Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Tέλος κι ο μπάογκ

Το αντίπαλό μας στα ημιτελικά του Πρωταθλήματος βόλεϋ περιμένουμε από χθες μετά τη νίκη με 1-3 (16-25, 18-25, 25-23, 20-25) στο κλειστό της Πυλαίας επί του μπάογκ. Οι ημιτελικοί θα ξεκινήσουν μετά την Κυριακή του Πάσχα και ο αντίπαλος μας θα προκύψει από το ζευγάρι ηρακλής-άρης που προς το παρόν είναι στο 1-1 όσον αφορά τις νίκες.

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ

Όπως όλα δείχνουν κατακτάμε το Πρωτάθλημα καθώς πλέον θέλουμε ένα βαθμό στα επόμενα δύο παιχνίδια μετά τη νίκη μας με 0-3 επί του Ατρομήτου στο Περιστέρι και τη γκέλα του γαύρου με το παράρτημα του στο Καραϊσκάκη.
Ήταν αναμενόμενο ότι ο Νιόπλιας θα κατέβαζε μια πολύ δυνατή ενδεκάδα έχοντας όμως και μία έκπληξη η οποία είχε να κάνει με τη χρησιμοποίηση του Νίνη αντί του Καραγκούνη. Αναλυτικότερα: στο τέρμα ο Τζόρβας, κεντρικό αμυντικό δίδυμο Kante, Sarriegi, δεξιά ο Σεϊταρίδης και αριστερά ο Βύντρα. Αμυντικά χαφ οι Gilbero, Κατσουράνης, πιο μπροστά οι Leto, Νίνης, Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Cisse.
Tο παιχνίδι ξεκίνησε με εμάς να πιέζουμε και να καταφέρνουμε ν' ανοίξουμε το σκορ στο 17' όταν μετά από φάουλ του Cisse ο Σαλπιγγίδης πήρε το "rebound" κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μιχαηλίδη. Το υπόλοιπο ημίχρονο κύλησε χωρίς κάποια σημαντική φάση.
Στο 2ο ημίχρονο οι παίκτες μας μπήκαν μάλλον χαλαροί κι επέτρεψαν στον Ατρόμητο να φανεί απειλητικός και να αναγκάζει το Τζόρβα σε μία δύσκολη επέμβαση. Με την αλλαγή του Καραγκούνη με το Σαλπιγγίδη η ομάδα έδειξε να φρεσκάρεται και στο 73' ο Καραγκούνης ανατράπηκε στην περιοχή κερδίζοντας καθαρότατο πέναλτυ το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Cisse. Το παιχνίδι είχε ουσιαστικά κριθεί παρόλ' αυτά ο Leto έβαλε το κερασάκι στην τούρτα σκοράροντας στο 89' αφού πρώτα είχε περάσει και το Μιχαηλίδη μετά από μπαλιά του Cisse.
Η νίκη αυτή πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίχτες και τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που έκαναν Λεωφόρο το Περιστέρι. Μάλιστα μετά το τέλος τους οι παίχτες - εκτός του γνωστού Βύντρα - πήγαν στο πέταλο και ευχαρίστησαν τους οπαδούς για την τεράστια συνεισφορά τους.
Πλέον απομένουν 2 αγωνιστικές και αν και χρειαζόμαστε μόλις ένα βαθμό, εμείς θέλουμε και τους 6! Επόμενος αγώνας στο ΟΑΚΑ με τον ηρακλή σε δύο βδομάδες στις 19.00.

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Ήττα στην Καλλιθέα

Την ήττα με 70-67 γνώρισε η γυναικεία μας ομάδα μπάσκετ από τις Εσπερίδες και πλέον ο στόχος της δεύτερης θέσης έσβησε. Η ομάδα μας κατάφερε να είναι σχετικά κοντά στο σκορ σε όλο τον αγώνα και να προσπαθεί στο τέλος να ισοφαρίσει με τρίποντο σε νεκρό χρόνο το οποίο δυστυχώς δε βρήκε στόχο. Περίπου 30 οπαδοί βοήθησαν την ομάδα στην Καλλιθέα.

Δεκάλεπτα: 19-16, 32-31, 50-47, 70-67

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Νίκη που ισοδυναμεί με είσοδο στα Play Offs

Νίκη με 14-4 για την ομάδα μας πόλο επί του Ποσειδώνα Ιλισίων και πλέον βρισκόμαστε στην ισοβαθμία με τη Λάρισα στη 6η θέση αλλά προηγούμαστε λόγω των μεταξύ μας παιχνιδιών. Όπως μαρτυράει και το σκορ δεν είχαμε ιδιαίτερο πρόβλημα να κερδίσουμε μια ομάδα που στον πρώτο γύρο μας είχε κάνει ζημιά κερδίζοντάς μας όταν ήταν ουραγός στη βαθμολογία. Επόμενος αγώνας εκτός έδρας με το Π. Φάληρο.

Οκτάλεπτα: 4-1, 3-2, 2-1, 5-0

Κ-Α-Υ-Λ-Α

Τίτλος Νο. 2 για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ μας που κέρδισε με 3-2 (20-25, 25-22, 22-25, 25-23, 18-16) τη μεικτή τρούμπας για τον τελικό του Κυπέλλου για το βόλεϋ ανδρών. Όπως κι ο περσινός τελικός έτσι κι αυτός αποτέλεσε διαφήμιση για το άθλημα με τις δύο ομάδες να προσφέρουν ένα πολύ καλό παιχνίδι.
Στο 1ο σετ ο Παναθηναϊκός είχε σαφέστατα προβλήματα στην υποδοχή κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στον οσφπ να το πάρει με σχετική άνεση. Στη συνέχεια η εικόνα μας βελτιώθηκε αισθητά και καταφέραμε να έχουμε την πρωτοπορία στο σκορ καθόλη τη διάρκεια του 2ου σετ και να το κατακτάμε με 25-22. Στο 3ο σετ επανήλθαν τα προβλήματα του 1ου για την ομάδα μας δίνοντας την ευκαιρία στο αρουραίο να πάρει εκ νέου το προβάδισμα στα σετ.
Από εδώ και πέρα όμως ξεκίνησε το πραγματικό derby! Ο Παναθηναϊκός όπως ήταν λογικό μπήκε πολύ δυνατά στο 4ο σετ καθώς βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο και κατάφερε να πάρει διαφορά 6 πόντων (15-9) και να τη συντηρήσει μέχρι λίγο πριν το τέλος όπου ο γαύρος ισοφάρισε στο 23-23 αλλά με έναν εκπληκτικό πόντο του Zagumny πήραμε το προβάδισμα και εν συνεχεία το σετ.
Το τάι μπρέικ ήταν πραγματικό θρίλερ με τον οσφπ να προηγείται με 3-0 και 4-6 αλλά τελικά να πηγαίνουμε εμείς προηγούμενοι στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ 8-7. Μετά το τάιμ άουτ καταφέραμε να προηγηθούμε με 10-8 έχοντας σε πολύ καλή μέρα τη λειτουργία του μπλοκ μας. Ο γάυρος όμως κατάφερε να ισοφαρίσει και να πάρει το προβάδισμο πηγαίνωντας πρώτος στα match ball (13-14, 14-15, 15-16) αλλά με την ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ψυχή καταφέραμε και πήραμε το παιχνίδι με 18-16.
Πολύ καλός για ακόμα μια φορά ο Αγκάμεζ με τον Samica να είναι εξ ίσου καλός δίνοντας πολλές προσπάθειες, αλλά με τον αρχηγό μας Σωτήρη Πανταλέων να είναι πραγματικά Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο-Σ και να κερδίζει τους 2 τελευταίους πόντους μας.
Αυτό το Κύπελλο είναι ίσως μια δικαίωση για τον Δημήτρη Καζάζη που παρέλαβε μια ομάδα με μηδενική υποστήριξη από τη διοίκηση του Ερασιτέχνη και με έναν ξένο λιγότερο και κατάφερε να την στέψει Κυπελλούχο ενώ στην αρχή της χρονιάς δεν ξέραμε τι στόχο έχουμε.
Το ζουμί είναι ότι πλέον κατακτήσαμε το έναν στόχο και μας μένει ο δεύτερος που δεν είναι άλλος από το Πρωτάθλημα.

Νέα 100άρα

Άνετη νίκη στα Τρίκαλα για τον Παναθηναϊκό με 72-101 και πλέον πάμε ολοταχώς για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα μας ο Pekovic με 18 πόντους. Επόμενος αγώνας στο ΟΑΚΑ με τον πανιώνιο.

Δεκάλεπτα: 14-30, 32-60, 54-80, 72-101

Aνακοίνωση Ενιαίου Φορέα Συνδέσμων Θύρας 13

«Το ότι δε μιλάμε συχνά δε σημαίνει και ότι δε βλέπουμε ή ότι δεν ξέρουμε. Άλλωστε, σκοπεύαμε να μιλήσουμε για όλους και για όλα αμέσως μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Και σε κάθε περίπτωση πριν από την Γ. Σ. της ΠΑΕ. ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ ΟΜΩΣ. ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΕΙ Η ΘΥΡΑ 13!

Κατ’ αρχήν να ευχηθούμε προκαταβολικά σε γαύρους, αντικειμενικούς και σε ορισμένους δήθεν «πράσινους» συλλυπητήρια σε όλους σας για την απώλεια του πολυαγαπημένου σας νταμπλ! Και του χρόνου… Και για πολλά χρόνια ακόμα! Ότι και να κάνετε, όσο κι αν σας πονάει, θα μάθετε και θα συνηθίσετε να βλέπετε τον Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή και τροπαιούχο. Αυτά που ξέρατε, ΤΕΛΟΣ!

Από τη λήξη λοιπόν του «ντέρμπι» με την ομάδα από τα Ταμπούρια που δικαίωσε πλήρως την καταγωγή της; Στον αγωνιστικό χώρο παρακολουθούμε μια λυσσαλέα επίθεση απ’ όλους αυτούς που επί 15 και πλέον χρόνια ταΐζονται από τον «θείο» για να βιάζουν την νοημοσύνη και κοινή λογική οδηγώντας τα πράγματα σε καταστάσεις χωρίς επιστροφή. Επίθεση ενάντια στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, στο υγιές κομμάτι του και προσωπικά στον Νικόλα Πατέρα με στόχο: α) να γίνει η τελική προσπάθεια για να μην πάρει ο ΠΑΟ το πρωτάθλημα και β) να ξενερώσει ο Πατέρας, να φύγει από τη μέση ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ. Για πρώτη φορά, με έκπληξη δεν ακούσαμε τίποτα για «τους αλήτες των γηπέδων που καταστρέφουν το ποδόσφαιρο» αλλά τα πυρά στράφηκαν κατά της διοίκησης και του Πατέρα για δήθεν «ηθική ευθύνη» για τα «έκτροπα».

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Ποια έκτροπα ρε υποκριτές: Τα καπνογόνα και τις κροτίδες; 30 χρόνια επαγγελματικό ποδόσφαιρο σήμερα ανακαλύψατε ότι ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, σε ΟΛΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ τα καπνογόνα και οι κροτίδες είναι το πλέον συνηθισμένο θέαμα; Καλώς ή κακώς ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ; Όσο για τη δύναμη της εικόνας που κάποιοι επικαλούνται εμείς αντιπαραθέτουμε τα ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ πλάνα που χρησιμοποιηθήκαν από τα γνωστά γαύρο ΜΜΕ. Αυτά τα ΜΜΕ που στο ματς του πρώτου γύρου δεν είχαν πλάνα να δείξουν ούτε έξω από το γήπεδο ούτε και μέσα σε αυτό, ενώ πριν δύο χρόνια «εξαφάνισαν» 40000 λαού που διαδήλωσε ειρηνικά και άλλαξε την ιστορία του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ βάζοντας τη βάση για το φετινό πρωτάθλημα ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ και για τα όσα έρχονται στην συνέχεια.

Ποια έκτροπα; Ξαναρωτάμε. Ο τραυματισμός στο δάχτυλο της κοπέλας; Πως προκλήθηκε αυτός; Ποιος ευθύνεται γι’ αυτό; Ποιος ρε όρνια με τα «ακρωτηριασμένα μυαλά» που θα κόβατε το αυτί της μάνας σας για να πουλήσετε ένα φύλλο.

Γιατί ξεφτιλίζετε έτσι την κοπέλα; Γιατί της βάζετε λόγια στο στόμα ρε ΑΛΗΤΕΣ; Εμείς εκφράζουμε τις ευχές μας για περαστικά στην κοπέλα και συγχαίρουμε τους ανθρώπους της ομάδας μας που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν δίπλα της ηθικά και υλικά. Πληροφορηθήκαμε ότι το πρόβλημά της αποκαταστάθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου και πολύ σύντομα η αποκατάσταση θα είναι πλήρης.

Τότε λοιπόν, ΨΑΞΤΕ ΚΑΙ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ για τον τραυματισμό της κοπέλας, καθώς επίσης και τον υπάλληλο της ίδιας εταιρίας που είχε πράγματα ακρωτηριαστεί χάνοντας δύο δάχτυλα από κροτίδα που πέταξαν οι γαύροι στο μπάσκετ προ τριετίας. Αλλά τότε, έφταιγε η κακιά στιγμή και η ανύπαρκτη εκπαίδευση των σεκιουριτάδων, σήμερα φταίει η Θ. 13 και ο Πατέρας. ΕΙΣΤΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ!

Πως εξισώνετε ένα ατυχές περιστατικό με το δόλο που ενέχει το να πυροβολείς τον τερματοφύλακα του αντιπάλου; ΜΙΛΗΣΤΕ ΡΕ… Πείτε επίσης τι συμβαίνει με άλλες διοικήσεις όπως π.χ. εκείνη του ολυμπιακού, που στους δεκάδες τραυματίες σε όλη τη χώρα και τις ισοπεδωμένες πόλεις από εκδηλώσεις και ψευτομαγκιές των περήφανων προβάτων-οπαδών του, όλα αυτά τα χρόνια (με αποκορύφωμα το χαμένο μάτι ενός παιδιού στην Πάτρα το 2000) ήταν μονίμως εξαφανισμένοι. Όπως πάντα άλλωστε. Όπως και στις επιθέσεις των υπαλλήλων της στα πούλμαν των ο0μάδων μας σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Τι θέλετε τώρα, να απαριθμήσουμε ένα προς ένα τα ανδραγαθήματα του πράκτορα και των υπαλλήλων του από το 1991 μέχρι και σήμερα; Ευχαρίστως να σας φρεσκάρουμε τη μνήμη. ΛΑΜΟΓΙΑ!

Τα ξεχάσατε βέβαια όλα αυτά διότι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΤΕΡΑ σας έχει τρομάξει. Είχατε συνηθίσει την ομάδα γονατιστή, τα μαύρα χρόνια του Βαρδινογιαννισμού… Και τώρα τη βλέπετε έτοιμη να γιγαντωθεί και να μεγαλουργήσει. Γι’ αυτό και έχετε σκυλιάσει να «σκοτώσετε» αυτόν τον πράσινο γίγαντα τώρα που είναι νωρίς. Ό)πως μπορείτε και με ότι μέσο έχετε. ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΣΑΣ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ… ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ!!!!

Την Κυριακή που μας πέρασε έγινε ότι ακριβώς γίνεται σχεδόν κάθε Κυριακή στα γήπεδα όλου του κόσμου. Κάναμε ατμόσφαιρα όπως έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε. Όπως έκαναν πριν μια εβδομάδα στο «Βικελίδης», όπως πριν μερικές εβδομάδες στην Τούμπα, όπως, όπως, όπως… Εκεί βέβαια αρχιλαμόγια δεν ευαισθητοποιηθήκατε καθόλου, εκεί μιλάγατε για ηφαίστεια, κολαστήρια και φαντασμαγορικές εκδηλώσεις… Κατά τα άλλα, απαιτείτε να τιμωρηθεί η έδρα μας για το επόμενο παιχνίδι. Όχι ρε, δε θα τιμωρηθεί ΓΙΑΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ.

Αν ο ολυμπιακός για τα όσα έκαναν οι πίθηκοι στον πρώτο γύρο τιμωρήθηκε με πρόστιμο, με πρόστιμο θα τιμωρηθούμε και εμείς. Τι νομίζετε ότι έχουμε; 2005; Και ότι θα μας ξανακλέψετε το πρωτάθλημα; Την πατήσατε. Η σημερινή διοίκηση, σας πληροφορούμε ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ και η απονομή θα γίνει με κόσμο. Παίξτε το τελευταίο σας χαρτί αλλά να ξέρετε ότι το χαρτί θα σας το κάψει ο κόσμος του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και η ΘΥΡΑ 13 γιατί πολύ απλά τα υπόλοιπα σας τα έκαψε ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ.

Και μιας και αναφερθήκαμε στον Πατέρα, ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η ΘΥΡΑ 13 παραδοσιακά με τις διοικήσεις δεν έχει πολλά πολλά. Μάλλον το αντίθετο. Επίσης, είμαστε εντελώς αντίθετοι με την προσωπολατρία, είτε πρόκειται για παίκτες είτε για παράγοντες. Άλλωστε, ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανήκει στο λαό του και ο λαός κρίνει αν αυτός που ηγείται είναι ικανός να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και τα όνειρά μας. Ε λοιπόν, ο Πατέρας μέχρι στιγμής έχει αποδειχτεί όχι απλά ικανός αλλά Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ που είναι σε θέση να μας οδηγήσει εκεί που ονειρευόμαστε.

Στο πρόσωπο του προέδρου ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΤΕΡΑ, βρέθηκε ο άνθρωπος που έθεσε τις βάσεις για έναν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ κυρίαρχο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Βρέθηκε ένας άνθρωπος με ΗΘΙΚΗ και ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΕΛΗΝΕΚΕΣ, που καθημερινά ασχολείται με την ομάδα και τον σύλλογο. Αυτός και το υπόλοιπο υγιές κομμάτι προσπαθεί να κάνει και πάλι τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ. Η χαώδης οικονομική διαφορά και η διαφορά σε επίπεδο αγάπης μυαλού και οργάνωσης όλου του ΥΓΙΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΕ έχει προκαλέσει αναταραχή σε όλο το σάπιο σύστημα που εγκαθίδρυσε ο «θείος» το οποίο υπηρετούν άπαντες σε αυτή τη χώρα μαζί και οι αυλικοί της προηγούμενης ιδιοκτησίας και διοίκησης.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ΕΧΘΡΟΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ, ΟΤΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΗΘΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΝΕΡΩΣΕΤΕ.

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟ, ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΙΝΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ.

ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΞΕΝΕΡΩΣΑΜΕ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑΜΕ, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΓΑΛΑΞΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ. ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ, ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΓΑΥΡΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΚΑΙ Ως ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ. ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ.

Αυτά για την ώρα και υπενθυμίζουμε προς όλους ότι ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!!!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΕ!!!

Υ.Γ. Με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ. Για όλους και για όλα. Εντός και εκτός ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Με ονόματα και πεπραγμένα. Αν νομίζετε μερικοί ότι τις σκαπουλάρατε, κούνια που σας κούναγε».

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Kι όταν το Κύπελλο σηκώσω... (Pt. 3)

Σχετικά άνετη νίκη με 3-1 πήραμε χθες στο ΟΑΚΑ επί του ΠΑΣ που μας δίνει σαφές προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στα Γιάννενα.
Ο Νιόπλιας φάνηκε να φοβάται το παιχνίδι, κάτι που ίσως ήταν καλό, και παρέταξε την ομάδα με το Τζόρβα κάτω απ' τα δοκάρια, κεντρικό αμυντικό δίδυμο Kante, Κατσουράνη, δεξιά τον Gabriel και αριστερά το Βύντρα. Αμυντικά χαφ ήταν οι Gilberto, Simao και μπροστά οι Νίνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης με τον Cisse στην κορυφή.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να έχει την πρωτοβουλία καταφέρνοντας να προηγηθεί στο 14' όταν μετά από προσπάθεια του Σαλπιγγίδη ο Κώτσιος έστειλε τη μπάλα στο τέρμα του Ζαφειρόπουλου. Εν συνεχεία είχαμε την κατοχή χωρίς κάποια μεγάλη φάση και χωρίς να αντιμετωπίσουμε προβλήματα στην άμυνα αν εξαιρέσουμε ένα δοκάρι του ΠΑΣ στο 35' όπου μετά από σέντρα η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα και ακούμπησε στο οριζόντιο και κάθετο δοκάρι του Τζόρβα. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα τελειώσει στο 1-0, στο 45' ο Νίνης έκλεψε τη μπάλα κοντά στην περιοχή του ΠΑΣ και έστειλα τη μπάλα στα δίχτυα.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον ΠΑΣ να έχει μια κάποια κατοχή για λίγα λεπτά αλλά μετά να ξαναπαίρνουμε εμείς την πρωτοβουλία χάνοντας κάποιες μεγάλες ευκαιρίες, κυρίως με τον Cisse ο οποίος είχε και δοκάρι. Το 3-0 έγινε στο 85' όταν αμυντικός του ΠΑΣ έδειξε τις δυνατότητές του στο καράτε στο Βύντρα με τον τελευταίο να κερδίζει πένταλτυ. Το πέναλτυ ανέλαβε να εκτελέσει ο Cisse που είχε πλέον άγχος από τις πολλές ευκαιρίες που είχε χάσει, και αυτό φάνηκε καθώς η μπάλα πήγε στο δοκάρι και μετά ο ίδιος πήρε του rebound και σκόραρε. Όμως το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει μιας και οι παίκτες άρχισαν να σκέφτονται τ' αποδυτήρια και άφησαν τους παίκτες του ΠΑΣ να βγάλουν μια εύκολη σέντρα και να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα στο 94'.
Εννοείται ότι αν θέλουμε να λεγόμαστε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, η πρόκριση πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Πλέον σειρά έχει ο πρώτος "τελικός" του Πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι την Κυριακή στις 7. Η νίκη είναι μονόδρομος...

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Ξεκίνημα με το δεξί

Με 3-0 (27-25, 25-17, 25-23) κερδίσαμε τον μπάογκ στη Γλυφάδα για το βόλεϊ ανδρών και κάναμε το 1-0 στους προημιτελικούς των Play Offs.
Εννοείται ότι το double φέτος είναι αυτοσκοπός και πρέπει όσο μπορούμε να βοηθήσουμε με την παρουσία μας στη Γλυφάδα.
Σειρά έχει ο τελικός του Κυπέλλου το Σάββατο στις 18.30 με τον αρουραίο στο Τροκαντερό.

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Αλληλεγγύη...

Χθες αποδείξαμε για ακόμα μια φορά ότι είμαστε φίλαθλοι/ οπαδοί με συνείδηση. Η παρακάτω φωτογραφία είναι από το χθεσινό derby και αναφέρεται στο Μάριο Ζ. όπου οι αστυνομικές αρχές προφυλάκισαν αναίτια απλά και μόνο επειδή είχε ύποπτη εμφάνιση και βρέθηκε στην πορεία για τη γενική απεργία πριν δέκα μέρες.

Και τώρα τα Play Offs

Άνετη σχετικά νίκη πήραν τα κορίτσια μας στο Μαρκόπουλο με 0-3 (16-25, 22-25, 25-27) περνώντας από μια δύσκολη έδρα και μια ομάδα που στον πρώτο γύρο μας είχε κερδίσει εντός έδρας.
Η ομάδα έπαιζε χωρίς τις Χατζινικολάου και Χατζηνίκου με την Tomasevic να αγωνίζεται με πρόβλημα τραυματισμού και τη Saparevska να έχει πυρετό. Όπως φαίνεται από το σκορ το πρώτο σετ το πήραμε πολύ εύκολα ενώ το Μαρκόπουλο ανέβασε στροφές στα άλλα δύο μη μπορώντας όμως να κάνει κάτι περισσότερο από το set ball που είχε στο 3ο σετ.
Τερματίσαμε λοιπόν στη 2η θέση της κανονικής περιόδου και περιμένουμε τα Play Offs για να πάρουμε το Πρωτάθλημα μέσα στου Ρέντη!

Ψυχάρες

Εκτός από το ποδοσφαιρικό derby χθες είχαμε και μπάσκετ γυναικών με την ομάδα μας να κερδίσει με 78-76 τον άρη μία εβδομάδα πριν το derby με τις Εσπερίδες.
Ο αγώνας έγινε κεκλεισμένων των θυρών στον Τάφο και απ' ότι φαίνεται ήταν συγκλονηστικός με τις ομάδας να πηγαίνουν χέρι-χέρι μέχρι το τέλος. Το φινάλε βέβαια ήταν το κάτι άλλο όταν οι διαιτητές έκοψαν με βήματα τη Mendiola και δίνοντας στον άρη 13'' δευτερόλεπτα επίθεση με το σκορ στο 76-76. Η Wilson όμως έκλεψε έδωσε στη Mendiola η οποία ευστόχησε στο lay-up και χάρησε τη νίκη στην ομάδα μας.
Επόμενο παιχνίδι την άλλη Κυριακή στην Καλλιθέα με τις Εσπερίδες

Δεκάλεπτα: 20-21, 40-42, 63-57, 78-76

Γιατί?

Ο τίτλος του συγκεκριμένου άρθρου θα μπορούσε να είναι "Γαμώ την ατυχία μας, γαμώ" αλλά πιστύεω ότι μόνοι μας φτιάχνουμε τη μοίρα μας... Χθες ο παναθηναϊκός κατάφερε και έχασε με 0-1 από τη χειρότερη ομάδα που έχει περάσει φέτος από το Ο.Α.Κ.Α. με γκολ του Derbyshir στο 67'.
Ο Νιόπλιας παρέταξε αναμενόμενη ενδεκάδα αν εξαιρέσουμε το Γιούρκα Σεϊταρίδη ο οποίος ήταν η μοναδική έκπληξη. Στο τέρμα ο Τζόρβας, κεντρικό αμυντικό δίδυμο Κατσουράνης, Kante, στα αριστερά της άμυνας ο Βύντρα και στα δεξιά ο Σεϊταρίδης. Αμυντικά χαφ ήταν ο Gilberto με το Simao, μπροστά οι Leto, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Cisse.
Φαινόταν εξ αρχής ότι η ομάδα μπήκε για να κερδίσει και είχε κλείσει τους απογόνους στην περιοχή τους χάνοντας κάμποσες ευκαιρίες με πιο τρανταχτή το δοκάρι του Σαλπιγγίδη στο 30' ωστόσο η πουτάνα η μπάλα δεν έμπαινε μέσα. Παρόλ' αυτά πιστεύαμε ότι αργά-γρήγορα θα το βάλουμε το ριμάδι...
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο, δηλαδή με εμάς να πιέζουμε αλλά με την κούραση απ' τα συνεχόμενα παιχνίδια να είναι πλέον εμφανής. Ο γαύρος το εκμεταλλεύτηκε αυτό καθώς δεν είχε περάσει τη σέντρα και ήταν ξεκούραστος απ' το πρώτο ημίχρονο και στο 67' κατάφερε να προηγηθεί. Στην αμέσως επόμενη φάση χάσαμε τεράστια ευκαιρία όταν ο Cisse έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, εκείνη "κόλλησε" στη γραμμή και έδιωξαν οι αμυντικοί του θρήνου. Όπως ήταν λογικό μετά την αλλάγή του Simao με το Νίνη το κέντρο άνοιξε επικύνδινα και ο οσφπ βρήκε χώρους για να κάνει αντεπιθέσεις τις οποίες αν εξαιρέσουμε το δοκάρι του μήτρογλου, καταφέραμε να τις κόψουμε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
Το παιχνίδι τέλειωσε με εμάς να μη μπορούμε να πιστέψουμε ότι χάσαμε από κάποια "ομάδα" που έπαιζε σύστημα 9-1-0!
Στα του Νιόπλια τώρα. Ο Σεϊταρίδης τον δικαίωσε καθώς ήταν θετικότατος αλλά λόγω της μακροχρόνιας απουσίας του δεν κατάφερε να τελειώσει το παιχνίδι και αντικαταστάθηκε από τον Gabriel ο οποίος επίσης είχε πάρα πολύ καιρό να παίξει και αν εξαιρέσουμε λίγες αμυντικές προσπάθειες, αυτή η απουσία φάνηκε. Η αλλαγή του Simao με το Νίνη ήταν λογική καθώς έπρεπε να βγούμε μπροστά και να ρισκάρουμε κι ας ήταν δεδομένο ότι τους δίνουμε χώρους. Και τέλος η αλλαγή του Καραγκούνη με το Rukavina ήταν μεγάλη αποτυχία καθώς ο πρώτος έδειχνε ακόμα ξεκούραστος και ο δεύτερος έχει ξεχάσει να παίζει μπάλα εδώ και καιρό.
Το ρεζουμέ είναι ότι χάσαμε την ευκαιρία να πάρουμε από τώρα το Πρωτάθλημα και πλέον μας χρειάζονται 2 νίκες στα επόμενα 3 παιχνίδια.
Προηγείται όμως το παιχνίδι με τον ΠΑΣ για το Κύπελλο την Τετάρτη στις 5.

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Κακής πορείας συνέχεια

Νέα ήττα για την ομάδα πόλο στη Λάρισα αυτή τη φορά με 10-7 και πλέον ο στόχος των Play Offs απομακρύνεται αισθητά.
Επόμενος αγώνας στο Ο.Α.Κ.Α. με τον Ποσειδώνα Ιλισίων που στον πρώτο γύρο μας είχε κέρδισει.

Οκτάλεπτα: 1-2, 2-3, 4-1, 3-1

100άρα με επιστροφή Τσαρτσαρή

Αναμενόμενη νίκη πέτυχε η ομάδα μπάσκετ με 110-81 επί του ουραγού Ηλυσιακού χθες στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Πολύ καλή εμφάνηιση του Κώστα Τσαρτσαρή με 19 πόντους και 6 rebounds σε 22 λεπτά καθώς και του Jasikevicius που δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του με 9 πόντους (3/3 2π, 1/1 3π) και 6 assists σε 19 λεπτά.
Επόμενος αγώνας στα Τρίκαλα το άλλο Σάββατο στις 5μμ.

Δεκάλεπτα: 32-22, 55-40, 85-63, 110-81

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Πουτάνα όλα την Κυριακή

Όπως ήταν αναμενόμενο μετά την τραγική εμφάνιση της προηγούμενης βδομάδας αποκλειστήκαμε από τη συνέχεια του Europa League μετά και την ήτταν με 1-0 στη Λιέγη. Πλέον η προσοχή μας στρέφεται και τυπικά πλέον, αποκλειστηκά στο παιχνίδι με το γαύρο την προσεχή Κυριακή.
Όσον αφορά τα αγωνιστηκά του χθεσινού αγώνα, ο Νιόπλιας έδειξε ότι ήθελε να χτυπήσει το παιχνίδι και παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Στο τέρμα ο Τζόρβας, στην άμυνα η τετράδα Βύντρα, Biersmir, Sarriegi, Kante, αμυντικά χαφ οι Gilberto και Κατσουράνης, μπροστά οι Leto, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Cisse. Η ομάδα έδειξε να έχει διάθεση και είχε δυο καλές ευκαιρίες με κεφαλιές του Κατσουράνη στο 11' και στο 12'. Προηγουμένως η Standard είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μbokani ξέφυγε από το αμυντικό μας δίδυμο και έφτασε φάτσα με τον Τζόρβα αλλά ο τελευταίος έδιωξε σε κόρνερ. Το ημίχρονο κύλησε με εμάς να έχουμε την κατοχή και στο 43' τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, ο Sarr έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι της εστίας της Standard και στο rebound ο Κατσουράνης ανάγκασε τον Bolat σε εντυπωσιακή απόκρουση. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Mbokani άφησε μαλάκες του Sarriegi και Biersmir και έστειλε εύκολα τη μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα στο 45'.
Όπως είναι λογικό το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ψυχολογία στο 0. Η αλλαγή του Biersmir με το Νίνη έδωσε κινητικότητα στην ομάδα χωρίς όμως να μπορέσει να αλλάξει δραστικά κάτι μέχρι το τέλος και το τελικό 1-0 "επισημοποίησε" τον αποκλεισμό.
Συγχαρητήρια αξίζουν στους περίπου 800 οπαδούς που βρέθηκαν στη Λιέγη παρά το 1-3 του πρώτου αγώνα και βοήθησαν όσο μπορούσαν την ομάδα.

Όπως είπαμε στην αρχή, αφήνουμε πίσω πλέον το Europa League και επικεντρωνόμαστε στο αγώνα της Κυριακής όπου πρέπει να τα κάνουμε ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΛΑ!!!

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Nίκη στο παγωμένο Ο.Α.Κ.Α.

Παρά τα προβλήματα που δημιούργησε η Καβάλα για σχεδόν δυόμιση δεκάλεπτα (ήταν μπροστά και με 14 πόντους) ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 81-63. Πρώτος σκόρερ για το Τριφύλλι ο Νίκολας με 15 πόντους. Στα θετικά η επανεμφάνιση μετά από καιρό του Τσαρτσαρή αλλά και τα πολύ καλά ποσοστά στα τρίποντα για άλλη μια φορά. Στα αρνητικά τα άθλια ποσοστά στα δίποντα και φυσικά η τραγική εικόνα του κλειστού με μόλις 400 άτομα(!). Επόμενο ματς το Σάββατο με τον Ηλυσιακό στο Ο.Α.Κ.Α.

Δεκάλεπτα: 13-24, 38-42, 60-50, 81-63

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Kι όταν το Κύπελλο σηκώσω... (Pt. 2)

Τους αρουραίους θα αντιμετωπίσουμε στον τελικό του Κυπέλλο Ελλάδος για το βόλεϊ ανδρών. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 27 Μαρτίου στο Τροκαντερό με παρουσία μαθητών, μουσικών συλλόγων μεγά(υ)ρων, ναυτικών ομίλων και γενικά με τραμπούκους της λ7, όπως και πέρσι δηλαδή.
Για να φτάσει όμως το Τριφύλλι στον τελικό έπρεπε να περάσει το εμπόδιο της Ε. Α. Πατρών. Πράγματι η ομάδα κέρδισε σχετικά εύκολα με 3-0 (25-17, 25-21, 27-25) στη Γλυφάδα.
Όσον αφορά το Πρωτάθλημα, η ομοσπονδία δίνει πάλι ρεσιτάλ βλακείας καθώς ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί οι ημερομηνίες των Play Offs.

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Tίτλος Νο. 1

Οι κορίτσαροί μας νίκησαν με 3-1 (25-22, 19-25, 25-15, 25-21) τη μεικτή τρούμπας στον τελικό του Κυπέλλου για το βόλεϊ γυναικών στο Ρέθυμνο και έφεραν τον πρώτο τίτλο της φετινής χρονιάς στον Παναθηναϊκό.
Αν εξαιρέσουμε το 2ο σετ όπου οι γαυρίνες το πήραν πολύ εύκολα, το Τριφύλλι δε δυσκολεύτηκε καθόλου να πάρει τη νίκη και το 5ο Κύπελλο στην ιστορία της ομάδας.
Γύρω στους 400 οπαδούς μας βοήθησαν την ομάδα να πάρει τη νίκη και δεν άφησαν τους γαύρους να ακουστούν καθόλου!
Συνέχεια έχει το Πρωτάθλημα μέσα στο Ρέντη!

Πρωτάθλημα θα πάρουμε...

Μεγάλη νίκη πήρε ο Παναθηναϊκός με 0-1 στην Τρίπολη επί του τοπικού Αστέρα. Σκόρερ για το τριφύλλι ο Βύντρα στο 72'.
Ο Νιόπλιας παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα με τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρι, Sarriegi και Kante κεντρικό αμυντικό δίδυμο, δεξιά τον Βύντρα και αριστερά τον Σπυρόπουλο. Στο κέντρο βρέθηκαν οι Gilberto, Κατσουράνης, Καραγκούνης, δεξιά ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Leto και στην κορυφή ο Cisse.
Η ομάδα ξεκίνησε καλά έχοντας την πρώτη ευκαιρία μόλις στο 5ο λεπτό όταν ο Καραγκούνης σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά ο τερματοφύλακας του Αστέρα έδιωξε με υπερένταση. Το υπόλοιπο ημίχρονο κύλησε με τον Παναθηναϊκό να έχει την υπεροχή μη μπορώντας όμως να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.
Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το 1ο, με το τριφύλλι δηλαδή να έχει την υπεροχή κάνοντας όμως λάθη στην τελική προσπάθεια. Σε έναν από τους λίγους καλούς συνδυασμούς, ο Νίνης άλλαξε με το Leto ο οποίος έδωσε στον Βύντρα που με μονοκόμματο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα. Στα εναπομείναντα λεπτά οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι, έπαιζα όμως με 10 παίκτες από το 75.
Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έδωσαν βροντερό παρόν στην Τρίπολη αδιαφορώντας για την απαγόρευση των μετακινήσεων και έκαναν το γήπεδο... Λεωφόρο!
Αυτή η νίκη μας φέρνει ένα βήμα από το Πρωτάθλημα αφού ο οσφπ μετά το 2-2 με τον ΠΑΣ χθες βρέθηκε στο -7 και ο μπάοκ μετά την ήττα του με 2-0 από τον σκουληκιάρη βρίσκεται στο -5!

Νέα ήττα

Nέα ήττα για τα κορίτσια του μπάσκετ από τον Απόλλωνα στην Καλαμαριά με 69-64. Πλέον η δεύτερη θέση δείχνει να απομακρύνεται επικύνδινα. Επόμενος αγώνας στον Τάφο του Ινδού με τον Άρη.

Δεκάλεπτα: 14-14, 29-32, 40-49, 69-64

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Kι όταν το κύπελλο σηκώσω...

Νίκη για τον Παναθηναϊκό με 3-0 (25-17, 25-14, 25-16) επί του Πανελληνίου στον ημιτελικό του Final 4 Κυπέλλου για το βόλεϊ γυναικών. Όπως φανερώνουν και οι διαφορές στα σκορ των σετ, το Τριφύλλι είχε εύκολο έργο παίρνοντας την πρόκριση για τον αυριανό τελικό στις 19.00. Αντίπαλος στον τελικό είναι η μεικτή τρούμπας που πέρασε για πρώτη φορά σε τελικό Κυπέλλου.

Eπιστροφή στις νίκες

Επιστροφή στις νίκες για την ομάδα πόλο του Παναθηναϊκού που νίκησε με 8-5 τη Χίο στο κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α. Αυτή η νίκη ίσως αποδειχθεί πολύ σημαντική στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα μας για να μπει στα Play Offs. Eπόμενος αγώνας στη Λάρισα.

Οκτάλεπτα: 2-2, 5-3, 7-4, 8-5

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Το όνειρο δε σβήνει, το ταξίδι δε σταματά.

Την ήττα γνώρισε ο Παναθηναϊκός με 1-3 από τη Standar Liege για τη φάση των 16 του Europa League, με το Νιόπλια να κατεβάζει την ομάδα με πολλές αλλαγές. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Galinovic λόγω της γαστρεντερίτιδας που ταλαιπωρούσε τον Τζόρβα, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν ο Sarriegi και ο Kante, δεξιά ο Βύντρα και αριστερά ο Δάρλας. Στο κέντρο Simao και Gilberto, και τριάδα πίσω από το Cisse οι Νίνης, Leto, Rukavina.
Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Cisse μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όμως ο Bolat απέκρουσε το φάουλ που εκτέλεσε ο Γάλλος. Στη συνέχει ακολούθησε κατάρρευση και δεχτήκαμε 2 γκολ στο 7' και στο 18', ευγενική χορηγία του Galinovic και τα δύο. Το υπόλοιπο ημίχρονο κύλησε με τον Παναθηναϊκό να έχει ανούσια υπεροχή.
Όπως ήταν αναμενόμενο, στο ημίχρονο αντικαταστάθηκαν οι αρνητικοί Leto, Νίνης και στις θέσεις τους πέρασαν οι Καραγκούνης και Σαλπιγγίδης. Αυτές οι δύο αλλαγές έδωσαν πνοή στην ομάδα και πράγματι στο 48' μετά από καλοεκτελεσμένο φάουλ του Καραγκούνη, ο Βύντρα πήρε παραμάζωμα έναν αμυντικό της Standard καθώς και τον τερματοφύλακά της και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Κι ενώ όλοι περιμέναμε ότι η ομάδα θα ανέβει και θα καταφέρει τουλάχιστον να ισοφαρίσει, εκείνη αναλώθηκε σε ανούσιες ενέργειες με τη Standard να απειλεί με αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές κατάφερε να σκοράρει στο 74' με το De Camargo και να τελειώσει το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός τελειώσε το παιχνίδι με 9 παίκτες λόγω του τραυματισμού του Δάρλα και της κόκκινης κάρτας που δέχθηκε ο Simao.
Όπως φαίνεται λοιπόν, η υπόθεση πρόκριση έχει κλείσει και πλέον το μυαλό όλων αφωσιώνεται στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος.
Τέλος, ο κόσμος έδωσε βροντερό παρόν γεμίζοντας το Ο.Α.Κ.Α. και βούλωσε τα στόματα διάφορων δημοσιογράφων που μίλαγαν για 50.000 κόσμο λόγω της γενικής απεργίας.

Φινάλε με νίκη.

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του για την Euroleague ο ελειπής χθες Παναθηναϊκός νικώντας 82-79 το Μαρούσι στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Πλέον η προσοχή στρέφεται αποκλειστικά στο Πρωτάθλημα το οποίο δεν παίζει να χαθεί!
Στα θετικά του χθεσινού αγώνα ήταν η ενθαρρυντική εμφάνιση του Saras μετά από καιρό σκοράροντας 11 πόντους και μοιράζοντας 5 ασίστ σε 28'. Πρώτος σκόρερ για το Τριφύλλι ήταν ο Batiste με 21 πόντους.
Ελάχιστο όμως ήταν ο κόσμος στο Ο.Α.Κ.Α., κάτι αναμενόμενο βέβαια λόγω της ελάχιστης σημασίας του παιχνιδιού αλλά και της ώρας που είχε οριστεί η έναρξή του.

Δεκάλεπτα: 22-20, 41-39, 61-60, 82-79

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Aλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιοκάφροι

Σαν σήμερα, πριν από 85 χρόνια, ιδρύθηκε ο ολυμπιακός σύνδεσμος φιλάθλων πειραιώς. Ένα σωματείο που έχει κόσμο από πίσω, άσχετα με την άποψη που έχουμε και για το σωματείο αυτό καθ' αυτό όσο και για τον κόσμο του. Όπως είναι λογικό λοιπόν έχουν παρουσιαστεί διάφορα αφιερώματα για την ιστορία του οσφπ.
Ιδιαίτερη αναφορά όμως πρέπει να γίνει σε έναν ξεχωριστό δημοσιογράφο το Μιχάλη Παπαδάκο ο οποίος μέσα σε 1 χρόνο προσέθεσε στο σωματείο του Πειραιά 67 τίτλους! Πώς το έκανε αυτό; Έλα ντε;
Για του λόγου το αληθές παραθέτω δύο αφιερώματα του, ένα περσινό και ένα φετινό:

http://www.ethnos.gr/ethnosport/article.asp?catid=8747&subid=2&pubid=1827706
http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10532&subid=2&pubid=7420739

(πηγή: http://panathinaikos-press.blogspot.com/ )

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Περί απαγόρευσης μετακινήσεων...

Είναι γνωστό ότι στους αγώνες της 18ης αγωνιστικής Καβάλα-οσφπ και Π.Α.Σ. Γιάννινα-Άρης σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών. Η άμεση αντίδραση της πολιτείας ήταν η απαγόρευση των μετακινήσεων. Όπως αναμενόταν σε πολλά γήπεδα όλων των εθνικών κατηγοριών βγήκαν πανιά που εναντιώνονταν σ' αυτή την απόφαση. Οι παοκτζήδες μάλιστα υπήρξαν πιο δραστήριοι και προχώρησαν σε αφισοκόλληση στην Θεσ/νικη καθώς και στη διεξαγωγή πορείας πριν το παιχνίδι παοκ-Πανθρακικός.
Όσον αφορά το δικό μας πέταλο, βγήκε ένα πανό στο παιχνίδι με την αεκ που σηκώθηκε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου για λίγα λεπτά. Το ίδιο πανό έμεινε κρεμασμένο καθόλη τη διάρκεια του αγώνα με την Καβάλα. Επίσης μοιράστηκε ένα κείμενο στις θύρες του Ενιαίου Φορέα στον αγώνα με τη Roma για το Europa League.
Είναι όμως αυτά αρκετά; Ήταν αναμενόμενη η αντίδραση όλων των οπαδών μέσα στα γήπεδα. Και όπως φαίνεται αυτή η αντίδραση δεν έχει φέρει κάποια αλλαγή στο συγκεκριμένο θέμα και δυστυχώς δε διαφένεται κάποια αλλαγή στο άμεσο μέλλον.
Φέρνω ως παράδειγμα την κοινή πορεία που πραγματοποίησαν οπαδοί όλων των ομάδων της Ιταλίας στη Ρώμη, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο "Tessera del Tifoso" με την οποία κατάφεραν και έβαλαν στον πάγο τη λειτουργία του. Και αυτό το κατάφεραν επειδή είχαν μαζική παρουσία και έδειξαν ότι οι οπαδοί δεν βρίσκονται μόνο μέσα στα γήπεδα.
Καλώς ή κακώς, στην Ελλάδα δε μπορούμε να συνυπάρξουμε όλοι οι οπαδοί σε μία πορεία. Μήπως όμως θα ήταν καλό να εμπνευστούμε από την κίνηση των παοκτζήδων και να διοργανώσουμε κι εμείς με τη σειρά μας, ως Θύρα 13, μια πορεία στο κέντρο της Αθήνας; Να κρεμάσουμε πανιά σε κεντρικούς δρόμους; Να κολλήσουμε αφίσες; Πάντα υποστηρίζαμε ότι είμαστε οπαδοί με συνείδηση. Ήρθε η ώρα να το αποδείξουμε για άλλη μια φορά. Ήρθε η ώρα για δράση κι εκτός γηπέδων. Ήρθε η ώρα να επαναλάβουμε το επιτυχημένο συλλαλητήριο κατά της οικογένειας Bαρδινογιάννη αυτή τη φορά όμως για άλλο σκοπό.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ
ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ


Ε.Α. Πατρών-Παναθηναϊκός 1-3 (Βόλεϊ Ανδρών, 22η αγωνιστική, 8/3/2010)

Τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου για την Α1 βόλεϊ ανδρών όπου καταφέραμε να πάρουμε την 1η θέση και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα Play Offs από τη 2η Ε.Α.Π. που μέχρι πριν τον αγώνα βρισκόταν στο -1.
Νίκη λοιπόν με 1-3 (25-18, 22-25, 23-25, 23-25) στην Πάτρα με παρουσία περίπου 200 οπαδών μας απ' το τοπικό κυρίως club.
Στο πρώτο σετ η ομάδα βρισκόταν αλλού και χάρισε στην Ε.Α.Π. 15 πόντους (!) από λάθη.
Στο δεύτερο η απόδοση ανέβηκε πολύ, με το Ντονά σε εξαιρετική μέρα και τον Zagumny να μοιράζει άψογα τις μπάλες, και ισοφαρίσαμε. Τα δύο επόμενα σετ κύλησαν στους ίδιους ρυθμούς κι έτσι ήρθε η νίκη. Αξίζει να αναφερθεί η παρουσία μόνο Ελλήνων παικτών στο 4ο σετ λόγω του τραυματισμού του Samica και της αλλαγής για λόγους τακτικής του Zagumny.
Πρώτος αντίπαλος στα Play Offs ο μπάογκ με τις ημερομηνίες να μην έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Υ.Γ.: Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Αγκάμεζ δεν έκανε προπόνηση και δεν έπαιξε επειδή ήταν κακόκεφος. Κάποιος θα πρέπει να του βάλει μυαλό μιας και δεν είναι πλέον παιδί και είναι σημαντικό στέλεχος της ομάδας.

Παναθηναϊκός-Ε.Α. Λάρισας 3-0 (Βόλεϊ Γυναικών, 21η αγωνιστική, 8/3/2010)

Εύκολη νίκη για τα κορίτσια μας με 3-0 (25-13, 25-12, 25-16) στο Μετς επί της Ε.Α. Λάρισας στην πρωτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου.
Ακολουθεί το Final 4 του Κυπέλλου στο Ρέθυμνο. Το Σάββατο αντιμετωπίζουμε στις 8μμ τον Πανελλήνιο στο δεύτερο ημιτελικό (θα έχει προηγηθεί ο αγώνας οσφπ-ηρακλής).