Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Σωστή κίνηση...

Στο κρέμασμα ενός πολύ όμορφου πανό προχώρησαν οι Πελαργοί (επίσημος σύνδεσμος υποστηρικτών Εθνικής ομάδας μπάσκετ) το οποίο είχε ένα αντιεθνικιστικό μήνυμα.
Η κίνηση είναι κάτι παραπάνω από σωστή και πολλούς θα τους εκπλήξει αλλά αναρωτιέμαι ποια θα ήταν η αντίδραση των Ελλήνων αν ερχόταν η Εθνική Τουρκίας εδώ για αγώνες...

United we stand

Το παρόν έδωσε στο εκτός έδρας αγώνα της Ραπίντ Βιέννης με την Άστον Βίλλα η Θύρα 13 ενισχύοντας τη δυναμική παρουσία των Ultras Rapid. Η κίνηση αυτή αποδεικνύει για μία ακόμα φορά τις πάρα πολύ καλές σχέσεις που έχουμε με τους συγκεκριμένους οπαδούς. Εις το επανιδείν λοιπόν μέχρι την επόμενη φορά που θα ενώσουμε τις φωνές μας!

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Πούλα ρε!

Πέρα από το αγωνιστικό τομέα, αξίζει να σημειωθεί ότι και στο παιχνίδι με την Ξάνθη υπήρξαν αντιδράσεις για τα διοικητικά κι ας ήταν το παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών. Οι οπαδοί βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν το μήνυμά τους από τις γειτονικές ταράτσες.

Κλήρωση Πρωταθλήματος Μπάσκετ Γυναικών

Πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση για το ερχόμενο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Γυναικών το οποίο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 30/10 και θα είναι η πρώτη φορά για το οποίο θα διεξαχθούν Play-Offs.
Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού έχει ως εξής:
1η αγωνιστική: ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ-Παναθηναϊκός
2η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Απόλλων Πτολεμαΐδας
3η αγωνιστική: Παλαιό Φάληρο-Παναθηναϊκός
4η αγωνιστική: άρης-Παναθηναϊκός
5η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Πανιώνιος
6η αγωνιστική: Ολυμπιακός Βόλου-Παναθηναϊκός
7η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Αθηναϊκός
8η αγωνιστική: Πρωτέας Βούλας-Παναθηναϊκός
9η αγνωνιστική: Παναθηναϊκός-ΔΑΣΑΛ
10η αγωνιστική: παοκ-Παναθηναϊκός
11η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Εσπερίδες

Κυκλοφόρησαν τα διαρκείας για το Μπάσκετ Γυναικών

Κυκλοφόρησαν τα διαρκείας για το Γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού στην τιμή των 20 ευρώ. Η αγορά τους θα ενισχύσει πολύ το συγκεκριμένο τμήμα το οποίο είναι και το μοναδικό που θα αγωνίζεται στον Τάφο του Ινδού. Τα εισητήρια είναι διαθέσιμα στους συνδέσμους Green Web Fans και Mad Boys και από τη Δευτέρα 30/8 και στα γραφεία του Ερασιτέχνη.

Κακή αρχή...

Μετά από μία μέτρια εμφάνιση ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε καλά τον νέο Πρωτάθλημα και παραχώρησε ισοπαλία με 1-1 με την Ξάνθη στην άδεια Λεωφόρο. Το σκορ άνοιξε για τον Παναθηναϊκό ο Πετρόπουλος με κεφαλιά στο 8' έπειτα από καλοεκτελεσμένο φάουλ του Λέτο. Στη συνέχεια οι παίκτες μας επαναπάφτηκαν στο σκορ καθώς φαίνεται και παρ' όλο που είχαν κάποιες καλές ευκαιρίες για να καθαρίσουν το παιχνίδι δεν το έκαναν και η αλήθεια είναι πως δε ζορίστηκαν ιδιαίτερα.
Καθώς περνούσε η ώρα και το 2-0 δε γινόταν η Ξάνθη άρχισε να παίρνει μέτρα και τελικά ισοφάρισε στο 50' μετά από λάθος στην άμυνα μας με τον Έλιγκτον. Από εκεί και πέρα το άγχος μεγάλωσε για τους πράσινους και ήταν φανέρο ότι δύσκολα θα άλλαζε κάτι και όντως αυτό έγινε.
Το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος κόβοντας 2 βαθμούς στον Παναθηναϊκό από την 1η κιόλας αγωνιστική.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γύρω πολυκατοικίες είχαν γεμίσει με κόσμο ο οποίος έκανε αισθητή την παρουσία του με δυνατή φωνή (και όχι μόνο), κάτι που ακούστηκε και από την τηλεόραση.

Επόμενο ματς για το Πρωτάθλημα, με τον άρη στη Θεσ/νικη. (Να δούμε πότε θα γίνει κι αυτό...)

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ανοιχτός ο δρόμος για το Final-4

Εύκολη κλήρωση είχε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού για το Κύπελλο όπου θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον μπαοκ στις 20/10 και εν συνεχεία αν προκριθεί τον νικητή του ζευγαριού Πρωτέας Βούλας-Παλαιό Φάληρο.
Ένα επίσης θετικό είναι το γεγονός ότι προέκυψε ζευγάρι μεταξύ Εσπερίδων και Αθηναϊκού πράγμα που σημαίνει ότι θα φύγει νωρίς ένα από τα δύο μεγάλα φαβορί του θεσμού.

Ικανοποιητική λύση

Καθώς φαίνεται, παίκτης του Παναθηναϊκού πρέπει να θεωρείται ο 32χρονος Λουίς Γκαρσία που έμεινε ελεύθερος από την Σανταντέρ. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στις Μπάρτσα, Λίβερπουλ και Ατλέτικο Μαδρίτης και μπορεί να παίξει μεσοεπιθετικός ή και στην κορυφή της επίθεσης υπό προϋποθέσεις.

Έξω ο ρατσισμός από τα γήπεδα.

Το επόμενο κείμενο δεν αφορά τον Παναθηναϊκό αλλά τον οπαδισμό γενικότερα...
Την περασμένη εβδομάδα μεταγράφηκε ο Οντεμβιγκί από τη Λοκομοτίβ Μόσχας στην Γουέστ Μπρομ και οι οπαδοί της πρώτης σκέφτηκαν να τον "ευχαριστήσουν" με έναν πολύ ευγενικό τρόπο σηκώνοντας ένα άκρως ρατσιστικό πανό.

Εννοείται φυσικά ότι αυτό είναι ένα γεγονός που πρέπει να προβληματίσει όλους τους συνειδητοποιημένους οπαδούς παγκοσμίως καθώς το πρόβλημα του ρατσισμού παραμένει μέσα στα γήπεδα και είναι στα χέρια μας να το διώξουμε... Για μια κερκίδα δυνατή που δε θα κοιτάει χρώμα, εθνικότητα και φυλή...

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Το όνειρο τώρα ξεκινά...

Ούτε δύσκολη αλλά ούτε και εύκολη μπορεί να χαρακτηριστεί η κλήροση του Παναθηναϊκού για το ερχόμενο Champions League. Συγκεκριμένα η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει τις Μπαρτσελόνα, Κοπεγχάγη και Ρούμπιν Καζάν.

Πράσινη αηδία

Αηδία και μόνο προκαλεί η στάση της εφημερίδας «η Πράσινη» από τον Μάιο και μετά. Η εφημερίδα της οικογένειας Γιαννακόπουλου υποστηρίζει πλέον ανοιχτά τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Σε ποιον θα το λέγαμε και ποιος θα το πίστευε πριν κανά δυο χρόνια. Τότε, πριν και μετά το μεγαλειώδες Συλλαλητήριο έβγαινε με πρωτοσέλιδα και μεγάλα γράμματα που λέγανε: «ΦΥΓΕ», «ΔΕ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ», «ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ», «ΧΟΥΝΤΑ», «ΑΦΑΝΤΟΣ, ΑΔΕΙΟΣ, ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ», «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ», «ΔΥΝΑΣΤΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ, ΕΜΠΟΡΕ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ, ΚΛΕΦΤΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΜΑΣ»!


Η στροφή της «Κίτρινης» βέβαια είναι άμεσα συνδεδεμένη και με την φιλοΤζιγγερική στάση του Παύλου Γιαννακόπουλου. Του Παύλου ΜΑΣ. Και μπορεί για κάτι φεγγάρια η «Πράσινη» να είχε γράψει τα παραπάνω επικά, αλλά πολλές φορές ο Παύλος με λόγια και έργα μας είχε προβληματίσει. Ίσως τελικά να ήταν κάτι παραπάνω από τυπικές οι αντιδράσεις του Παύλου στο κλειστό, όταν βρίζαμε τον Βαρδινογιάννη που ερχόταν και μας έλεγε «πάψτε». Όπως και όταν όλοι κράζανε την ξεφτίλα της μπάλας και ο Παύλος δήλωνε όλο νόημα πως ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ είναι «ένας και αδιαίρετος»… Όπως όλο νόημα πάλι έβγαινε και έκανε εμπρηστικές δηλώσεις αμέσως μετά την πολυμετοχικότητα πετώντας συνέχεια μπηχτές για τον Πατέρα και τον Βγενόπουλο του στυλ «μια ομάδα ανθρώπων απόψε ξεφτίλισε τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ». Μακάρι να ταν μόνο αυτά. Γιατί ο πόλεμος κατά του Πατέρα και του Βγενόπουλου συνεχίστηκε και έγινε πιο οξύς στη διετία της πολυμετοχικότητας. Κάθε τρεις και λίγο ο Παύλος θυμόταν να βγει και να κάνει την κριτική του ξεχνώντας την τριαντάχρονη σιωπή του επί Βαρδινογιάννη και τις δηλώσεις περί ενιαίου και αδιαίρετου. Οι οποίες δηλώσεις περί ηρεμίας και ησυχίας επανήλθαν πριν το φιλικό με τη Τζένοα.

Αποκορύφωμα ήταν μετά την αποχώρηση Πατέρα και την εδραίωση Τζίγγερ με το αποκούμπι του Παύλου, είναι η πρωτοφανής αντιπαναθηναϊκή στήριξη στον σοφέρ. Ότι μαλακία έχει κάνει ο Τζίγγερ τους τελευταίους 2 μήνες, εκεί η Πράσινη να τον σιγοντάρει. Αβαβά για τον κολλητό του Τζίγγερ, τον Γόντικα. Που είχε δώσει κάποτε τα εκατομμύρια στον γαύρο για τα τηλεοπτικά. Τσιμουδιά για τον Πορτογάλο Γκόντζο, τον τουρίστα τον Φρέιτας. Αβαβά για τις μεταγραφές που δεν έγιναν. Αβαβα ότι το μπάτζετ είναι ένα μύριο ενώ κάποτε μας πέταγε τα μπάτζετ σε αντιπαραβολή. Το παγόνι για την ξεφτίλα με τον γαύρο πρόεδρο, τον άσχετο που προχτές πήγε να δώσει τη γαλάζια φανέλα του τέρμα στον Ιωαννίδη. Αβαβά το κράξιμο όλου του γηπέδου προχτές στον Τζίγγερ και τα χειροκροτήματα στο «Πούλα!». Αβαβά που ο Τζίγγερ ψήφισε Μαρινάκη! Αλλά επειδή αυτοί φοράνε παντελόνια, τα σχόλια για την στήριξη στον γαύρο τα γράφει πίσω, αντί για εξώφυλλο. Αλλά και πίσω αυτά που γράφει σήμερα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Κυνήγι φαντασμάτων. Προχτές έγραφε «Ακόμα να το χωνέψεις Πατέρα πως είσαι στην απέξω;» και σήμερα γράφει για ΜΑΤ του Τζίγγερ και για το πώς θα αντιδράσει τώρα ο Πατέρας, λες και είναι ακόμα πρόεδρος. Έχουν μπερδέψει τα μπούτια τους. Πονάει μάλλον που ο Πατέρας μιλάει με τους παίκτες καθημερινά. Πονάει που ο Τζιμπρίλ πήγε και έκατσε δίπλα στον Πατέρα με τη Τζένοα. Που να πάει να κάτσει δηλαδή; Δίπλα στον φίκο;

Πραγματικά όλη αυτή η χολή προς αυτούς που έκαναν τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ νταμπλούχο και τα ματαιόδοξα σχέδια του Παύλου Γιαννακόπουλου , δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε, δε μπορούμε να τα εξηγήσουμε. Οι φωστήρες από τον κύκλο της οικογένειας των αφών μας λένε όλη την ώρα, μη έχοντας να μας πούνε κάτι σοβαρό, ότι «ξέρουμε εμείς, τον λόγο που ο Βγενό και ο Πατέρας είναι κακοί, εσείς δεν ξέρετε αλλά εμείς ξέρουμε». Για πείτε μας κι εμάς να μάθουμε στην τελική. Τι έχουν κάνει; Μήπως πουλάνε drugs; Ή βιάζουν παιδάκια; Αυτό που ξέρουμε εμείς είναι ότι έδωσαν μαζί με εσάς κάτι δεκάδες χαρτιά και έκαναν τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ και πάλι πρώτο μάγκα μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια. Ενώ ο πολυαγαπημένος σας Βαρδής και το πουλάκι του ο Τζίγγερ και ο θειός του πήραν 7 στα 29 έδωσαν προτάθλημα σε Λάρισες μΠαοκ και Αεκ, εδραίωσαν τον πράκτορα στην Ελλάδα, το 25-20 το έκαναν 37-20, έχασαν τελικούς Κυπέλλου από λάρισες και πανιώνιους και κατάντησαν τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ των εκατομμυρίων φιλάθλων να χειραγωγείται από μία ομάδα ανθρώπων που μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού και είναι πιο αντιΠαναθηναϊκοί και από τον κόκκαλη…

Μας έχεις στείλει κανονικά Παύλο. Αλλά έχει και πιο κάτω, το ξέρουμε.

(Πηγή: http://www.greenwebfans.com/view/el/DisplayArticle.aspx?2756# )

Πούλα ρε!!!

Στο χθεσινό φιλικό της Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ με την αντίστοιχη των Η.Π.Α. στο κλειστό του Ο.Α.Κ.Α. βγήκε το συγκεκριμένο που πανό. Ένα πανό που σίγουρα δε θα αναφερθεί σε κανένα από τα "αντικειμενικά" μέσα μαζικής εξημέρωσης.

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Άντε να δούμε...

Επιτέλους φαίνεται να υπάρχει φως στο τούνελ που βρισκόταν εδώ και καιρό το ανδρικό τμήμα βόλλεϋ του Παναθηναϊκού. Το απόγευμα της Τετάρτης υπήρξε προφορική συμφωνία με τον επιχειρηματία Γ. Γκαμάρη ο οποίος θα αναλάβει τα ηνία του τμήματος με τις υπογραφές να αναμένεται να πέσουν την ερχόμενη Τρίτη.
Το τμήμα πλέον θα ανεξαρτητοποιηθεί από τον Ερασιτέχνη, τα μέλη του οποίου πάντως θα αναλάβουν την αποπληρωμή των χρεών, και το budget θα καθοριστεί από τους νέους υπεύθυνούς του.

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Panathinaikos από άλλον πλανήτη!

Μετά από τα δύο φιλικά με Inter και Milan μπορούμε πλέον να πούμε ότι ο Παναθηναϊκός μας βρίσκεται στο σωστό δρόμο!
Νίκη με 3-2 (Cisse (2), Leto) επί της Πρωταθλήτριας Ευρώπης και όχι μόνο, πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση παρουσιάζοντας όμως μερικά από τα γνωστά αμυντικά προβλήματα.
Από την άλλη στο ματς με τη Milan τη νίκη ουσιαστικά μας την στέρησε ο ομογενής διαιτητής (σίγουρα γαύρος είναι!) ακυρώνοντας πεντακάθαρο γκολ του Govou αλλά και το δοκάρι σε σουτ του Νίνη. Η πρώτη εμφάνιση του Μπουμσόνγκ ήταν άκρος ενθαρρυντική αλλά και η πρώτη φετινή παρουσία του Gilberto Silva που έβγαζε σιγουριά στο κέντρο.
Φυσικά πρέπει να σταθούμε και στην παρουσία του κόσμου του Παναθηναϊκού όπου έδωσε βροντερό παρόν δείχνοντας για ακόμα μια φορά την αντίθεσή του ως προς την γνωστή οικογένεια...