Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Kαιρός ήταν

Σιγά σιγά αρχίζει το ξεσκαρτάρισμα και φεύγουν τα σκουπίδια από την ομάδα. Ο Αντωνίου είναι ένα άτομο που και ως παίκτης είχε προκαλέσει πολύ τον κόσμο του Παναθηναϊκού αλλά και ως τεχνικός διευθυντής έκανε πολλές λάθος επιλογές κυρίως με τη μη απόκτηση κεντρικού αμυντικού δύο χρόνια τώρα!
Στο καλό και να μη μας γράφεις.

See you on Wednesday

Μετά από μία μέτρια εμφάνιση ηττηθήκαμε από τον οσφπ στο ΣΕΦ με 79-72. Πολλές λάθος πάσες, χαμένα αμυντικά ριμπάουντ συν την βοήθεια των γκρι στους γαύρους έφερε αυτό το αποτέλεσμα (24 βολές του οσφπ έναντι 8 για εμάς).
Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων είναι δεδομένη οπότε δεν ανησυχούμε και τους περιμένουμε στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη.

Δεκάλεπτα: 16-14, 33-34, 56-47, 79-72

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Πληρώνοντας τα λάθη στη Βουλιαγμένη

Σ' ένα παιχνίδι που για ακόμα μία φορά η διαιτησία έδειξε την "αγάπη" της για το Τριφύλλι, η ομάδα μας έχασε με 7-10 από τον ΝΟΒ και πλέον περιμένουμε τον ηττημένου του ζευγαριού Π. Φάληρο-παοκ για τις θέσεις 5-6 που μία εκ των δύο οδηγεί στο Len Trophy.

Οκτάλεπτα: 3-4, 4-6, 6-7, 7-10

O κόσμος μίλησε (2)


Η παρουσία 1.500 στο Δ.Σ. της Παρασκευής, έδωσε στους διοικούντες να καταλάβουν ότι το Συλλαλητήριο του 2008 θα έχει και συνέχεια αν χρειαστεί. Η "λύση" του υπηρεσιακού προέδρου απορρίφθηκε και την ερχόμενη Τετάρτη θα εκλεχθεί ο καινούργιος πρόεδρος.


Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

O κόσμος μίλησε

Γιατί μόνο 19;

Την συνηθισμένη βεντούζα είχαμε χθες στο κλειστό του ΟΑΚΑ όπου και η ομάδα μας συνέτριξε τους ανύπαρκτους με 73-54 και έκανε το 1-0 στην σειρά των τελικών.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να παίρνει κάποιες καλές διαφορές (12-6, 19-10) με τον οσφπ όμως να απαντάει με ένα σερί 0-8 και να κάνει το 19-18 στην αρχή της δεύτερης περιόδου. Σε εκείνο το σημείο αφυπνίστηκε ο Παναθηναϊκός μας και το 19-18 έγινε 41-26 στο τέλος του ημιχρόνου. Ο εκνευρισμός που υπήρχει στους γαύρους φάνηκε πολύ έντονα στην μπουνιά του Kleiza εκτός φάσης στον Τσαρτσαρή την οποία δεν είδαν οι -προκλητικοί σε πολλές περιπτώσεις- διαιτητές.
Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε με τον ίδιο τρόπο. Η διαφορά έφτασε στους 26 όπου και ο Obradovic έβαλε αναπληρωματικούς με αποτέλεσμα ο γαύρος να καταφέρει να μειώσει στους 16 πόντους που ήταν και το περισσότερο που κατάφερε. Το τελικό 73-54 απέδειξε για ακόμα μία φορά ποιος είναι το αφεντικό.
Ο κόσμος από την μεριά του, γέμισε το κλειστό βοηθώντας τα μέγιστα στην κατάκτηση της νίκης περνώντας ταυτόχρονα μηνύματα για τις διοικητικές εξελίξεις στην ΠΑΕ.
Επόμενος αγώνας στο εξοχικό την Κυριακή στις 21.45 για το 2-0.

Δεκάλεπτα: 19-16, 41-26, 66-42, 73-54

Αυτοκτονία

Την ήττα με 7-6 γνώρισε η ομάδα μας από τον ΝΟΒ στη Βουλιαγμένη κι ενώ στο δεύτερο οκτάλεπτο ήμασταν μπροστά με 0-4 και στο τρίτο με 3-6. Η ομάδα έδειξε ότι έχει την ικανότητα να περάσει το εμπόδιο της Βουλιαγμένης και η νίκη το Σάββατο στο ΟΑΚΑ είναι μονόδρομος.

Οκτάλεπτα: 0-2. 0-2. 3-2. 4-0

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Ψήφος υπέρ Πατέρα στον Καναδά


Σε φιλικό αγώνα που έγινε στον Καναδά η ομάδα μας ήρθε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Benfica. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι η μαζική παρουσία πράσινου κόσμου στο γήπεδο αλλά και η στήριξή τους στον Νικόλα Πατέρα.

Και τώρα οι πελάτες

Μετά από μία κακή εμφάνιση οι παίκτες μας έκαναν το sweep με τον Πανελλήνιο κερδίζοντάς τον με 75-65. Μέχρι τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου ο Πανελλήνιος κατάφερνε να είναι κοντά στο σκορ και πολλές φορές μπροστά. Εκεί ανέλαβε δράση ο Jasikevicius και λίγο αργότερο ο Batiste και καθάρισαν το παιχνίδι με τη σειρά. Πρώτοι σκόρερ ήταν οι δύο προαναφερθέντες παίκτες με 14 πόντους έκαστος.

Φυσικά δε μπορούσε ο -λιγοστός είναι η αλήθεια- κόσμος να μείνει αμέτοχος σε αυτά που συμβαίνουν στην ΠΑΕ έτσι βγήκε ένα πανό με αποδέκτες τον Βαρδινογιάννη αλλά και τις Derby και Πράσινη το οποίο έμεινε κρεμασμένο καθόλη τη διάρκεια του αγώνα. Επίσης, μετά τη λήξη του αγώνα ακούστηκαν συνθήματα κατά του Βαρδινογιάννη και υπέρ του Πατέρα. Η συνέχεια την Παρασκευή στα γραφεία της ΠΑΕ...
Οι τελικοί με τους ανύπαρκτους ξεκινάνε την Τετάρτη στις 21.45.

Δεκάλεπτα: 18-17, 31-32, 53-52, 75-65

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Aνακοίνωση Ενιαίου Φορέα Συνδέσμων Θύρας 13

Σάββατο, 22 Μαΐου 2010,

Ποιός θα το περίμενε άραγε; Δύο χρόνια μετά την μεγαλύτερη εξέγερση - επανάσταση των οπαδών του Παναθηναϊκού και όλα είναι διαφορετικά πια. Κανείς δεν περίμενε τότε ότι μια ομάδα χωρίς παρόν και μέλλον, με ανύπαρκτη διοίκηση, χωρίς στόχους και χωρίς κόσμο στο πλευρό της, μετά από δύο χρόνια θα έφτανε στη εκπλήρωση των επιθυμιών μας. Έχει πλέον δημιουργηθεί ένα σύνολο που πραγματικά τρομάζει τους πάντες και μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον. Έχουμε μπροστά μας πλέον μια ομάδα με σοβαρή και υπεύθυνη διοίκηση που δουλεύει σε όλους τους τομείς, υποστηρίζει και προστατεύει τους παίκτες. Υπάρχουν πλέον παίκτες παγκόσμιας κλάσης που αν πλαισιωθούν με παίκτες ανάλογης αξίας, θα βρεθούμε σε επίπεδα που δεν τα περιμέναμε ποτέ. Και έχουμε φυσικά και ένα κόσμο που στηρίζει πλέον την ομάδα όσο τίποτα άλλο. Ένα κόσμο που παρά τις αλλεπάλληλες απογοητεύσεις των προηγουμένων χρόνων είναι εδώ και φωνάζει παρόν, ακολουθώντας την ομάδα παντού. Ένα κόσμο που σηκώνει την ομάδα στις πλάτες του και κατέκτησε μαζί της πρωτάθλημα και κύπελλο.

Και ενώ όλα θα έπρεπε να είναι τέλεια, τη στιγμή που οι αντίπαλοί μας χωλαίνουν σε όλα τα επίπεδα, και θα έπρεπε να είμαστε σίγουροι και αισιόδοξοι για το μέλλον, κάτι φαίνεται να μην λειτουργεί σωστά. Ένα μεγάλο πρόβλημα υπάρχει. Ο εχθρός είναι εντός και αυτό δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Από το ξεκίνημα της νέας πορείας άρχισαν και οι τρικλοποδιές στη διοίκηση και ειδικότερα στον πρόεδρο της ομάδας, δημιουργώντας προβλήματα στη σωστή λειτουργία του συνόλου. Αρχικά με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις κάποιων μετόχων και τη σιωπή κάποιων άλλων και με αποκορύφωμα τα πρωτοσέλιδα και τα δημοσιεύματα των 2 οπαδικών εφημερίδων του Παναθηναϊκού που ειδικά τον τελευταίο καιρό υποδαυλίζουν και κατηγορούν τον πρόεδρο Νικόλα Πατέρα επανειλημμένα και αδικαιολόγητα . Διότι καλώς ή κακώς δεν γίνεται να κατηγορείς κάποιον που πριν από 2 χρόνια παρέλαβε καμένη γη από τους ανίκανους προκατόχους του και σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει την κατάκτηση του νταμπλ. Και όχι μόνο αυτό. Με τις ενέργειες του καθάρισε το παρασκήνιο με αποτέλεσμα να μην αδικείται ο Παναθηναϊκός στις διαιτητικές αποφάσεις και να μην ευνοείται κανείς άλλος, έδιωξε άτομα από την ΠΑΕ που δεν έπρεπε να έχουν υπάρξει στην ομάδα ποτέ, ενέπνευσε τσαμπουκά και νοοτροπία νικητή στους παίκτες αλλά και στο κόσμο που γύρισε πάλι στο πλευρό της ομάδας.

Αυτός ο πισώπλατος πόλεμος έγινε και γίνεται από 2 ομάδες ανθρώπων. Από αυτούς που έχουν προσωπικά συμφέροντα και από αυτούς που έχουν προσωπικές φιλοδοξίες και αντιπαλότητες με άλλους μετόχους του Παναθηναϊκού. Οι πρώτοι είναι σαφώς πολύ χειρότεροι από τους άλλους αλλά πλέον και οι δεύτεροι κάνουν εξίσου κακό και έπρεπε να το είχαν καταλάβει καιρό πριν.

Η πρώτη ομάδα με φερέφωνο τη γνωστή εφημερίδα που έχει σαν εκπρόσωπό της τον εντεταλμένο, κατευθυνόμενο και επιδοτούμενο αποτυχημένο εκδότη έχει σίγουρα συμβάλλει τα μέγιστα όλα αυτά τα χρόνια στην μέχρι πρότινος κατάντια του Παναθηναϊκού. Και φυσικά αυτοί που κρύβονται από πίσω του, που τόσα χρόνια μίκραιναν τον Παναθηναϊκό και τώρα απλά ξευτιλίζονται, γιατί ένας άνθρωπος απέδειξε πόσο εύκολα μπορούσαν να τα καταφέρουν τόσα χρόνια που υπέφερε η ομάδα και ο κόσμος. Τους ξέρουμε, τόσα χρόνια λειτουργούσαν με τον ίδιο αρρωστημένο τρόπο, βύθιζαν την ομάδα και έριχναν πάντα τις ευθύνες αλλού. Μία στο προπονητή, μία στους παίκτες, μια στο κόσμο και ποτέ δεν έκαναν αυτοκριτική. Αλλά ευτυχώς όλα αυτά είναι παρελθόν. Αυτά που έχουν μείνει είναι η συκοφαντία τους, το ψέμα και η συνεχής αμφισβήτηση σε μια νέα υγιή κατάσταση που τους πονάει γιατί πολύ απλά είναι πετυχημένη. Ακόμα και στο μοναδικό θέμα που ανέλαβαν (γήπεδο) ακόμα βρισκόμαστε σε τέλμα. Αυτές οι καταστάσεις όμως θα σταματήσουν γιατί ο κόσμος εδώ και καιρό τους έχει καταλάβει και τους γυρνάει τις πλάτες του.

Και από την άλλη έχουμε τις προσωπικές φιλοδοξίες κάποιων που δεν μπορούν να περιμένουν και κάποιων άλλων που δυστυχώς το πλήρωμα του χρόνου πέρασε για αυτούς και που δεν μπορούν να βάλουν στην άκρη την αντιπαλότητά τους με άλλον μεγαλομέτοχο για το καλό της ομάδας. Με οδηγό μια εφημερίδα που γίνεται όπλο στις ορέξεις ενός και μόνο ανθρώπου, που ακόμα πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια για να καταλάβει πόσο κακό κάνει στον Παναθηναϊκό αυτές τις στιγμές και ότι έχει ακόμα πολλά χρόνια μπροστά του για να προσφέρει αν θέλει στο σύλλογο. Με αψυχολόγητα, σπασμωδικά, εμπρηστικά, διχαστικά, εν βρασμώ και αδικαιολόγητα πρωτοσέλιδα και δημοσιεύματα μόνο να βλάπτει μπορεί την ισορροπία στον Παναθηναϊκό και αυτό κάνει συνεχώς. Το κρίμα της υπόθεσης είναι ότι παίρνει στο λαιμό του μια εφημερίδα που στάθηκε αρωγός και σύμμαχος της επανάστασης του 2008 και την οδηγεί στο τέλμα και την αυτοκαταστροφή. Αν δεν είναι έτσι τα πράγματα, ας πάρουν μια ξεκάθαρη και πραγματική θέση ανοιχτά και χωρίς να κρύβονται, όπως γίνεται τις τελευταίες μέρες, και ας μας πουν πραγματικά τι προτείνουν για το μέλλον του Παναθηναϊκού. Αυτή η κατάσταση πάντως δεν γίνεται να συνεχιστεί.

Εμείς με πολύ μεγάλη μας λύπη, σαν Ενιαίος Φορέας Συνδέσμων Θύρας 13 θέλουμε απλά να ενημερώσουμε το κόσμο του Παναθηναϊκού ότι πλέον δεν θα έχουμε καμία συνεργασία με την εφημερίδα « Η Πράσινη» που τόσο καιρό πορευτήκαμε μαζί της. Οι εξελίξεις, μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και δεν υπήρχε άλλη λύση για μας. Πλέον η φωνή μας θα ακούγεται μόνο από το διαδίκτυο, από «ουδέτερες» εφημερίδες και από τα οπαδικά μας έντυπα.

Την ερχόμενη Παρασκευή κρίνονται το παρόν και το μέλλον του Παναθηναϊκού μας και θα είμαστε όλοι εκεί για να προασπίσουμε τα συμφέροντα του συλλόγου. Σαν Ενιαίος Φορέας Συνδέσμων Θύρας 13 δεν θα διστάσουμε να τα βάλουμε με τον οποιονδήποτε μπαίνει αντιμέτωπος με το συμφέρον του Παναθηναϊκού, όπως κάνουμε πάντα.

Ενιαίος Φορέας Συνδέσμων Θύρας 13

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Παναθηναϊκός vs. διαιτητές σημειώσατε 2

Ακούγαμε για κακές διαιτησίες από τους παίκτες εις βάρος της ομάδας μας, αλλά λόγω του ότι τα παιχνίδια πόλο σπάνια μεταδίδονται από την τηλεόραση δε μπορούσαμε να διαφωνήσουμε ή να συμφωνήσουμε. Χθες όμως που το παιχνίδι ήταν ζωντανό από την ΕΤ1 φάνηκε η εχθρικότατη διαιτησία. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο πανιώνιος κέρδισε 8 αποβολές και 3 πέναλτυ!
Όσων αφορά τα αγωνιστικά, το ματς πήγαινε στην ισοπαλία μέχρι το 5-5 στα μέσα του τετάρτου οκταλέπτου, αλλά λόγω των πολλών αποβολών η ομάδα μας αποδυναμώθηκε και λογικά έχασε αν και πάλεψε το παιχνίδι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες που παίζουν απλήρωτοι από τον Φεβρουάριο, και όπως είπαν σε ανακοίνωσή τους, παίζουν μόνο για τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του. Μπράβο αξίζει επίσης και στους περίπου 50 οπαδούς μας που έδωσαν βροντερό παρόν στο κολυμβητήριο της Σύρου.
Πλέον η προσοχή στρέφεται στα Play Offs για να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε...

Οκτάλεπτα: 2-2, 4-4, 5-5, 6-7

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Μια μακέτα... όνειρο!


Βγήκαν στο φως της δημοσιότητας τα σχέδια για τις εγκαταστάσεις του Ερασιστέχνη και από τις πληροφορίες φαίνεται ότι θα είναι υπέρ του δέοντος πλήρεις. Αλλά από μακέτες και ανακοινώσεις έχουμε χορτάσει. Έργα δε βλέπουμε!

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Nαι, στις μετακινήσεις των οπαδών

Ανακοινώθηκε επίσημα πλέον μετά από τη συνάντηση που είχαν χθες ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, οι εκπρόσωποι της ΕΠΟ και της Superleague, αίρεται η απαγόρευση για τις μετακινήσεις των οπαδών για την νέα αγωνιστική περίοδο.

Με λίγα λόγια ας ετοιμαζόμαστε για μεγάλες στιγμές στην επαρχία όπως η φετινές εκδρομές, οργανωμένες (Κρήτη, Κομοτηνή, Καβάλα, Ξάνθη) αλλά και "ανοργάνωτες" (Τρίπολη, Περιστέρι).
Όπως φαίνεται τα πανό που βγήκαν και στο ΟΑΚΑ αλλά και σε πολλά γήπεδα έπαιξαν το ρόλο τους.
Οπότε... ραντεβού στα πέταλα!


Ξεφτίλα

Ο Δημητράκης ο Γιαννακόπουλος (βλ. Πράσινη) έχει βαλθεί να γαμήσει ό,τι έχει φτιαχτεί τα τελευταία δύο χρόνια στην ΠΑΕ. Με ανακοινώσεις όπως η χθεσινή το μόνο που καταφέρνει είναι να σπέρνει τη διχόνια. Ο κόσμος δεν τον γουστάρει και αυτό έχει φανεί εξ αρχής



Για τα τελευταία πρωτοσέλιδα της Πράσινης τι να πει κανείς; Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Προσπαθεί και αυτή να βάλει το προσωπικό συμφέρον του Δημητράκη πάνω από τον Παναθηναϊκό. Είναι γεγονός πλέον ότι μιλάμε για μια δεύτερη Derby.
Γράφει για τα χρόνια προσφοράς στον Παναθηναϊκό του Πατέρα και των Γιαννακόπουλων και ταυτόχρονα δοξάζει τον Δημητράκη. Ο Δημητράκης δεν έχει προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ στον Παναθηναϊκό. Μόνο παπαριές κάνει. Κανείς δεν αμφισβιτεί το τι έχουν προσφέρει ο Παύλος και ο Θανάσης στον Παναθηναϊκό αλλά κανείς δεν παραβλέπει τα τρανταχτά λάθη που έχουν γίνει στον Ερασιτέχνη.
Το ζουμί είναι ότι ο Δημητράκης πρέπει να απομονωθεί επειγόντως και η Πράσινη να κόψει τις μαλακίες μπας και κερδίσει την χαμένη της αξιοπρέπεια (που δεν το κόβω εδώ που τα λέμε).
Να ξεκαθαρίσουμε βέβαια ότι δεν είμαστε προσωπολάτρες και θέλουμε μόνο το καλό του Παναθηναϊκού μας, αλλά με τέτοιες ενέργειες δε συμβαίνει κάτι τέτοιο.


Nαι μεν αλλά...


Τα εύκολα δύσκολα έκαναν οι παίκτες μας χθες στην Κυψέλη αλλά τελικά κέρδισαν με 73-75 τον Πανελλήνιο με τρίποντο του Nicholas στα 2". Γενικά η εμφάνιση ήταν πολύ κακή με χαρακτηριστικό το κάκιστο ποσοστό 6/22 στα τρίποντα. Μόνο ο Διαμαντίδης διασώθηκε με 13 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7 ασσίστ χωρίς να είναι απόλυτα έτοιμος. Καλύτερα βέβαια που ήρθε τώρα αυτή η εμφάνιση για να φανερωθούν τα λάθη αφού οι τελευταίες εμφανίσεις είχαν φέρει κύμα υπεραισιοδοξίας.
Ο κόσμος πάντως στάθηκε στο ύψος του φωνάζοντας καθόλη τη διάρκεια του αγώνα.

Δεκάλεπτα: 14-19, 30-44, 56-60, 73-75

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Χαλαρά

Χαλαρό απόγευμα στο ΟΑΚΑ είχαμε εναντίον του Πανελληνίου και το τελικό σκορ, 88-58, το αποδεικνύει. Πρώτος σκόρερ ο Διαμαντίδης με 17 πόντους. Επόμενος αγώνας την Τρίτη στην Κυψέλη.

Δεκάλεπτα: 23-5, 45-21, 67-44, 88-58

Kαι τώρα Play Offs

Τη νίκη με 13-8 πήρε η ομάδα μας εναντίον του μπάογκ και πέρασε στα Play Offs. Πρώτος αντίπαλος η Βουλιαγμένη στις 26 Μαΐου. Προέχει όμως το Final 4 του Κυπέλλου το επόμενο Σαββατοκύριακο με πρώτο αντίπαλο τον πανιώνιο.

Oκτάλεπτα: 4-3, 3-1, 3-1, 3-3

H Κύπρος είναι πράσινη Παναθηναϊκέ (2)


Nίκη στο δεύτερο φιλικό για την ομάδα μας επί της Αλκής με 2-0. Σκόρερ οι Μαρίνος και Leto.

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Η Κύπρος είναι πράσινη Παναθηναϊκέ (1)


Μετά τη λήξη των υποχρεώσεων της ομάδας κανονίστηκαν κάποια φιλικά και ποιο μέρος είναι καταλληλότερο από την Κύπρο όπου ζουν πολλοί Παναθηναϊκοί που δεν έχουν την ευκαιρία να βλέπουν την ομάδα συχνά; Την περασμένη Τετάρτη η ομάδα μας αντιμετώπησε την Α.Ε. Λεμεσού με τελικό σκορ το 2-2. Σκόρερ για τους πράσινους οι Sarriegi και Clayton. Αυτό που μένει πάντως είναι η παρουσία περίπου 200 οπαδών μας!

Συνηθισμένη κατάληξη...

Χάθηκε για τέταρτη σερί χρονιά το Πρωτάθλημα στο βόλεϋ ανδρών μετά την τρίτη συνεχόμενη ήττα από τον οσφπ με 3-1 (25-20, 25-18, 22-25, 25-17) στον Ρέντη. Δεν έχουμε πολλά να πούμε για το παιχνίδι. Η γκαντεμιά ήταν για άλλη μια φορά παρούσα για την ομάδα μας χτυπώντας αυτή τη φορά των Αγκάμεζ ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στον τένοντα με αποτέλεσμα να μη μπορεί να βοηθήσει τουλάχιστον στο πρώτο σετ το οποίο και χάθηκε εύκολα. Η συνέχεια ήταν η ίδια με το δεύτερο σετ να καταλήγει σε κόκκινα χέρια πάλι αφού προηγουμένως οι γαύροι έδειξαν για άλλη μια φορά το IQ τους πετόντας βίδες στο τερέν ενώ η ομάδα τους κέρδιζε με 22-15! Αυτή η διακοπή όπως είναι λογικό χάλασε το ρυθμό του οσφπ με αποτέλεσμα να πάρουμε το επόμενο σετ με τον Αγκάμεζ πλέον να έχει ζεσταθεί. Στο τέταρτο και τελευταίο σετ η ομάδες πήγαιναν χέρι μέχρι το 16-15 του οσφπ όπου δόθηκε μπλοκ άουτ υπέρ των αρουραίων ενώ η μπάλα είχε πέσει ΚΑΘΑΡΑ μέσα. Από εκεί και πέρα, όπως μαρτυρά και το σκορ, ο γαύρος πήρε εύκολα το σετ επομένως και το Πρωτάθλημα... Τι να πούμε γι' αυτό το τμήμα πλέον; Σίγουρα οι καταστάσεις φέτος δεν ήταν οι ίδιες αλλά χάθηκε ένας ακόμα τίτλος με πλεονέκτημα έδρας και αυτό είναι το γαμώτο της υπόθεσης. Εδώ θα είμαστε να τα πούμε...

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Kρίμα

Κάποιες φορές δεν αρκεί η ψυχή και το πάθος των παικτών συν την δυναμικότατη παρουσία της εξέδρας ώστε να έρθει η νίκη. Χθες υπήρχαν αυτά αλλά ο οσφπ κέρδισε δίκαια με 2-3 (21-25, 27-25, 25-23, 17-25, 10-15) στη γεμάτη Γλυφάδα.
Οι απουσίες των Χριστοφιδέλη και Πανταλέωντα έκαναν μπαμ από την αρχή με την υποδοχή να είναι σε κακή κατάσταση για δεύτερο σερί παιχνίδι και με τον Samica επίσης σε άσχημη μέρα. Όσον αφορά τα σετ ο οσφπ έπαιρνε προβάδισμα σε καθένα απ' αυτά με τους παίκτες μας όμως να μην το βάζουν κάτω και να το παλεύουν. Ειδικά στο τρίτο σετ έγινε ίσως η μεγαλύτερη ανατροπή σε derby και όχι μόνο όταν πήραμε το σετ από το 4-16 με 25-23! Στη συνέχεια όμως βγήκε η κούραση και ήρθε η κατάρρευση και το παιχνίδι χάθηκε φυσιολογικά.
Πλέον η υπόθεση τίτλος φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη. Το πάθος και η ψυχή υπάρχουν. Υπάρχει όμως και η τύχη; Επόμενος αγώνας την Τετάρτη στις 8.

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

H φήμη τους πλέον γνωστή...

Αφού ο Παναθηναϊκός δε συμμετείχε στο Final 4 της Euroleague, είναι λογικό να χεστήκαμε για το ποια ομάδα θα το πάρει. Συνέβησαν όμως κάποια πράγματα "εξωαγωνιστικά" που μας αφορούν έστω και έμμεσα.
Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι οι οπαδοί της Partiza και της CSKA βρέθηκαν στο πλευρό των οπαδών της Barcelona και φώναζαν συνθήματα του Παναθηναϊκού στα ελληνικά(!).
Φυσικά όμως το γαμάτο της υπόθεσης ήταν το πανό που έβγαλαν οι οπαδοί της CSKA για τους γαύρους για το ζήτημα που είχε δημιουργηθεί στον μεταξύ τους αγώνα το 1995 στο ΣΕΦ.

Y.Γ.: Για όποιον δεν ξέρει τι έγινε το 1995: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=5&artid=165234&dt=03/04/2005

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Σας γαμάει ο... Dejan

Όσα χρόνια κι αν περάσουν οι θρυλικές φάπες που έφαγαν οι γαύροι από τον Dejan Bodiroga, δεν πρόκειται να ξεχαστούν. Οχτώ χρόνια έχουν περάσει από τότε που έφυγε από τον Παναθηναϊκό κι ακόμα τους τσούζει. Έτσι εξηγείται και το "πέσιμο" που πήγαν να του κάνουν στο Παρίσι αλλά τελικά τους έγραψε στα παπάρια του. Αργότερα μάλιστα δήλωσε: "Είναι γνωστό ότι ο ολυμπιακός υπέφερε στα τέσσερα χρόνια που έπαιξα στον Παναθηναϊκό. Και όπως φαίνεται εξακολουθούν να πονάνε παρότι έχουν περάσει οχτώ χρόνια από τότε που έφυγα." και "Δεν είχαμε σωματική επαφή. Δεν τόλμησαν. Μόνο με έβρισαν. Προφανώς, πίστεψαν ότι θα φοβόμουν. Θα πρέπει να ξέρετε, όμως, ότι ένας οπαδός του Παναθηναϊκού και της Partizan ισοδυναμεί με χίλιους του ολυμπιακού!"

Στο χέρι μας

Σ' ένα κάκιστο παιχνίδι (λογικό λόγω της μεγάλης διακοπής του Πρωταθλήματος) ήρθαμε ισόπαλοι 7-7 με το Π. Φάληρο εκτός έδρας. Πλέον χρειάζεται μόλις ένας βαθμός κόντρα στον αδιάφορα αλλά και τρίτο μπαοκ την τελευταία αγωνιστική για να μπούμε στα Play Offs ενώ σε περίπτωση νίκης μας και ήττας του Π. Φαλήρου μπαίνουμε ως πέμπτοι.

Οκτάλεπτα: 1-1, 2-1, 2-2, 2-3

Ατυχία/ -ες

Είναι δεδομένο ότι έχουμε καλύτερη ομάδα από το γαύρο στο βόλλεϋ ανδρών. Δυστυχώς όμως αυτδεν αρκεί πάντα. Στον χθεσινό αγώνα στον Ρέντη τίποτα δεν πήγε καλά και η ήττα με 3-0 (25-23, 25-21, 25-15) ήρθε αναμενόμενα.
Αφού χάθηκε το πρώτο σετ το οποίο ήταν και το μοναδικό που πάλεψαν οι παίκτες μας, η συνέχεια φαινόταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Ουσιαστικά το πρόβλημα εντοπιζόταν στην κάκιστη υποδοχή αλλά και στην κακή μέρα του Zagumny.
Πλέον η σειρά είναι στο 1-1 και οι παίκτες πρέπει να ξεπεράσουν τα συνεχόμενα προβλήματα που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα. Επόμενος αγώνας τη Δευτέρα στη Γλυφάδα. Αυτή τη φορά πρέπει να γίνει ακόμα πιο έδρα ώστε να γίνει το 2-1 και να τελειώνουμε στην τρούμπα μια ώρα νωρίτερα.

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ευχαριστούμε αρχηγέ

Μετά την αποχώρηση του Φραγκίσκου Αλβέρτη την περασμένη σεζόν από τα γήπεδα, ήρθε η σειρά και της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι σταματάει το βόλλεϋ όπως της άξιζε. Double και αποθέωση από 60.000 κόσμο στο Ο.Α.Κ.Α.
Στον Παναθηναϊκό ήρθε το 2004 από τα Βριλλήσια και τον επόμενο χρόνο άρχισε η συλλόγη της από τίτλους στον Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα κέρδισε 11 τίτλους σε 6 χρόνια με το Τριφύλλι (το Κύπελλο του 2007 δεν έγινε λόγω της δολοφονίας του Μ. Φιλόπουλου) και άλλους 4 με την ομάδα των Βορείων Προαστείων.
Μπορεί αγωνιστικά η χρόνια να μην ήταν και η καλύτερη που έκανε, η παρουσία της όμως και μόνο ενέπνεε σιγουριά σε συμπαίκτριες και κόσμο. Είναι σίγουρο ότι θα μας λείψει...

Υ.Γ.: Το βόλλεϋ επίσης σταματάει και η Ελευθερία Χατζηνίκου και την ευχαριστούμε κι αυτήν για ό,τι προσέφερε στο Σύλλογο.

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Τι να πει κανείς;

Sweep και φύγαμε για τους ημιτελικούς. Με εκπληκτική εμφάνιση οι παίκτες μας, διέλυσαν το πανιωνάκι με 59-107(!) στη Ν. Σμύρνη και τώρα σειρά έχει ο Πανελλήνιος. Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε για το ματς. Το σκορ μιλάει από μόνο του. Πρώτος σκόρερ αυτή τη φορά το Διαμαντίδης με 16 πόντους.

Δεκάλεπτα: 18-24, 28-48, 44-82, 59-107

Eπιτέλους!

Καιρός ήταν το ανδρικό τμήμα βόλεϋ του Παναθηναϊκού να εκμεταλλευτεί την έδρα! Αν και μας έβγαλαν την πίστη, τελικά κέρδισαν τον γαύρο με 3-2 (25-19, 25-22, 22-25, 16-25, 15-12) και έκαναν το 1-0 στη σειρά των τελικών.
Το πρώτο σετ ξεκίνησε με την ομάδα να αποκτά διαφορά εξ αρχής (8-2) την οποία και κράτησε μέχρι το τέλος. Στο δεύτερο ο γαύρος μπήκε πιο δυνατά έχοντας διαφορά ασφαλείας καταφέρνοντας μάλιστα να προηγηθεί με 12-16 και 17-21. Εκεί ανέλαβε δράση ο Αγκάμεζ και ανέτρεψε το σκορ κάνοντας το 25-22 για την ομάδα μας. Στα επόμενα δύο σετ -ειδικά στο τέταρτο- η ομάδα μας δεν υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο δίνοντας την ευκαιρία στους αρουραίους να ισοφαρίσουν. Η ψυχολογία ήταν πια με το μέρος τους, αλλά οι παίκτες μας δεν το έβαλαν κάτω και με την βοήθεια του κόσμου πήραν τη νίκη στο τάι-μπρέικ με 15-12.
Ο κόσμος που έδωσε δυναμικό παρόν στη Γλυφάδα για πρώτη φορά φέτος. Περίπου 1.000 οπαδοί εμψύχωσαν την ομάδα ώστε να φτάσει σ' αυτή την πολύ σημαντική νίκη.

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος, 2009-2010 (Βόλεϋ Γυναικών)

Τελείωσε κι εδώ η χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το double αυτό ήρθε να αποδείξει ότι η πράσινη κυριαρχία καλά κρατεί στο γυναικείο βόλεϋ και να βουλώσει τα στόματα στην τρούμπα που είχαν βγάλει γλώσσα.
Η χρονιά ξεκίνησε με πολλά προβλήματα... Από τη μία η υπόθεση "ΤΣΟ & ΛΟ" που ανάγκασε την ομάδα να παίξει με τις νεανίδες στην πρώτη αγωνιστική εναντίον του γαύρου (τυχαίο;) και από την άλλη οι διοικητικές εξελίξεις του περασμένου καλοκαιριού που επηρέασαν με τον τρόπο τους κι αυτό το τμήμα. Και φυσικά για το τέλος έμεινε ο (αδια)έφορος του τμήματος, Β. Πιστιόλης. Αυτός που δεν έκανε καμία ένσταση για το "ΤΣΟ & ΛΟ" και τιμωρήθηκαν ακόμα και παίκτριες που δε φορούσαν το συγκεκριμένο μπλουζάκι, αυτός που δέχτηκε δίχως αντίδραση το διωγμό από τον Τάφο... Μπορούμε να βάλουμε και την αποδυνάμωση της ομάδας, κυρίως με την απομάκρυνση της Fernadez, για το τέλος και έδεσε το γλυκό.
Φαινόταν εξ αρχής δηλαδή ότι ο στόχος θα ήταν πάλι το double αλλά δε θα έπρεπε να έχουμε βλέψεις για ευρωπαϊκή πορεία ανάλογη της περσινής. Παρόλ' αυτά η φετινή ευρωπαϊκή πορεία δε μπορεί να χαρακτηριστεί κακή αφού η ομάδα έφτασε μέχρι τους "8" του Challenge Cup έχοντας αποκλείσει προηγουμένος τον οσφπ με δύο νίκες.
Για το Κύπελλο δεν έχουμε να πούμε πολλά. Κέρδισε ο καλύτερος, δηλαδή ο Παναθηναϊκός με την παρουσία του κόσμου να είναι συγκλονιστική στον ημιτελικό και κυρίως στον τελικό που οι γαύροι ακούστηκαν ελάχιστα.
Όσον αφορά το Πρωτάθλημα υπάρχουν περισσότερα να πει κανείς. Η ήττα των νεανίδων στην πρώτη αγωνιστική από το γαύρο έδινε σαφές προβάδισμα στις άτιτλες για την κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο, όπως κι έγινε εν τέλει. Σ' αυτό βέβαια βοήθησε και η ασταθής απόδοση της ομάδας μας χαρίζοντας βαθμό ή βαθμούς με τρανταχτά παραδείγματα τις ήττες από το Μαρκόπουλο και τον οσφπ στην άδεια Γλυφάδα. Η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην κανονική περίοδο έφερε πρώτο αντίπαλο στα Play Offs την Κερατέα το εμπόδιο της οποίας ξεπεράστηκε εύκολα. Δε μπορούμε να πούμε το ίδιο όμως και για το Μαρκόπουλο το οποίο οδήγησε τη σειρά σε τρίτο ματς το οποίο και κερδίσαμε σχετικά εύκολα.
Η υπόθεση τίτλος ουσιαστικά κρίθηκε στο πρώτος παιχνίδι με τα κορίτσια μας να πραγματοποιούν επική ανάτροπη από το 2-0 κερδίζοντας με 2-3 τελικά. Το 3-1 στο Μετς ήρθε φυσιολογικά και πλέον ο τίτλος το αν ο τίτλος θα ερχόταν στον Ρέντη ή στο Μετς εξαρτιόταν από τη διάθεση της ομάδας. Τελικά αποφάσισαν να τελειώσουν μια ώρα αρχίτερα και το 1-3 εκεί μέσα έδωσε στο τμήμα το 6ο συνεχόμενο Πρωτάθλημα.
Όσον αφορά την παρουσία του κόσμου, η φυγή από τον Τάφο ξενέρωσε πολλούς και αν εξαιρέσουμε τον δεύτερο τελικό και ίσως το ευρωπαϊκό παιχνίδι με τον γαύρο, η ομάδα έπαιζε στην κυριολεξία μόνη της. Δεν ίσχυε το ίδιο όμως και για τα εκτός έδρας παιχνίδια όπου η παρουσία του κόσμου ήταν πραγματικά δυναμική.
Ο κύριος στόχος για του χρόνου πρέπει να είναι φυσικά η κατάκτηση του double εκ νέου και ίσως η καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία η οποία όμως θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις εξελίξεις στα διοικητικά του Ερασιτέχνη. Επίσης πρέπει να ρυθμιστεί και το θέμα της έδρας. Είναι άδικο αυτό το τμήμα να παίζει μόνο του...

Υ.Γ.: Αμέσως μετά τον τρίτο τελικό με τον οσφπ, ο Τ. Φλώρος ανακοίνωσε την αποχώρηση από τον πάγκο της ομάδας για προσωπικούς λόγους. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τον ευχαριστήσουμε για τους τίτλους που μας χάρισε και να του ευχηθούμε καλή συνέχεια σε ό,τι κάνει στη ζωή του από 'δω και πέρα.

1-0 και συνεχίζουμε

Το 1-0 κάναμε στην πρώτη φάση των Play Offs νικώντας τον Πανιώνιο με 92-57 στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Πρώτος σκόρερ ο Tepic με 17 πόντους και γενικά καλή παρουσία. Καιρός είναι να πάρει μπρος αυτό το παιδί. Επόμενος αγώνας τη Δευτέρα για να τελειώνουμε...

Δεκάλεπτα: 27-16, 49-28, 74-38, 92-57

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

TΣΟ & ΛΟ

Ένα ακόμα Πρωτάθλημα (το 6ο συνεχόμενο) βάφτηκε πράσινο με τους κορίτσαρούς μας να κερδίζουν τις άτιτλες με 1-3 (20-25, 17-25, 25-20, 26-28) στον Ρέντη και να κάνουν sweep στους τελικούς. Με λίγα λόγια είχαμε την καθιερωμένη βεντούζα!
Τα δύο πρώτα σετ δε χρίζουν ιδιαίτερης κριτικής. Η ομάδα μας τα πήρε σχετικά εύκολα έχοντας επιβάλλει το ρυθμό της. Στο τρίτο, ο οσφπ ανέβηκε και κατάφερε να το κατακτήση επίσης εύκολα. Στο τέταρτο και τελευταίο σετ είχαμε derby, το μοναδικό σετ που πήγε έτσι στη σειρά των τελικών. Οι ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι καθ' όλη τη διάρκεια του, στο τέλος όμως φάνηκε ποια ομάδα έχει την καρδιά του Πρωταθλητή.
Αυτός είναι ο πέμπτος φετινός τίτλος για τον Παναθηναϊκό μας και ήρθε από ένα τμήμα που αν δεν είχε για (αδια)έφορο τον Πιστιόλη, πιθανόν να είχαμε καθαρίσει ακόμα πιο εύκολα το double και να είχαμε καλύτερη πορεία στην Ευρώπη. Το μόνο που μένει να πούμε είναι: ΤΣΟ & ΛΟ!