στους παίκτες του οποίου οφείλονται πολλά χρήματα. Η κατάσταση είναι τραγική και γι' αυτό ευθυνόμαστε όλοι. Καιρός να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Ελέω της σημερινής μέρας!

Περίπατος με Περιστέρι

Εύκολο απόγευμα είχε η ομάδα μας απέναντι στο Περιστέρι στο κλειστό του ΟΑΚΑ κερδίζοντας με 89-66. Ο Obradovic είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει κάποιους παίκτες και επιτέλους οι Tepic και Καλάθης άρπαξαν την ευκαιρία από τα μαλλιά. Ο μεν Tepic πέτυχε 24πόντους ενώ ο Καλάθης 11 πόντους και μάζεψε 11 ριμπάουντ. Επόμενος αγώνας την Πέμπτη με την Efes Pilsen στο ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 17-12, 43-32, 72-47, 89-66

Υ.γ.: Πίσω από τον πάγκο του Παναθηναϊκού υπήρχε ένα πανό που έγραφε: "Saras ψυχάρα για πάντα Τριφυλλάρα". Ελπίζουμε οι υπεύθυνοι να πιάσουν το νόημα και να κρατήσουν τον Saras.

Καλή χρονιά

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η ομάδα πόλο του Παναθηναϊκού νικώντας στο Π. Φάληρο με 7-11 πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση. Κορυφαίοι για την ομάδα οι Τσόκας και Γ. Αφρουδάκης με 4 και 3 γκολ αντίστοιχα.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-3, 1-3, 1-2

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Περί Μπάσκετ

Η ήττα στη Σλοβενία σίγουρα βαθμολογικά δε θα επηρεάσει πολύ τις καταστάσεις. Ήταν όμως ένα παιχνίδι που έδωσε τροφή για σκέψη.

Πρώτα απ' όλα η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ενέργεια του Βatiste, ο οποίος πάτησε στο κεφάλι αντίπαλό του. Ο Batiste μας έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν το ήθος του και γι' αυτό πιστεύω πως είναι ειλικρινής η μεταμέλειά του. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι η ενέργειά του ήταν αντιαθλητική και θα πρέπει να τιμωρηθεί και από την καε.

Ο Obradovic από την πλευρά του, έδειξε το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ήθος του, οδηγώντας τον Batiste στο να ζητήσει συγνώμη απ' τον αντίπαλό του και εν συνεχεία τον απέβαλε από το παιχνίδι. Τι κι αν το παιχνίδι είχε τον χαρακτήρα derby; Ο Obradovic απέδειξε γιατί είναι ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ενδείξεις είχαμε πάρει και από το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό όταν και οι νεαροί παίκτες δεν άρπαξαν την ευκαιρία. Το αποτέλεσμα ήταν να αγωνιστεί για 40(!) λεπτά στο παιχνίδι με τους Σλοβένους ο Διαμαντίδης κάτι που οδήγησε προφανώς στο να ξεμείνει από δυνάμεις. Αν συνυπολογίσουμε και τον τραυματισμό του Nicholas, η απόκτηση guard κρίνεται επεβεβλημένη.

Το σημερινό παιχνίδι με το Περιστέρι, είναι μία ακόμα ευκαιρία για τους Τepic και Καλάθη κυρίως, να αποδείξουν την αξία τους. Εμείς ως οπαδοί πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα όπως μόνο εμείς ξέρουμε!

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Τζάμπα ήττα στη Σλοβενία

Την πρώτη ήττα για φέτος γνώρισε για την Euroleague ο Παναθηναϊκός με 85-84 στην παρατάση από την Ολύμπια με την κανονική διάρκεια του αγώνα να λήγει 72-72.

Η ομάδα ξεκίνησε καλά και προηγηθήκε και 8-18 αλλά η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη. Στην 2η περίοδο οι πράσινοι σημείωσαν μόλις 6 πόντους οι οποίοι σε συνδυασμό με τα 4/5 τρίποντα της Ολύμπια στην αρχή της 2ης περιόδου, οδήγησαν στο 39-28 του ημιχρόνου.

Στο 2ο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι το οποίο και πήγαινε πόντο-πόντο μέχρι το τέλος. Η κανονική διάρκεια έληξε με 72-72 μετά από επιθετικό ριμπάουντ και καλάθη της Ολύμπια.

Στην παράταση η Ολύμπια ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 80-75. Σε εκείνο το σημείο η Ολύμπια άρχισε... τα δώρα, συγκεκριμένα 2 φάουλ σε τρίποντα. Ειδικά το δεύτερο έδωσε την ευκαιρία να ισοφαρίσει από το 85-82, αλλά ο Διαμαντίδης αστόχησε στην τρίτη βολή και έτσι τελείωσε το παιχνίδι.

Καλύτερος (αλλά και μοιραίος) παίκτης για την ομάδα ήταν ο Δ. Διαμαντίδης με 20 πόντους. Η εμφάνιση δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντική και 7/25 τρίποντα, τα 16 λάθη και οι 29/38 βολές πρέπει να λένε πολλά...

Είναι αρχή ακόμα και αυτή η ήττα δεν αλλάζει δραματικά την κατάσταση καθώς η πρώτη θέση του ομίλου παραμένει στο χέρι μας. Αυτή η εμφάνιση όμως δίνει αφορμή για πολλές σκέψεις στο προπονητικό team.

Τα δεκάλεπτα-παράταση: 16-22, 39-28, 48-48, 72-72, 85-84

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Χάσαμε τίτλο από τους τελευταίους!

Ολοκληρώθηκε σήμερα η 3η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Βόλλεϋ ανδρών με τον οσφπ να χάνει από τον ηρακλή μέσα στο Ρέντη με 3-1 και να βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Ο σκοπός αυτής της δημοσίευσης δεν είναι να πικάρει τον οσφπ αλλά να αναδείξει το γεγονός ότι καταφέραμε να χάσουμε τίτλο από τους τελευταίους! Όσα προβλήματα και να έχει η ομάδα μας, το ότι ο γαύρος σε τέσσερις αγώνες έχει κερδίσει μόνο εμάς λέει πολλά. Μακάρι να ήταν και η τελευταία του νίκη απέναντί μας για φέτος..

Γαμώ τις εκλογές σας, γαμώ

Εφημερίδα Derby, 4/11/2010

Μας έχουν πρήξει τα αρχίδια οι κάθε λογής πολιτικοί που κατεβαίνουν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές διαφημίζοντας ότι είναι οπαδοί κάποιου Συλλόγου. Δεν ξέρω στις άλλες ομάδες τι συμβαίνει, αλλά αυτό που γίνεται στους τελευταίους εντός έδρας αγώνας του Παναθηναϊκού με τα προεκλογικά φυλλάδια είναι πραγματικά ντροπή. Ντροπή για τον κάθε μαλάκα που προσπαθεί να κερδίσει προσωπική προβολή εκμεταλλευόμενος το όνομα του Παναθηναϊκού!
Ντροπή (από ντροπή άλλο τίποτα αυτή η φυλλάδα) επίσης και στη Derby και στην Παναθηναϊκή που διαφημίζουν επίσης πολιτικούς επειδή προφανώς έχουν κι αυτές όφελος... ΟΥΣΤ!!!

Νίκη στη Θεσ/νικη

Με νίκη 1-3 (23-25, 25-21, 20-25, 19-25) συνέχισε η ανδρική ομάδα βόλλεϋ του Παναθηναϊκού στη Θεσ/νικη επί του άρη μένοντας αήττητη στις 3 πρώτες αγωνιστικές του Πρωταθλήματος. Καλύτεροι παίκτες οι Γιορντάνοφ και Πετρέας.

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Δύσκολη νίκη στον Τάφο

Το 2/2 έκαναν στον Τάφο του Ινδού τα κορίτσια του μπάσκετ επικρατώντας με 71-68 του Απόλλωνα Πτολεμαΐδας. Ενώ η ομάδα κατά διαστήματα έδειχνε ότι μπορεί να καθαρίσει το παιχνίδι παίζοντας καλό μπάσκετ, υπήρχαν φορές που πάθαινε black-out και ο Απόλλωνας μείωνε επικίνδυνα. Ουσιαστικά αν δεν υπήρχει ο κόσμος μπορεί αυτή η νίκη να μην είχε έρθει. Εδώ πρέπει να δωθούν συγχαρητήρια στου φωστήρες της ομοσπονδίας που έβαλαν καθημερινή το παιχνίδι στις 4μ.μ. Μπράβο στον κόσμο που βρέθηκε σήμερα στον Τάφο...

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 36-33, 53-47, 71-68


Υ.γ.: Στο ημίχρονο ήρθε στις κερκίδες μια τύπισα που μοίραζε προεκλογικά φυλλάδια ενός τύπου που κατεβαίνει στις εκλογές με τον Κακλαμάνη διαφημίζοντας ότι είναι Παναθηναϊκός. Η απάντηση των οπαδών ήταν το πέταγμα των φυλλαδίων στον αγωνιστικό χώρο και βρισιές προς τον τύπο (που δε θυμάμαι το όνομά του) και τον Κακλαμάνη.

Παραλειπόμενα από το "ντέρμπυ των αιωνίων" (RFU)

Αφήνουμε για λίγο το πάθος, την ένταση, το θέαμα, τη διαιτησία, τη φωνή και τις δηλώσεις και πιάνουμε το κομμάτι που δεν έλαχε της προσοχής που έπρεπε ούτε από εμάς (ως οπαδοί), ούτε από τους άλλους (ως δημοσιογραφοι).

Πρώτο γεγονός. Ως γνωστόν, οι μπάτσοι σε κάθε παιχνίδι (και κυρίως σε ντέρμπι) είναι παρόντες. Άλλοτε μόνο "μπλέδες" και άλλοτε και "ματάδες". Αυτό που μας έκανε εντύπωση το Σάββατο ήταν και τα μπατσόσκυλα. Όχι, μην μπερδεύεστε! Δεν μιλάμε για τα δίποδα "σκυλιά-φυλάτε-τα-αφεντικά-σας" που υπήρχαν ΜΟΝΟ έξω από τις θύρες (άντε και μία παραδίπλα...) των οργανωμένων αλλά για τους τετράποδους συναδέλφους τους, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία. Τα μπατσόσκυλα λοιπόν ήρθαν να επιβεβαιώσουν αυτό που γράψαμε και παλαιότερα (http://rfu.blogspot.com/2010/02/blog-post_12.html). Και αν ο γερμανικός ποιμενικός (γνωστός και ως Ρεξ από το ομώνυμο αυστριακό αστυνομικό σίριαλ) της φωτογραφίας επέλεξε κυρίως να τρίβεται πάνω στο αφεντικό του, ένα άλλο -μετά τον πρώτο έλεγχο- δεν σταμάτησε να κάνει σβούρες μαινόμενο και γαυγίζοντας σε όποιον έβλεπε να πλησιάζει. Τέτοιες εικόνες συνηθίζαμε να τις βλέπουμε μόνο στο εξωτερικό και να βαυκαλιζόμαστε με το ρητό "Έλα μωρέ, στην Ελλάδα δεν πιάνουν αυτά...". Τώρα όμως που η "Ομάδα Αστυνομίας Σκύλων" είναι γεγονός -και δυστυχώς δεν θα μείνει μόνο στα γήπεδα- τι έχουμε σκοπό να κάνουμε; Και αν τα τουρνικέ στις θύρες μας τα δεχτήκαμε χωρίς το παραμικρό κιχ, θα κάνουμε το ίδιο και για την ολοένα και αυξανόμενη καταστολή; Ή μήπως θα περιμένουμε πότε θα δεήσει να γαμήσει και εδώ ο πρόεδρας;

Δεύτερο γεγονός. Οι επόμενες φωτογραφίες απεικονίζουν κάποια από τα φυλλάδια που μοιραζόταν ξανά (ίδιο σκηνικό και με Ρούμπιν) έξω από το γήπεδο. Προεκλογικά φυλλάδια όπως θα δείτε και μάλιστα της (ακρο)δεξιάς.

Ένας υποψήφιος με τον "μπουμπούκο" και άλλοι δύο με τον "Ομέρ Πριόνη". Μας λείπει το προεκλογικό φυλλάδιο του γιου του Κίτσιου (εδώ δεν υπήρξε καμία φωνή διαμαρτυρίας,φαίνεται επειδή δεν προσδιορίστηκε ως "γλάστρα") , ο οποίος είναι επίσης υποψήφιος με τον "Ομέρ Πριόνη".


Δεν γνωρίζουμε, αν οι πασόκοι και οι αριστεροί Παναθηναϊκοί σκέφτηκαν μια παρόμοια προεκλογική εκστρατεία. Δεν μας αφορά άλλωστε. Αυτό που μας αφορά είναι ότι κάποιοι προσπαθούν να κεφαλαιοποιήσουν την αγάπη και το πάθος μας. Μοιράζοντας φυλλάδια που αναγράφουν μόνο την ομαδική προτίμηση και όχι τις πολιτικές θέσεις τους, οι διάφοροι "Παναθηναϊκάρες" προσπαθούν να ψαρέψουν καμιά ψήφο. Η συντριπτική πλειοψηφία των φυλλαδίων κατέληξε όπως έπρεπε, σκισμένα και πατημένα στις λάσπες. Ωστόσο, οι ευθύνες βαραίνουν και εμάς. Όχι μόνο επειδή δεν τους βρίσαμε όπως θα έπρεπε (θες η καύλα του αγώνα, θες η αφηρημάδα, θες η λογική "έλα μωρέ ποιος ασχολείται με τους καμμένους") αλλά και επειδή δεν είναι λίγες οι φορές που προμοτάρουμε πράσινους υποψήφιους ανεξαρτήτου πολιτικής θέσης λες και αυτοί θα σώσουν την ομάδα. Όπως τότε που κάποιοι έλεγαν (και το χειρότερο είναι ότι το πίστευαν κιόλας!) ότι με την άνοδο της ΝΔ θα τελειώσει και η κόκκινη κυριαρχία λες και τα συμφέροντα αναγνωρίζουν από πολιτικές ιδεολογίες και οπαδικές φωνές.


ΥΓ. Για το νέο εκδοτικό ανέκδοτο που μοιράζεται δωρεάν έξω από τις θύρες και ακούει στο όνομα "Παναθηναϊκή" δεν θα μπούμε καν στον κόπο να σχολιάσουμε εκτενώς. Και μόνο όλο αυτό το γλείψιμο στον Πατέρα (ε, κάποιος έπρεπε να τα λέει από τη στιγμή που η "Derby" και η "Πράσινη" αντιπολιτεύονται) και στον Κακλαμάνη (εκλογές έρχονται, ο "Ομέρ Πριόνης" ξαναβάζει για δήμαρχος, γράφουμε και μια παπάρα ότι νοιάζεται για τον Βοτανικό) μας γυρίζει τα άντερα.

Radical Greens

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Λάθος νοοτροπία

Με το σκορ 0-0 έλειξε και το σημερινό παιχνίδι με τη Rubin στο Καζάν με έναν Παναθηναϊκό που είχε κατέβει για να μη ρισκάρει. Ευτυχώς αυτό δε μας γύρισε μπούμερανγκ καθώς ο μόνος λόγος που δε χάσαμε σήμερα ήταν η τρελή αστοχία των επιθετικών της Rubin και κάποιες πολύ καλές επεμβάσεις του Τζόρβα. Το σκεπτικό του να κατεβάσεις την ομάδα με 3 στόπερ και 3 αμυντικούς χαφ απλά δεν είχε λογική όταν επιβάλλεται να κερδίσεις κ. Νιόπλια. Δεν είναι νοοτροπία μεγάλης ομάδας αυτή. Όλη η ομάδα κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα με μοναδικούς εξαιρουμένους τους Boumsong και τον Τζόρβα. Όπως έχουν δείξει οι μέχρι τώρα εμφανίσεις της σεζόν (μπάινει και το παιχνίδι με τον οσφπ μέσα), ο Νιόπλιας δεν είναι έτοιμος για να αναλάβει μια τέτοια ομάδα Σύμφωνοι, είναι πολύ σοβαρός άνθρωπος και κατέχει το ποδόσφαιρο, αλλά δεν αντέχει την πίεση. Οπότε ίσως θα ήταν καλό τώρα που μεσολαβεί σχεδόν μία εβδομάδα μέχρι το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, η διοίκηση να προνοήσει για το συγκεκριμένο θέμα..

Ρεσιτάλ μαριδάκη!

Το Σάββατο συντελέσθη ένα έγκλημα κατά της Ελλάδος γενικώς. Μόνο εμείς και ο ΚΑΤ-ΜΑΡ πιστοί στο ραντεβού μας με την... ΑΛΗΘΕΙΑ θα σας αποκαλύψουμε όσα σας έκρυψαν τα ΜΜΕ και η παράγκα...

Νέο «Κατμάρ-γγελμα», Έγκλημα κατά της Ελλάδος!

Πριν ξεκινήσουμε να αναλύουμε το ντέρμπι (;) πιο ψύχραιμα πλέον και με μόνο σκοπό την αποκάλυψη της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» θα θέλαμε να κάνουμε μία μικρή αναφορά σε κάποια τραγελαφικά ενδοοικογενειακά γεγονότα που παρουσιάστηκαν και καλό θα ήταν να αποφευχθούν στο μέλλον.

Σαν «βόμβα» έσκασε στα δημοσιογραφικά το (νέο) ντου από παντού του Κάτμαρ στα αποδυτήρια των διαιτητών και η έκρηξή του για τον καταλογισμό αυτού του γελοίου πέναλτι (προφέρεται «μπενάλντι») και τον μη καταλογισμό αυτού του πασιφανέστατου οφ-σάιντ (προφέρεται «’φσάιτ»).

Κάποιοι δημοσιογράφοι πιάστηκαν απροετοίμαστοι σε αυτήν την απλή και αληθινή παρουσίαση των γεγονότων και υπήρξε μία σύγχιση:

Εξυπνοπούλι...
ΓΑΒΡΟΣ - Προϊόν με Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.) - Προστατευόμενο είδος

Παρακαλούνται οι κ.κ. συνεργαζόμενοι όταν έχουν απορία για κάποια «ΑΛΗΘΕΙΑ» να επικοινωνούν με την γραμματεία της ΠΑΕ ΠΡΟΒΑΤΟ και να αναμένουν οδηγίες και διευκρινίσεις, έτσι ώστε να μην παρουσιάζονται τέτοια περιστατικά ασυνεννοησίας.

Εάν υπάρχει πίεση από τον αρχισυντάκτη να παραδώσετε και δεν έχετε λάβει ακόμη οδηγίες παρακαλείσθε να μην αυθαιρετείτε και να μένετε στις δοκιμασμένες συνταγές: (Α) «Μεγάλος ηττημένος το ποδόσφαιρο!», (Β) «Δεν έπεισαν οι πράσινοι, γιουχαρίστηκαν», (Γ) «Εγγύηση για το μέλλον ο Έλληνας Καφού/Μέσι/Ινιέστα/Ρονάλντο/κ.λπ.», (Δ) «Δεν το κέρδισαν αυτοί, εμείς το χάσαμε!», (Ε) «Ρε παιδιά... Μα να λήξει το πρωτάθλημα από τώρα; Για το ενδιαφέρον το κάναμε.» κ.ο.κ.

Αφού τελειώσαμε με αυτήν την μικρή διευκρίνιση, να προχωρήσουμε στις «ΑΛΗΘΕΙΕΣ», πολύ κουβέντα γίνεται για την φάση του πέναλτι. Εξασφαλίσαμε λοιπόν και σας παρουσιάζουμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ και ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΕΣ φωτογραφίες:

Ντοκουμέντο #1

Ο Σισέ εντέχνως τοποθετεί το πόδι του ΚΑΤΩ από το πόδι του γαβραάμ αναγκάζοντάς τον να χάσει την ισορροπία του.
Ντοκουμέντο #2

Ο Σισέ περίτεχνα «αρπάζει» με τον ώμο του το χέρι του γαβραάμ και τον ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ!

ΚΑΘΑΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΣΤΟΝ ΣΙΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ! ΑΙΣΧΟΣ!

Δεν είναι όμως η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ στην ίδια φάση! Γαργάρα το ‘φσάιτ κύριοι! Ιδού η «ΑΛΗΘΕΙΑ»:
Οι στραβές γραμμές του ΟΑΚΑ!

Από την οποία εικόνα φαίνεται ξεκάθαρα ότι ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ‘ΦΣΑΙΤ. Και ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την διοίκηση του ΟΑΚΑ που (όπως δείχνει και το μπουρδελέ-κόκκινο βελάκι) έχει ΣΤΡΑΒΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΕΝΤΡΑΣ! Έλεος κύριοι! Που πάμε;

Συνεχίζουμε, χωρίς σχόλια, με κάποιες ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣΤΑΤΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ που παρέλειψε να δείξει ο διαιτητής:


Ζιλμπέρτο Σίλβα – Απόπειρα εκδοράς υποδήματος (παίκτη φούστη) με το κεφάλι. Επικίνδυνο παίξιμο. ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ!


Λουκάς Βύντρα – Βλέπετε καθαρά ότι ΠΑΤΑΕΙ τον παίκτη καμα-ριέρα και του βάζει τρικλοποδιά ενώ τον απομακρύνει από τη μπάλα. Εκτός φάσης λάκτισμα. ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ!


Στέργος Μαρίνος – Κτύπημα με το πρόσωπο επάνω στον αγκώνα του παίκτη-μπράβο! Αντιαθλητικό παίξιμο. ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ!

ΝΤΡΟΠΗ!

Τζιμπρίλ Σισέ – Προκλητικός πανηγυρισμός. Έλεος κύριοι! Βλέπουν και μικρά παιδιά. ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ΣΕΞΟΥΑΛ... ΕΕΕ... ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗ!

Και τέλος και σημαντικότερον... Δείτε αυτήν την φάση που έδειξε η ΝΟΒΑ... Το κανάλι της παράγκας...

Εικόνα LIVE (προϊόν φωτομοντάζ)

Φαινομενικά... ΑΘΩΑ φάση, έτσι; Κι όμως! Η τιμημένη αντικειμενική φυλλάδα «πρωκταθλητής» αποκάλυψε το μέγα σκάνδαλο της ΝΟΒΑ η οποία πυρετωδώς μοντάρει όλες τις φάσεις στις ζωντανές μεταδόσεις (εξωγήινη τεχνολογία - τέσλα) και σε αποκλειστικότητα σας παρουσιάζουμε την πραγματική φωτογραφία:

Εικόνα 2 ημέρες μετά (Η ΑΛΗΘΙΝΗ!)

Ιδού κύριοι η διπλή, τριπλή, τετραπλή, πενταπλή παράβαση του Σπυρόπουλου!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΔΩ: http://www.greenwebfans.com/view/el/DisplayColumn.aspx?2832

Με την ίδια τεχνοτροπία που χρησιμοποίησε ο «πρωκταθλητής» και αποκάλυψε το ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, εντοπίσαμε και αυτές τις φωτογραφίες τις οποίες τα καθοδηγούμενα ΜΜΕ σας απέκρυψαν!

Ο Σισέ σκοράρει το πρώτο γκολ ΜΕ ΧΕΡΙ!


Στην σέντρα του Λάζαρου, ο μέλμπεργκ μπερδεύεται και κόβει την κόκκινη μπάλα που έχει εισέλθει στο γήπεδο!

ΚΑΙ BONUS ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:

Τι έγινε στα «ΑΛΗΘΕΙΑ» στην φάση του πέναλτυ;

-- THE KARATE CAT --

Ω ναι, έκανε την εμφάνισή της στο ΟΑΚΑ η γνωστή "KARATE CAT" του youtube!

Αντί επιλόγου:

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

E.D.L. vs. A.F.C.A.

Εδώ και αρκετό καιρό έχει δρομολογηθεί η παρουσία μελών της εθνικιστικής οργάνωσης E.D.L. δηλαδή English Defence League, στο Αμστερνταμ, για την υποστήριξη - συμπαράσταση στον ακροδεξιό, αντι-ισλαμιστή, ολλανδό, πολιτικό, Geert Wilders, ο οποίος και διώκειται για τις δηλώσεις του ενάντια στο Ισλάμ. Είναι γνωστό ότι η αγγλική οργάνωση δημιουργήθηκε με αφορμή την ίδια ιδεολογική προσέγγιση, δηλαδή την αντι-ισλαμιστική κίνηση στο Μεγάλο Νησί...

Η σημερινή παρουσία του στο Αμστερνταμ, όμως πέραν των υπολοίπων οργανώσεων, ενώσεων που αντιδρούν, ένας ισχυρός αντίπαλος δήλωσε ανοιχτά ότι δε θα ανεχθεί τέτοιου είδους ιδεολογίες στην πόλη του Αμστερνταμ και θα αντιδράσει δυναμικά, κάτι που τέθηκε και στις αρχές από τις δημοτικές αρχές της πόλης... Οι Ultras του Ajax δήλωσαν ανοιχτά στα μέλη τους να αντιταχθούν στους άγγλους, νεο-ναζί χούλιγκαν που αναμένονται στην πόλη και να διαδηλώσουν μαζί με τις αντιφασιστικές οργανώσεις.

( http://football-blabla.blogspot.com/2010/10/edl-vs-afca.html )

Όλο και πιο κοντά στον πάτο ο Ερασιτέχνης

Ήταν που ήταν ζόρικα τα πράγματα στον Ερασιτέχνη, πλέον γίνονται ακόμα χειρότερα καθώς παραιτήθηκαν 4 μέλη από το Δ.Σ. και στην συνεδρίαση της Τετάρτης είναι πολύ πιθανό να παραιτηθεί και ο Μ. Κίτσιος. Τα 4 μέλη είναι οι Βράχας, Παναγούλιας, Παπαδάτος και Πιστιόλης.
Άσχετα με το ποια είναι εντύπωση του καθενός για τα συγκεκριμένα άτομα, είναι ντροπή για τον Παναθηναϊκό Α. Ο. να μένει ξεκρέμαστος. Υπάρχουν τόσοι πολλοί που μπορούν να βάλουν λεφτά και να σώσουν τον Ερασιτέχνη. Δεν είναι δα και τόσο μεγάλα τα ποσά που χρειάζονται. Με SMS δε γίνεται δουλειά. Χρειάζονται άμεσα αποτελέσματα. Πρέπει όλοι επιτέλους να ευαισθητοποιηθούμε στο θέμα του Ερασιτέχνη και όχι απλά να παρακολουθούμε απ' την απ' έξω.

Με Τρίκαλα στους 16

Έγινε σήμερα η κλήρωση για την φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδος και ο Παναθηναϊκός είχε θεωρητικά εύκολη κλήρωση καθώς θα αντιμετωπίσει στο ΟΑΚΑ τα Τρίκαλα στις 22/12.